Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΚΟ: ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΤΟΥ ΦΟΥΚΩ

ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΤΟΥ ΦΟΥΚΩ

+
-
ECO UMBERTO
Κωδ. Πολιτείας: 4580-1991
Τιμή Έκδοσης
€24.40
Τιμή Πολιτείας
€17.08
(-30%)
Κερδίζετε €7.32


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Έτσι έγινε και είδα το Εκκρεμές. [...] Το Εκκρεμές μου έλεγε ότι μολονότι όλα κινούνταν, η υδρόγειος σφαίρα, το ηλιακό σύστημα, τα νεφελώματα, οι μαύρες τρύπες και όλα τα τέκνα της κοσμικής εκπόρευσης, από τα πρώτα θεία όντα έως την πιο ιξώδη ύλη, ένα μοναδικό σημείο παρέμενε ιδεατός πίρος, σφήνα, γάντζος, και άφηνε το σύμπαν να κινείται γύρω του. Και τώρα εγώ συμμετείχα σ' αυτή την υπέρτατη εμπειρία, εγώ που επίσης κινιόμουν μέσα στα πάντα μαζί τους, μπορούσα να δω Εκείνο, το Ακίνητο, το Φρούριο, την Εγγύηση, την ολόφωτη αχλή που δεν είναι σώμα, δεν έχει σχήμα, μορφή, βάρος, ποσότητα ή ποιότητα, και δεν βλέπει, δεν νιώθει, δεν υποκύπτει στο συναίσθημα, δεν βρίσκεται σ' έναν τόπο, ή σε χώρο και χρόνο, δεν είναι ψυχή, διάνοια, φαντασία, γνώση, αριθμός, τάξη, μέτρο, ουσία, αιωνιότητα, δεν είναι σκότος ούτε φως, δεν είναι λάθος και δεν είναι αλήθεια. Ένα βιβλίο που σε παίρνει μαζί του στο χρόνο και σου αποκαλύπτει έναν ολόκληρο κόσμο από μυστικές αδελφότητες, υπόγειες κοινωνίες, πλεκτάνες και συνωμοσίες, μέσα από τη χαρισματική γραφή του μεγάλου Ιταλού διανοούμενου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIL PENDOLO DI FOUCAULT
ISBN139789604960736
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων918
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΛΙΦΑΤΙΔΗ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΚΟ ΟΥΜΠΕΡΤΟ
Κωδικός Πολιτείας4580-1991
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[28/08/2022] gioul2222.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Προφανώς γνώστης τής αληθινής ιστορίας, ο συγγραφέας τήν παρουσιάζει σέ κοινή θέα δίκην μυθιστορήματος.Όταν πρωτοκυκλοφόρησε πρό 30ετίας θά μπορούσε νά περάσει γιά μυθοπλασία, σήμερα όχι.
[08/06/2021] bolo.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
μοναδικος,πολυμαθης,ευφυεστατος ουμπερτο εκο.γι αυτο το αριστουργημα τα πεντε αστερια ειναι λιγα.ιστορια,θρησκεια,φιλοσοφια,αποκρυφισμος ακομη και''κολπα''των εκδοτικων οικων.απολαυση-ταξιδι.
[09/06/2019] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αριστουργημα.Κορυφαιο ιστορικο μυθιστορημα που εχει αναφορες και στην πολιτικη,τη θρησκεια,τον αποκρυφισμο,τη φιλοσοφια κλπ.Ζωντανη γραφη που κρατα αμειωτο το ενδιαφερον του αναγνωστη.Η αφηγηση ειναι πρωτοπροσωπη και αναδρομη.Ο συγγραφεας ξεκινα απο τους Ναιτες ιπποτες και παραθετει εξαντλητικα μυστικα ταγματα,κινηματα,συνωμοσιες,δοξασιες που προηλθαν απο αυτους χωρις να κουραζει.Ανεπιφυλακτα το συνιστω.
[18/09/2017] sporos2403.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Καταπληκτικό βιβλίο!! Δεν είναι απλά ένα ιστορικό μυθιστόρημα, ούτε ένα που εστιάζει στη δράση, αλλά ένα φιλοσοφικό μυθιστόρημα. Φαινομενικά περιγράφει μία θεωρία συνωμοσίας στην οποία εμπλέκονται οι Ναΐτες ιππότες και άλλα τάγματα που ξεκίνησαν από αυτούς, όμως σε ένα δεύτερο επίπεδο, το βιβλίο αφορά τη διακειμενικότητα και τη λειτουργία της. Αυτό αφορά τόσο την πλοκή όσο και τη μορφή, τα αρχεία του Μπέλμπο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα διαφωνίας. Επίσης προσφέρεται και για στοχασμό σχετικά με τις ερμηνευτικές πρακτικές, αφού αντιπαραθέτει την δεσπόζουσα σήμερα ορθολογική προσέγγιση και αυτή της Αναγέννησης. Στα θετικά συγκαταλέγεται και ο ρυθμός. Ενώ η δράση του παρόντος της αφήγησης που είναι στατική, στις εγκιβωτισμένες αφηγήσεις, όπως στην ιστορία των Ναϊτών, είναι ιλιγγιώδης, με αποτέλεσμα να μην ατονεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ακόμα όμως και σε άλλα σημεία, όπως στα αρχεία του Μπέλμπο, που η είναι στατική (μια περιγραφική παύση), λόγω του κρυπτικού χαρακτήρα που υποβάλλεται, το ενδιαφέρον διατηρείται αμείωτο. Επιπλέον, οι χαρακτήρες εξελίσσονται μαζί με την αφήγηση. Εν ολίγοις, είναι το καλύτερο μυθιστόρημα του Umberto Eco.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
LANDAUER GUSTAV
€10.58 €5.29
(-50%)
Κερδίζετε €5.29
ΒΟΤΑΝΑ - ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
€25.00 €11.25
(-55%)
Κερδίζετε €13.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS