Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

MANKELL HENNING
Κωδ. Πολιτείας: 4580-2143




Παρουσίαση

Ιανουάριος 2006. Στο μικρό σουηδικό χωριό Χεχουεβάλεν, σφαγιάζονται δεκαεννιά άνθρωποι. Το μοναδικό στοιχείο είναι μια κόκκινη κορδέλα που βρέθηκε στο σημείο του μακελειού.
Η δικαστής Μπιργκίτα Ρόσλιν έχει ακόμα ένα λόγο να είναι σοκαρισμένη. Το ζεύγος Αντρέν, που βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα, δεν είναι άλλο από τους θετούς γονείς της μητέρας της. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η Μπιργκίτα μαθαίνει ότι τα μέλη ακόμα μιας οικογένειας Αντρέν, που ζούσαν στη Νεβάδα των ΗΠΑ, έχουν επίσης δολοφονηθεί. Τότε ανακαλύπτει το ημερολόγιο ενός προγόνου της, που τον 19ο αιώνα δούλευε ως επιστάτης στην κατασκευή του αμερικανικού σιδηρόδρομου, ο οποίος περιγράφει πώς κακοποιούσαν Κινέζους σκλάβους-εργάτες.
Έτσι, ενώ η αστυνομία επιμένει ότι μόνο ένας παράφρων θα μπορούσε να διαπράξει το μακελειό στο Χεχουεβάλεν, η Μπιργκίτα είναι αποφασισμένη ν' αποκαλύψει μια πολύ πιο περίπλοκη πραγματικότητα.
Η έρευνα οδηγεί στις πιο υψηλές σφαίρες εξουσίας στο σύγχρονο Πεκίνο αλλά και στη Ζιμπάμπουε και τη Μοζαμβίκη. Καθώς η Μπιργκίτα πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στην επίλυση των φόνων του Χεχουεβάλεν, η ιστορία μας πηγαίνει εκατόν πενήντα χρόνια πίσω, στον καιρό του δουλεμπορίου ανάμεσα στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποδεικνύοντας ότι η δίψα για εκδίκηση δε σβήνει ποτέ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η Κίνα, η νέα παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη, εμπνέει και τους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας οι οποίοι εκτός από τη σύγχρονη κοινωνία της επιχειρούν να μιλήσουν και για το παρελθόν της. Ένας από αυτούς, ο Χένινγκ Μάνκελ, μαοϊκός τη δεκαετία του 1970, μολονότι τοποθετεί την πλοκή του καινούργιου μυθιστορήματός του στη Σουηδία, καταπιάνεται και με κινέζους ήρωες που εμπλέκονται σε μια σκοτεινή ιστορία εκδίκησης. ... (Φίλιππος Φιλίππου, Το Βήμα, 8/7/2012)

Ο Μάνκελ σκιαγραφεί ανάγλυφα τη διαμάχη σε μια Κίνα που παλεύει ανάμεσα στον κομμουνισμό και τον καπιταλισμό, ενώ οι ίδιες οι συνθήκες της παγκοσμιοποίησης την οδηγούν σε άγνωστα μονοπάτια. Η Αφρική γίνεται αυτή τη φορά μήλον της Έριδος για τις ακαλλιέργητες πεδιάδες της, που κάλλιστα μπορούν να αποικιστούν από φτωχούς γεωργούς. Έτσι δεν θα επαναστατήσουν ζητώντας κι αυτοί μερίδιο στη μεγάλη πίτα της ανάπτυξης, που φέρνει την Κίνα στην κορυφή του κόσμου, να παραπαίει ανάμεσα στην αλαζονεία και την ταπεινότητα, στα μαοϊκά διδάγματα και τη μανία του χρήματος. ... (Τιτίκα Δημητρούλια, Η Καθημερινή, 15/7/2012)

Περιεχόμενα

Μέρος 1
Η σιωπή (2006)
Επιτάφιος
Η δικαστής
Μέρος 2
Ο σιδηρόδρομος (1863)
Ο δρόμος για την Καντόνα
Το φτερό και η πέτρα
Μέρος 3
Η κόκκινη κορδέλα
Οι "Αντάρτες"
Κινέζικο παιχνίδι
Μέρος 4
Οι έποικοι
Δέντρα μαδημένα από ελέφαντες
Τσάιναταουν, Λονδίνο
Επίλογος
Σημείωμα του συγγραφέα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE MAN FROM BEIJING
ISBN139789604965601
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2012
Αριθμός σελίδων558
Διαστάσεις18x12
ΜετάφρασηΜΠΑΡΟΥΞΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΥ ΦΙΛΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΝΚΕΛ ΧΕΝΙΝΓΚ
Κωδικός Πολιτείας4580-2143
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

bjorkenia, ZOLOTAKON, Nelly, basiliki, dsakkos, ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ, constantinecartman, mary_1, mpenosxr, xristina.kitten, hsimpson, opus34

Κριτικές για το προϊόν

[11/08/2021] Γ.Καραγιωργος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Δεν διάβαζα καθόλου αστυνομικά μυθιστορήματα. Ξεκίνησα κάποια σε αγγλική γλώσσα για να βελτιώσω τα αγγλικά μου. Το πρώτο που διάβασα στα Ελληνικά ήταν το συγκεκριμένο. Από τότε έχω διαβάσει αρκετά. Ήταν το καλύτερο, αν και δεν 'υπάρχει' ο επιθεωρητής Βάλαντερ. Σφιχτοδεμένο, με δημιουργία ατμόσφαιρας, κοινωνικό σχόλιο για την Κίνα του σήμερα και την Αμερική του χθες. Ένα καλό βιβλίο που προτείνω να διαβάσετε.

Γ. Καραγιώργος
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Δουβλινέζοι
JOYCE JAMES
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
ΚΑΡΟΛ
HIGHSMITH PATRICIA
€13.30 €6.65
(-50%)
Κερδίζετε €6.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS