Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΤ ΒΑΛΑΝΤΕΡ

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΤ ΒΑΛΑΝΤΕΡ

MANKELL HENNING
Κωδ. Πολιτείας: 4580-2307




Παρουσίαση

Κάποια βροχερή μέρα του 2008, ο Χόκαν φον Ένκε, ένας απόστρατος αντιπλοίαρχος του Βασιλικού Σουηδικού Ναυτικού, εξαφανίζεται ενώ απολαμβάνει τον καθημερινό του περίπατο σε ένα άλσος της Στοκχόλμης. Η έρευνα για τον εντοπισμό του δρομολογείται από την αστυνομία της Στοκχόλμης και δεν έχει καμία σχέση με τον επιθεωρητή Βαλάντερ· τουλάχιστον, όχι επίσημα. Διότι ο γιος του φον Ένκε δεν είναι άλλος από τον αρραβωνιαστικό της κόρης του, της Λίντα. Ο Κουρτ Βαλάντερ δεν αργεί να βρεθεί μπλεγμένος σε θέματα εκτός της αρμοδιότητας και της ευθύνης του.
Αψηφώντας, ως συνήθως, τις επίσημες διαδικασίες, αρχίζει να ξετυλίγει σιγά σιγά ένα νήμα που θα τον οδηγήσει πίσω στον Ψυχρό Πόλεμο και σε ιστορίες κατασκοπείας, οι οποίες δείχνουν να καταλήγουν σε αδιέξοδο.
Ο επιθεωρητής Βαλάντερ βρίσκεται σε βαθιά νερά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχει και τα δικά του, προσωπικά προβλήματα. Σκέφτεται την ταλαιπωρημένη του υγεία και είναι πεισμένος ότι, στα εξήντα του, βρίσκεται στο φθινόπωρο της ζωής του. Προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί από την ελπίδα που αντικρίζει στο πρόσωπο της εγγονής του, αλλά το παρελθόν συχνά έρχεται να τον στοιχειώσει. Έτσι, κοιτώντας το μέλλον με τέλεια αβεβαιότητα, ο Κουρτ Βαλάντερ δεν έχει άλλη επιλογή από το να βρεθεί αντιμέτωπος με τον πιο σκληρό αντίπαλο: τον ίδιο του τον εαυτό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Χένιγκ Μάνκελ χρησιμοποιώντας την αστυνομική ιστορία μυστηρίου ως όχημα, σ' αυτό το δέκατο και τελευταίο έργο της σειράς με πρωταγωνιστή τον στοχαστικό ντετέκτιβ Κουρτ Βαλάντερ, θίγει θέματα που ταλάνισαν τη χώρα του, τη Σουηδία, τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς και την ίδια την έννοια της πολιτικής και του "πολιτικοποιημένου ανθρώπου": Μέσα από τον ήρωά του εξετάζει τη συμμετοχή του πολίτη στα κρίσιμα γεγονότα του καιρού του και προς το τέλος του μυθιστορήματος θα προβληματιστεί για τα ατροφικά αντανακλαστικά του, την έλλειψη εγρήγορσης απέναντι στις σημαντικές μεταβολές που επήλθαν καθώς και για τη διαφορά των ανθρώπων της δικής του γενιάς από εκείνη του πατέρα του. [...] (Αργυρώ Μαντόγλου, BookPress.gr, 1/7/2013)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Εισβολή στο βούρκο
Γεγονότα κάτω από την επιφάνεια
Ο ελαφρύς ύπνος της Ωραίας Κοιμωμένης
Ο Φάντομ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE TROUBLED MAN
ISBN139789604965373
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2013
Αριθμός σελίδων560
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΟΒΥΡΝΑΣ ΛΥΟ
ΕπιμέλειαΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΝΚΕΛ ΧΕΝΙΝΓΚ
Κωδικός Πολιτείας4580-2307
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος, τεφτκ ειρηνη, xvassilis, hsimpson

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

bjorkenia, ZOLOTAKON, Nelly, basiliki, dsakkos, ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ, constantinecartman, mary_1, mpenosxr, xristina.kitten, hsimpson, opus34

Κριτικές για το προϊόν

[22/08/2016] sabrina.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ξεκίνησα λίγο ανάποδα με αυτή τη σειρά. Είναι το πρώτο βιβλίο που διάβασα από το συγκεκριμένο συγγραφέα, αν και είναι το τελευταίο της σειράς. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα βέβαια στην ανάγνωση. Το επέλεξα επειδή είχα διαβάσει καλές κριτικές και "τόλμησα" να δοκιμάσω έναν άγνωστο για εμένα συγγραφέα. Στην πραγματικότητα δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Από το θετικά ήταν ο τρόπος γραφής. Ανάλαφρος και οικείος. Δεν με άφηνε όμως με την αγωνία στο τέλος κάθε κεφαλαίου ώστε να πω "άντε ακόμη ένα κεφάλαιο". Όσον αφορά την ιστορία... με δυσκόλεψε αρχικά. Ενδιαφέρουσα μεν, αλλά έχει σε ορισμένα σημεία ορολογία στρατιωτική, πράγμα το οποίο με ανάγκαζε να πηγαίνω μπρος πίσω για να καταλάβω τι διαβάζω -πράγμα που με κούρασε. Δεν είμαι αρνητική να διαβάσω και άλλο του ίδιου συγγραφέα, αλλά όχι άμεσα.
[19/04/2013] vasopsatha.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικός Μανκέλ ακόμη μια φορά,δυστυχώς το τελευταίο μάλλον.Μια φίλη από τη Σουηδία με είχε πεί από το 2010 ότι ο συγγραφέας θα κλείσει τον κύκλο του Βαλάντερ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΙΝΑ
€81.62 €32.65
(-60%)
Κερδίζετε €48.97
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ
SCHULTZ P. DUANE
€69.90 €34.95
(-50%)
Κερδίζετε €34.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS