Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΖΟΖΕΦ ΑΝΤΟΝ - Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟΥ

ΤΖΟΖΕΦ ΑΝΤΟΝ

Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟΥ

+
-
RUSHDIE SALMAN
Κωδ. Πολιτείας: 4580-2172
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€13.16
(-30%)
Κερδίζετε €5.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στις 14 Φεβρουαρίου του 1989, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο Σαλμάν Ρούσντι δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον δημοσιογράφο του BBC ο οποίος του ανακοίνωσε ότι είχε "καταδικαστεί σε θάνατο" από τον Αγιατολάχ Χομεϊνί. Τότε άκουσε για πρώτη φορά τη λέξη φετφά. Το έγκλημά του; Είχε γράψει ένα μυθιστόρημα με τον τίτλο "Σατανικοί στίχοι" και τον κατηγορούσαν ότι με αυτό στρεφόταν "ενάντια στο Ισλάμ, στον Προφήτη και στο Κοράνι".
Έτσι αρχίζει η εξωφρενική περιπέτεια ενός συγγραφέα που αναγκάστηκε να ζει λαθραία, μετακινούμενος από σπίτι σε σπίτι με τη διαρκή παρουσία μιας ομάδας ένοπλων φρουρών ασφαλείας. Του ζήτησαν να επιλέξει ένα ψευδώνυμο το οποίο θα χρησιμοποιούσε η αστυνομία για τη δική του προστασία. Εκείνος σκέφτηκε τους αγαπημένους του συγγραφείς και άρχισε να κάνει διάφορους συνδυασμούς με τα ονόματά τους και τότε το βρήκε: ο Κόνραντ και ο Τσέχοφ - Τζόζεφ Άντον.
Πως ένας συγγραφέας και η οικογένειά του ζουν με την απειλή του φόνου για περισσότερο από εννιά χρόνια; Πως ο συγγραφέας μπορεί και συνεχίζει να δουλεύει; Πως ερωτεύεται και χωρίζει; Πως καθορίζει η απόγνωση τις σκέψεις και τις ενέργειές του, πως και γιατί διστάζει και παραπατά, πως μαθαίνει να αντεπιτίθεται; Σε αυτό το αξιοθαύμαστο αυτοβιογραφικό κείμενο, ο Ρούσντι διηγείται για πρώτη φορά την ιστορία του την ιστορία ενός από τους πιο κρίσιμους αγώνες που δόθηκαν στην εποχή μας για την ελευθερία του λόγου. Περιγράφει τις άλλοτε θλιβερές και άλλοτε κωμικές συνθήκες της ζωής μαζί με ένοπλους αστυνομικούς καθώς και το δεσμό φιλίας που τον ένωσε με τους προστάτες του περιγράφει, επίσης, τον αγώνα που έκανε για να κερδίσει την υποστήριξη και τη συμπαράσταση κυβερνήσεων, κρατικών υπηρεσιών, εκδοτών, δημοσιογράφων και συναδέλφων συγγραφέων περιγράφει, τέλος, πώς κέρδισε ξανά την ελευθερία του.
Πρόκειται για ένα βιβλίο πρωτοφανούς ειλικρίνειας και εντιμότητας, συναρπαστικό, προκλητικό, συγκινητικό και άκρως σημαντικό, καθώς αυτό που συνέβη στον Σαλμάν Ρούσντι δεν ήταν παρά η πρώτη πράξη σε ένα δράμα που παίζεται κάθε μέρα σε κάποιο μέρος του κόσμου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Οι συγγραφείς δεν παραμένουν στατικοί, δεν επαναλαμβάνονται. Όσοι δεν μπορούν να εφησυχάσουν, καταδιώκονται διαρκώς από φωνές που τους οδηγούν στα ερέβη νέων αποκαλύψεων. Ή τελικά καταλήγουν στην τρέλα ή αλλάζουν κέλυφος και γίνονται κάποιοι άλλοι. Ο Ρούσντι ακολούθησε τη δεύτερη επιλογή. (Στέφανος Δάνδολος, protagon.gr, 18/9/2012)

Το Τζόζεφ Αντον δεν είναι ένα εκ βαθέων, όπως θα περίμενε κανείς, βιβλίο, αλλά ένα εξαιρετικό ντοκουμέντο, ένα παθιασμένο και συχνά "εκδικητικό" ρεπορτάζ. Στην αρχή ο αναγνώστης ενοχλείται που ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο είναι γραμμένο σε τρίτο πρόσωπο, σύντομα όμως το ξεπερνά. Ίσως ο συγγραφέας Ρούσντι να ήθελε να αποστασιοποιηθεί από τον άνθρωπο Ρούσντι. Κάτι τέτοιο εν τούτοις δεν συμβαίνει. [...] Με το χρονικό αυτό ο συγγραφέας των Παιδιών του μεσονυχτίου επιστρέφει στο διεθνές προσκήνιο. Και μόνο ότι την περασμένη Τρίτη το βιβλίο κυκλοφόρησε σε "παγκόσμια πρώτη" σε πολλές γλώσσες ταυτοχρόνως (της ελληνικής συμπεριλαμβανομένης) λέει πολλά. (Αναστάσης Βιστωνίτης, Το Βήμα, 23/9/2012)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Ο πρώτος Κότσυφας
Ι. Ένα αντίστροφο φαουστιανό σύμφωνο
ΙΙ. "Τα χειρόγραφα δεν καίγοντα"
ΙΙΙ. Έτος μηδέν
IV. Να θες να σε αγαπούν: Μια παγίδα
V. "Είμαι τόσο καιρό κάτω, που μου φαίνεται σαν πάνω"
VI. Γιατί είναι αδύνατο να φωτογραφίσεις την Πάμπα
VII. Ένα φορτηγό κοπριά
VIII. Ο κύριος Πρωί και ο κύριος Απόγευμα
IX. Η χιλιαστική του ψευδαίσθηση
Στο ξενοδοχείο Αλκυών
Ευχαριστίες
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςJOSEPH ANTON
ISBN139789604969081
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων576
Διαστάσεις24x16
ΜετάφρασηΚΑΨΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΥΛΟΓΙΔΟΥ ΕΛΛΗ
ΕπιμέλειαΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΥΣΝΤΙ ΣΑΛΜΑΝ
Κωδικός Πολιτείας4580-2172
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Δήμητρα Τ., Bkouk, silverhaired, lab.alex, nektariaL

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ «ΑΝΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ»
ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ ΙΣΜΗΝΗ
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00
ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€12.72 €5.09
(-60%)
Κερδίζετε €7.63

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS