Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΠΛΕ ΚΑΣΤΟΡΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ - ΜΙΑ ΡΟΚ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΕ

ΜΠΛΕ ΚΑΣΤΟΡΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

ΜΙΑ ΡΟΚ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ '64

+
-
ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4306-0005
Τιμή Έκδοσης
€12.90
Τιμή Πολιτείας
€9.03
(-30%)
Κερδίζετε €3.87


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Με αφορμή την αιματηρή προβοκάτσια του παρακράτους τον Νοέμβριο του 1964, κατά τον εορτασμό για την επέτειο ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου, ο Θανάσης Σκρουμπέλος στήνει μια τολμηρή τοιχογραφία των σίξτις, με φόντο το μαγαζί "Χαβάη" στο Μεταξουργείο: κέντρο τραβεστί, τόπο συνάντησης πρώην χιτών, αρχηγείο παρακρατικών συνωμοσιών, σήμα κατατεθέν μιας γειτονιάς, μικρογραφίας της Ελλάδας, χωρισμένης αυστηρά στα όρια μιας εξουσίας που καθόριζαν οι διεκδικήσεις των άτεγκτων αντιπάλων, Λαμπράκηδες και παρακράτος.
Με σπαρταριστούς χαρακτήρες, όπως τον γοητευτικό πρωταγωνιστή Τρίλια ή Γαζούρη ή Γόη ή Άλογο, τον κυρ-Χρήστο, πανίσχυρο αφεντικό της "Χαβάης", τον μυστήριο, θεληματικό Μπόη, τον Μαλατσία, την Αριστέα, τη Νένα, πλήθος δευτερεύοντες χαρακτήρες και πυκνή πλοκή που κόβει την ανάσα, το μυθιστόρημα ξετυλίγει με τέχνη μικρά άγνωστα περιστατικά της εποχής και τις υπόγειες διαδρομές που τα συνδέουν με τα γνωστά πολιτικά γεγονότα.
Ένα παθιασμένο μυθιστόρημα για τα πάθη της Αριστεράς, για τα πάθη της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Μια συγκλονιστική ιστορία, που πραγματεύεται την Ιστορία με τα υλικά ερωτικής τραγωδίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Γραμμένο με χιούμορ και σε χαμηλούς τόνους, με καλά επεξεργασμένους χαρακτήρες (ξεχωρίζουν ο κυρ-Χρήστος, ο Μπόης, ο Γαζούρης και η Αριστέα), καθώς και με σοβαρή μέριμνα για την εικονογράφηση των σκληρών αδιεξόδων των ηρώων του, που συντρίβονται λιγότερο από τις διαφορές των πολιτικών τους παρατάξεων και περισσότερο από την ασφυξία της καθημερινότητάς τους, το βιβλίο του Σκρουμπέλου αποτελεί μια πολύ προσεκτική σπουδή του κοινωνικού περιθωρίου της δεκαετίας του 1960 (στο ίδιο θέμα, αλλά με εμφανώς λιγότερες δυνάμεις προσήλθε το 2006 ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης με το μυθιστόρημά του Πολύ βούτυρο στο τομάρι του σκύλου), η οποία βγαίνει στο προσκήνιο χωρίς δογματισμούς και ιδεολογικοποιήσεις, σαν ένας ολοζώντανος και απολύτως χειροπιαστός μέσα στις ακραίες αντιφάσεις και αντιθέσεις του κόσμος." (Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Ελευθεροτυπία, 16/3/2008)

"Έγραψε ένα από τα πιο συναρπαστικά ερωτικά μα και συνάμα πολιτικά μυθιστορήματά των τελευταίων ετών. Μια ελεγεία στη σύντομη ελληνική άνοιξη του 1964. Έντονα διονυσιακά στοιχεία χαρακτηρίζουν τους ήρωές του. Η πλοκή διαδραματίζεται σε μια γειτονιά της Αθήνας, όπου οι ήρωες κουβαλούν μέσα τους μνήμες, οι οποίες ρυθμίζουν το παρόν και το μέλλον της ζωή τους. Ο ίδιος ο Θανάσης Σκρουμπέλος, συγγραφέας που δεν χρειάζεται άλλες συστάσεις στον έλληνα αναγνώστη, επιμένει στην εξέγερση με πείσμα έφηβου. Παράλληλα όμως, με νηφαλιότητα, αποτιμά την εποχή που περιγράφει, παραδίδοντας μαθήματα όχι μόνο υψηλής λογοτεχνίας αλλά και ιστορίας, σε μια εποχή όπου ο "αναθεωρητισμός" πολλών ιστορικών επιχειρεί να "αθωώσει και να απενοχοποιήσει" εκείνους που έσυραν ένα λαό στη τυραννία. Παιδί μιας ταραγμένης αλλά και συγκλονιστικής εποχής, ο Θανάσης Σκρουμπέλος αφηγείται μια απλή ιστορία στο Μπλε καστόρινα παπούτσια που θα μπορούσε να είναι και το έπος μιας γενιάς." (Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης, Διαβάζω, Απρίλιος '08)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604991891
ΕκδότηςΤΟΠΟΣ (ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ)
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2016
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΛΟΗ ΑΡΤΕΜΙΣ
Κωδικός Πολιτείας4306-0005
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

antonisvrontakis, orestisp, DIONYSOS2

Κριτικές για το προϊόν

[11/04/2017] stefanos1.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ωραίο μα και ιδιαίτερο μυθιστόρημα. Οι πρωταγωνιστές του βιβλίου βιώνουν τα πάθη και τις επιθυμίες τους σε μία ταραγμένη από πολιτικής άποψης εποχή, που δεν μπορεί και δεν θέλει ν' αποσπασθεί από το πρόσφατο τραγικό παρελθόν της. Ο εμφύλιος πόλεμος κι ότι αυτός πρεσβεύει είναι παρών και δίνει τον τόνο και το χρώμα στην περιγραφόμενη καθημερινότητα. Το βιβλίο αυτό αγγίζει ευαίσθητες πλευρές της ελληνικής κοινωνίας και πολιτικής ιστορίας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο θάνατος πλησιάζει
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
BAKOUNINE MIKHAIL
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS