Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ // ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑ

ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ

ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙΝ

+
-
BUTLER JUDITH, SPIVAK GAYATRI-CHAKRAVORTY
Κωδ. Πολιτείας: 4306-0269
Τιμή Έκδοσης
€10.90
Τιμή Πολιτείας
€7.63
(-30%)
Κερδίζετε €3.27


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο Τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο συναντώνται δύο από τις πιο εξέχουσες θεωρητικούς της τελευταίας δεκαετίας και μαζί διερευνούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του έθνους-κράτους στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.
Αφορμή για τον άμεσο και ζωηρό διάλογό τους -που αποτυπώνεται και στον τίτλο του βιβλίου- αποτελούν οι μεγάλες διαδηλώσεις εκατομμυρίων ανθρώπων την άνοιξη του 2006 στις ΗΠΑ, για την αναθεώρηση των μεταναστευτικών νόμων. Σε αυτές ο αμερικανικός εθνικός ύμνος τραγουδήθηκε στην ισπανική εκδοχή του προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, ακόμα και παρέμβαση του τότε προέδρου Μπους.
Η Τζούντιθ Μπάτλερ και η Γκαγιάτρι Σπίβακ πραγματεύονται ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών φαινομένων (μετανάστευση, μισαλλοδοξία, ρατσισμός, εθνικισμός) που διογκώνουν τους απάτριδες των σύγχρονων εθνικών κρατών καθώς και τον ιδιότυπο αποκλεισμό τους από στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Ένας διάλογος-πρόσκληση σε αναστοχασμό και δράση για τα καίρια ζητήματα της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης ύπαρξης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ο άνθρωπος χωρίς χαρτιά είναι η πιο σύγχρονη μορφή του υποτελούς ανθρώπου" (Γκαγιάτρι Τσακραβόρτι Σπίβακ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςWHO SINGS THE NATION-STATE?
ISBN139789604991549
ΕκδότηςΤΟΠΟΣ (ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ)
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2015
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΚΑΡΑΒΑΝΤΑ ΑΣΗΜΙΝΑ, ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ ΒΑΣΙΑ, ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΤΛΕΡ ΤΖΟΥΝΤΙΘ, ΣΠΙΒΑΚ ΓΚΑΓΙΑΤΡΙ-ΤΣΑΚΡΑΒΟΡΤΙ
Κωδικός Πολιτείας4306-0269
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimos, Periergos, dimbik, kzacharakis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ioanna, dimos, Ele Papadim, melissa22, kazabidu, paschaliale, Blakelil, andriana983, frox9, p4pinelopi, t_someone, catherine.liapi, kzacharakis, Marinique, thanos2019, thanos2018

Κριτικές για το προϊόν

[20/07/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η συνομιλία μεταξύ Τζούντιθ Μπάτλερ & Γκαγιάτρι Τσακραβόρτι Σπίβακ καθίσταται ένα ιδιαίτερο 'παλίμψηστο' το οποίο ξετυλίγεται ενώπιον του αναγνώστη και φέρει λέξεις-ιδέες δίχως τον κανόνα του 'ιερού'.. Οι δύο συγγραφείς 'διεισδύουν' στο πεδίο της ηθικής, της αναλυτικής της εξουσίας, αναφέρονται στο εύρος των σύγχρονων ατομικών δικαιωμάτων, στον υφέρποντα και μη ρατσισμό, η κυβερνολογική του καθημερινού, στο σημαίνον της επαναοικειοποίησης με αφορμή την 'αναπλαισίωση' & απόδοση του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ισπανικά, από Ισπανόφωνους μετανάστες.. Η ιδιαίτερη παρουσία των Ισπανόφωνων μεταναστών στις ΗΠΑ, επανεγγράφεται, ως ορατότητα, εγγραφή-επανεγγραφή επί του συμβολικού εθνικού ύμνου, ο οποίος, σε αυτό το πλαίσιο, 'αναφέρει' την επιδίωξη κοινωνικής ορατότητας των μεταναστών, δεικνύοντας και προς τις συνθήκες διαβίωσης τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.. Η Μπάτλερ αναλύει και η Τσακραβόρτι Σπίβακ σωπαίνει με έναν τρόπο που αναδεικνύει την σιωπή ως βασική παράμετρο του λόγου.. Με έναν λόγο αιχμηρό, που φέρει την μία ενώπιον της άλλης, οι δύο συγγραφείς μιλούν για τις ταυτότητες εν κινήσει, για τις σύγχρονες μορφές εκμετάλλευσης, για την μετανάστευση ως 'νέα' υποτέλεια, αξιώνοντας από τον αναγνώστη τον στοχασμό και την συνθετική σκέψη.. Η ρήση της Σπίβακ, 'ο άνθρωπος χωρίς χαρτιά είναι η πιο σύγχρονη μορφή του υποτελούς ανθρώπου', ενέχει τον λόγο ενός υποκειμένου, που, πέρα από τον οικονομετρία της 'πώλησης' της εργατικής δύναμης, δεν διαθέτει παρά τον ίδιο τον λόγο ή τους λόγους της υποτέλειας.. Στο 'Τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο', αρθρώνεται η λογική της πράξης και της αναφοράς σε διάστικτες πράξεις..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS