Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟ

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ

-
Κωδ. Πολιτείας: 0068-0151




Παρουσίαση

Οφείλω μύριες ευχαριστίες και βαθειά ευγνωμοσύνη στην Πάναγνη Θεοτόκο, τη Μητέρα του Θεού μας και Μητέρα όλων των χριστιανών, γιατί με αξίωσε να αγγίξω και να μεταφέρω στη σημερινή γλώσσα τους δύο προσφιλέστατους ύμνους της, τον Μικρό και τον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα.
Αυτοί οι δύο Παρακλητικοί Κανόνες είναι παλαιότατοι. Ο Μικρός είναι πιο παλιός και πιθανολογείται ότι γράφτηκε τον 9ο αιώνα από κάποιον μοναχό, που ονομαζόταν Θεοστήρικτος ή Θεοφάνης (με το κοσμικό του όνομα) ο Μέγας Παρακλητικός είναι ποίημα του αυτοκράτορα της Νικαίας Θεοδώρου Β' του Λάσκαρη και γράφτηκε τον 13ο αιώνα. Οι δύο Κανόνες ψάλλονται στις εκκλησίες μας κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου εναλλάξ, αλλά ο Μικρός διαβάζεται και σε κάθε στιγμή δυσκολίας και θλίψης "προς ίασιν ψυχών και σωμάτων".
Σ' αυτούς τους Παρακλητικούς Κανόνες εξαίρεται η κεντρική και κυρίαρχη θέση της Παναγίας στη ζωή της Εκκλησίας. Η Παναγία δέχεται ύμνους για το συνταρακτικό και θαυμαστό γεγονός του Ευαγγελισμού και της Ενανθρώπισης του Κυρίου, που αξιώθηκε αυτή η ταπεινή δούλη του Θεού από τη Ναζαρέτ.
Οι χριστιανοί θεωρούν την Παναγία, ως δική τους στοργική μητέρα, η οποία τους προφυλάσσει από τις δόλιες επιθέσεις του πονηρού, τους θεραπεύει από κάθε ψυχική και σωματική νόσο, αυτή που τους παρηγορεί στον πόνο και τους σώζει από τις αμαρτίες με τη συνεχή μεσιτεία της προς τον Κύριο.
Με αυτό το ελάχιστο πόνημά μου εύχομαι και ελπίζω να βοηθήσω στην καλύτερη κατανόηση αυτών των υπέροχων ύμνων. Ελένη Δάκη-Καλαμαρά, Φιλόλογος (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα στην Κυρία Θεοτόκο
Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα στην Κυρία Θεοτόκο
Λεπτομέρειες
ISBN139789604951628
ΕκδότηςΑΘΩΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2014
Αριθμός σελίδων266
Διαστάσεις14x11
ΜετάφρασηΔΑΚΗ-ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΕΛΕΝΗ
ΕπιμέλειαΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Κωδικός Πολιτείας0068-0151
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ
SERGE VICTOR (VICTOR LVOVICH KIBALCHICH)
€15.05 €7.52
(-50%)
Κερδίζετε €7.53
ΕΠΙΓΝΩΣΗ
SIEGEL J. DANIEL
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS