Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

FLASH ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ

FLASH ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ

ΑΡΙΣΤΗΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4306-0158




Παρουσίαση

Μπλαζέ, μηδενιστής, μισάνθρωπος, πάσχοντας από άγχος και ιδεοληπτικές εμμονές γύρω από το σεξ και τον θάνατο, ο πρωταγωνιστής του Flash στη νύχτα περνάει κάποιες βραδινές ώρες σε μια σοφίτα με τη συντροφιά μιας νέας γυναίκας. Ευνουχισμένος από αισθήματα, ο ήρωας "ξεφαντώνει", σ' έναν καταιγισμό λογόρροιας ή, με τη γλώσσα της ψυχιατρικής, σε μια ξέφρενη πτήση ιδεών (flight of ideas). Η συγκατοίκηση του μανιοκαταθλιπτικού ήρωα με την ανυποψίαστη νεαρή γυναίκα, που στη διάρκειά της γράφεται ως "ημερολόγιο εκστρατείας" το Flash στη νύχτα, αναδεικνύει μια τραγική καθημερινότητα που περιέχει κρυμμένη ή μεταμφιεσμένη τη διαστροφή, την ερωτική μανία, την τάση διείσδυσης και κατοχής του Άλλου, τον εκτοπισμό του, τον παραγκωνισμό του, ή, ακόμα, τον θάνατό του. Το ψυχολογικό αυτό μυθιστόρημα χαρτογραφεί με φρενήρη, μανιακή αλλά και απίστευτα ειρωνική γλώσσα, την αθέατη, εγκληματική πλευρά της ανθρώπινης φύσης και, όπως δικαιολογημένα τονίζει ο ίδιος ο γνωστός συγγραφέας, "...δεν συστήνεται για φιλήσυχους αστούς ή προλετάριους, ούτε βέβαια για τις φουαγκραχήνες των βορείων ή νοτίων προαστίων". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η υποτυπώδης πλοκή αναζητά ανάμεσα στους αναγνώστες έναν πρόθυμο συνοδοιπόρο σε μια ακολουθία στοχαστικών, φιλοσοφικών και υπαρξιακών περιπλανήσεων. Έναν σύντροφο σε μια μεγάλη νύχτα αγρυπνίας, με μια σημαντική επισήμανση: να μην αποσύρει το βλέμμα από το λογοτεχνικό προσκήνιο. Να μην σταματήσει να συνεργάζεται με το κείμενο, παρά την απουσία θεματικού προσχήματος. Οι μικρές κοφτές ανάσες των κομμάτων δεν παραχωρούν στον αναγνώστη παρά τη δυνατότητα να συνεχίσει απτόητος το διάβασμα, χωρίς να λαχανιάσει, παραδομένος στην ιλιγγιώδη σκυταλοδρομία σχισματικών και ανορθόδοξων εξιστορήσεων. Καθώς σκόπιμα οι άνω τελείες σπανίζουν και οι τελείες μετριούνται στα δάκτυλα, τα σημεία στίξης δηλαδή που θα του επέτρεπαν να αποσπαστεί με τη συγκατάθεση του συγγραφέα από τη δίνη του βιβλίου, ο καταιγιστικός λόγος, ύστατο καταφύγιο για τον ήρωα, αποκτά μια πυρετική αμεσότητα. (ΜΑΡΙΑ ΜΟΙΡΑ, Η Αυγή, 26/2/2012)

Θα το πω ευθέως: Το βιβλίο του Γιώργου Αριστηνού "Flash στη νύχτα" είναι ένα κείμενο που λαμπρύνει τη νεωτερική μας λογοτεχνία, ένας λόγος αναφοράς για την σύνολη τέχνη μας στο νέο αιώνα. Και τούτο γιατί ο πειραματισμός συμβαδίζει με μιαν υψηλής ποιότητας αισθητική και η έκφραση γονιμοποιείται από λογής παράδοξες όσο και γοητευτικές πηγές. Ιδιαίτερα τώρα που πορευόμαστε μέσα σε μια πλημμυρίδα ασήμαντων ή αδιάφορων βιβλίων τα οποία γράφονται μόνο και μόνο για τις ανάγκες της αγοράς, το "Flash στη νύχτα" αναβοσβήνει τόσο δραματικά όσο και παρήγορα, καταθέτοντας ένα πολύτιμο credo γραφής. (Από κείμενο του Μάνου Στεφανίδη στην BookPress.gr, 27/2/2012)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604990207
ΕκδότηςΤΟΠΟΣ (ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ)
ΣειράCUλτ STORIES
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2011
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις20x13
ΕπιμέλειαΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας4306-0158
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΒΑΦΗΣ: ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΕΝ ΟΛΩ (+CD)
ΚΑΒΑΦΗΣ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€11.90 €5.36
(-55%)
Κερδίζετε €6.54
ΑΛΛΑΞΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
*NORS DORTHE
€13.30 €4.66
(-65%)
Κερδίζετε €8.64

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS