Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ

ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ

+
-
ECO UMBERTO
Κωδ. Πολιτείας: 4580-1900
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στη διάρκεια του 19ου αιώνα, ανάμεσα στο Τορίνο, το Παλέρμο και το Παρίσι, συναντάμε μια υστερική σατανίστρια, έναν αβά που πεθαίνει δυο φόρες, μερικά πτώματα μέσα σ' έναν υπόνομο του Παρισιού, έναν Γαριβαλδίνο που ονομάζεται Ιππόλυτος Νιέβο και χάθηκε στη θάλασσα κοντά στο Στρόμπολι, το ψεύτικο bordereau του Ντρέιφους για τη γερμανική πρεσβεία, τη σταδιακή μεγέθυνση του πλαστογραφήματος που έγινε γνωστό ως "Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών", το οποίο θα εμπνεύσει στον Χίτλερ τα στρατόπεδα εξόντωσης, Ιησουίτες που δολοπλοκούν εναντίον των Μασόνων, Μασόνους, Καρμπονάρους και Ματσινιανούς που στραγγαλίζουν τους παπάδες με τα έντερά τους, έναν Γαριβάλδη αρθριτικό και στραβοκάνη, τα σχέδια των Μυστικών Υπηρεσιών του Πιεμόντε, της Γαλλίας, της Πρωσίας και της Ρωσίας, τις σφαγές στο Παρίσι της Κομούνας, όπου ο κόσμος τρώει τα ποντίκια, αηδιαστικά και ρυπαρά στέκια εγκληματιών οι οποίοι, ανάμεσα στους ατμούς απ' το αψέντι, καταστρώνουν εκρήξεις κι εξεγέρσεις στις πλατείες, ψεύτικες γενειάδες, ψεύτικους συμβολαιογράφους, ψεύτικες διαθήκες, διαβολικές αδελφότητες και μαύρες λειτουργίες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το μυθιστόρημα αυτό του Ουμπέρτο Έκο είναι ένα μυθιστόρημα για την παρανοϊκή συνωμοσία και την πολιτική διαφθορά που επικρατούσε τον 19ο αιώνα και σήμερα μοιάζει να είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο. Οι θεωρίες συνωμοσίας εξυπηρετούσαν και συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα παιχνίδια των κρατών. Ο αναγνώστης που δεν γνωρίζει την ευρωπαϊκή ιστορία του 19ου αιώνα θα δυσκολευτεί να παρακολουθήσει τα γεγονότα, αλλά αξίζει τον κόπο να ανατρέξει σε κάποιες πηγές και να απολαύσει με περισσότερη γνώση έπειτα το μυθιστόρημα αυτό. Η πλούσια ιστορία των χαρακτήρων, η αριστοτεχνικά κατασκευασμένη πλοκή του και ο χωρίς επαναλήψεις λόγος του συγγραφέα με τη μεστή και γρήγορη αφήγηση γεγονότων και πράξεων, κατοχυρώνουν τον τίτλο του έπους. Μέσα από το μίσος και τον αντισημιτισμό από τα οποία εμφορείται ο ήρωας του, ο Σιμονίνι, ο Ουμπέρτο Έκο καταδικάζει το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία που οδηγούν στον πόλεμο και στη βία. Επίσης, μας προβληματίζει και μας ωθεί στο να αμφιβάλλουμε και να μην δεχόμαστε άκριτα τις πληροφορίες και τις ειδήσεις που καθημερινά μάς παρέχονται. (ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΖΗΣΗ, από την ιστοσελίδα diavasame.gr)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIL CIMITERO DI PRAGA
ISBN139789604960088
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2012
Αριθμός σελίδων584
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΛΙΦΑΤΙΔΗ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΜΑΝΤΑΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΚΟ ΟΥΜΠΕΡΤΟ
Κωδικός Πολιτείας4580-1900
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[15/03/2021] athina97.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Θα είμαι εντελώς ειλικρινής. Αγόρασα το βιβλίο με κλειστά μάτια εξαιτίας του Έκο. Το όνομα του Ρόδου και το Εκκρεμές του Φουκώ είναι τα 2 καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ. Το κοιμητήριο της Πράγας, είναι κατώτερο των προσδοκιών και από άποψη πλοκής και από άποψη περιεχομένου καθώς θεωρώ ότι είναι ένα συνοθύλευμα των προηγούμενων βιβλίων του συγγραφέα. Ωστόσο, το ύφος του συγγραφέα είναι γνώριμο, οικείο και αυτό με κράτησε να διαβάσω το κοιμητήριο μέχρι το τέλος. Όποιος λατρεύει τον τρόπο γραφής του συγγραφέα είναι αδύνατο να μην θέλει να το διαβάσει. Εγώ νομίζω πως ακόμα και αν δεν είναι όσο σπουδαίο θα περίμενε κανείς, σίγουρα αξίζει τον κόπο.
[22/06/2019] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Προκειται για ενα ενδιαφερον βιβλιο του μεγαλου Ουμπερτο Εκο.Προσωπικα μου αρεσε.Αυτο που το διαφοροποιει απο τα αλλα βιβλια του ιδιου συγγραφεα που διαβασα ειναι η ειρωνεια και το χιουμορ,παραμενει ομως ο σεβασμος στα ιστορικα γεγονοτα.Ο συγγραφεας γραφει για τον αντισημιτισμο,τη συνωμοσιολογια,τα επαναστατικα κινηματα του 19ου αιωνα,καθως και για την καθολικη Εκκλησια.Μπορω να πω οτι συμπαθησα τον δολοπλοκο και ανηθικο παραχαρακτη Σιμονε Σιμονινι.
[26/06/2017] tasou_lalala.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Εάν δεν ήμουν τόσο ψυχαναγκαστικό άτομο, δεν υπήρχε περίπτωση να τελειώσω ένα τόσο βαρετό και ανούσιο βιβλίο...
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
TAYLOR CHARLES
€43.00 €21.50
(-50%)
Κερδίζετε €21.50
ΟΥΑΙΝΣΜΠΕΡΓΚ, ΟΧΑΙΟ
ANDERSON SHERWOOD
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS