Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

+
-
DONOGHUE EMMA
Κωδ. Πολιτείας: 4580-1897
Τιμή Έκδοσης
€16.60
Τιμή Πολιτείας
€11.62
(-30%)
Κερδίζετε €4.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Για τον πεντάχρονο Τζακ το Δωμάτιο είναι ο κόσμος.
Εκεί γεννήθηκε, εκεί τρώει, εκεί κοιμάται, εκεί παίζει και μαθαίνει μαζί με τη Μαμά του. Γι' αυτόν, το Δωμάτιο κρύβει αμέτρητα θαύματα, πλούσια και ανεξάντλητη τροφή για τη φαντασία του: ο Αυγοφίδης στο Κάτω Από το Κρεβάτι, φτιαγμένος από τσόφλια αυγών, ο φανταστικός κόσμος της Τηλεόρασης, η παρηγορητική ζεστασιά της Ντουλάπας, κάτω από τα κρεμασμένα ρούχα, εκεί όπου η Μαμά τον ασφαλίζει τα βράδια, για την περίπτωση που ο ΣαταΝίκ τούς επισκεφθεί.
Το Δωμάτιο είναι σπίτι για τον Τζακ, για τη Μαμά όμως δεν είναι παρά η φυλακή όπου είναι κλεισμένη από τα δεκαεννιά της - εφτά χρόνια τώρα. Με οδηγό την αδιαπραγμάτευτη αγάπη της για το γιο της, η Μαμά έχει δημιουργήσει για χάρη του μια ολόκληρη ζωή σ' ένα χώρο μόλις έντεκα τετραγωνικών. Όσο όμως μεγαλώνει η λαχτάρα του Τζακ να γνωρίσει τον κόσμο του, τόσο γιγαντώνεται και η απελπισία της Μαμάς.
Το Δωμάτιο είναι η ιστορία της ακαταδάμαστης αγάπης που ανθεί κάτω από τις πιο οδυνηρές συνθήκες. του ακριβού σαν διαμάντι δεσμού ανάμεσα σε μητέρα και παιδί. Πρόκειται για ένα καθηλωτικό, εξυψωτικό και συνάμα σοκαριστικό μυθιστόρημα, μια ιστορία βαθιά ανθρώπινη και αβάσταχτα συγκινητική.
Το Δωμάτιο είναι ένα μέρος που δε θα ξεχάσετε ποτέ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μια σπαρακτική (αλλά με πολύ χιούμορ και έμπνευση) ιστορία εγκλεισμού και απεριόριστης αγάπης, η οποία δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο ακόμα και τον πλέον αποστασιοποιημένο αναγνώστη.
Ο Τζακ γιορτάζει τα 5α του γενέθλια και νιώθει μεγάλο παιδί πια, μόνο που δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε τις προηγούμενες μέρες γιατί ζει σε έναν περιορισμένο κόσμο μόνο που αυτός δεν το γνωρίζει. Ο κόσμος του είναι ένα Δωμάτιο, μια μικρή αποθήκη κάπου στις Η.Π.Α., μέσα σε ένα αγρόκτημα, ειδικά κατασκευασμένη για μακροχρόνιο εγκλεισμό. Εκεί ζει με την 26άχρονη μητέρα του, η οποία απήχθη 7 χρόνια πριν (στα 19 της) από έναν άγνωστο και από τότε υποχρεώθηκε να ζήσει φυλακισμένη, ικανοποιώντας τις σεξουαλικές ορέξεις του απαγωγέα της, ο οποίος φροντίζει κάθε Κυριακή να παρέχει στην ιδιότυπη "οικογένειά του", τις προμήθειες που θα τους κρατήσουν ζωντανούς.
[...] Η αφήγηση αφήνει πολλά περιθώρια για ερμηνείες από την πλευρά του αναγνώστη, ο οποίος γνωρίζοντας ότι μιλάει ένα πεντάχρονο με διαφορετική έτσι κι αλλιώς αντίληψη (λόγω ηλικίας και συνθηκών) μπορεί να κατανοήσει περισσότερα από αυτά που διαβάζει. Το εύρημα της Ντόναχιου, τόσο απλό αλλά και τόσο δύσκολο ταυτόχρονα «αιχμαλωτίζει» κατά κάποιο τρόπο το μυθιστόρημα, αλλά από την άλλη γίνεται και το «όχημα» για περαιτέρω σκέψεις και προβληματισμούς για τις σχέσεις γονέα-παιδιού και κυρίως την ηθική, ψυχολογική και κοινωνική διάσταση της ιστορίας που διαβάζεται μονορούφι... (Από το ιστολόγιο Librofilo, a books' aficionado, http://librofilo.blogspot.com)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςROOM
ISBN139789604960064
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2012
Αριθμός σελίδων430
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΣΙΡΩΝΗ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΜΑΡΑΝΤΗ ΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΟΝΑΧΙΟΥ ΕΜΑ
Κωδικός Πολιτείας4580-1897
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mihosal

Κριτικές για το προϊόν

[29/07/2019] orkopoulou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα υπέροχο βιβλίο. Ένα καλά δομημένο κείμενο και άρτια περιγραφή χαρακτήρων. Ένα βιβλίο που σε κάνει να σκεφτείς τι είναι πραγματικά ελευθερία. Μια υπέροχη ιστορία.
[29/12/2016] mihosal.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Είναι ένα βιβλίο το οποίο από την αρχή σου δημιουργεί πολύ ωραία και ευχάριστα συναισθήματα αλλά συνάμα και πολλές απορίες... Ένα μυθιστόρημα το οποιο δείχνει την σχέση μιας μητέρας με τον γιο της και έναν άντρα ο οποίος είναι μια ακαθόριστη φιγούρα, στην όλη ιστορία.. Ένας άντρας ο οποίος κατά κάποιο τρόπο στην αρχή φαίνεται να εκμεταλλεύεται σεξουαλικώς τη μητέρα και να φροντίζει εκείνη και τον γιο της οικονομικά αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική... Όλα αλλάζουν όταν κάποια στιγμή η μάνα αποφασίζει να εξηγήσει όλη την αλήθεια στον γιο της, η οποία απέχει κατά πολύ από αυτό που υποψιάζεσαι αρχικά.. Το βιβλίο σου δημιουργεί όλων των ειδών τα συναισθήματα, από αγάπη και πολλά ερωτηματικά, άγχος και αγωνία και συνεχίζει με σκηνές που σου χαρίζουν γαλήνη και ηρεμία.. Ένα καταπληκτικό βιβλίο το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να το διαβάσουν όλοι !
[11/09/2015] trichias.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα συγκλονιστικό βιβλίο, από τη ματιά του 5χρονου Τζακ, που γι'αυτόν το δωμάτιο ήταν ο κόσμος. Σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιά είναι τα όρια του κόσμου σου, ποιός τα ορίζει και πότε θα είσαι έτοιμος να δραπετεύσεις από τα δεσμά σου. Μια υπέροχη ιστορία για τη σχέση μάνας-παιδιού.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΥΤΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
SENFT GERHARD
€16.96 €7.63
(-55%)
Κερδίζετε €9.33
ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΝΙΣΜΟΣ
HARNER MICHAEL
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS