Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ! // ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ!

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

+
-
ΛΙΑΜΑΚΗ ΓΚΟΛΦΩ
Κωδ. Πολιτείας: 4306-0300
Τιμή Έκδοσης
€12.90
Τιμή Πολιτείας
€9.03
(-30%)
Κερδίζετε €3.87


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο "Χωρίς Αμφιβολία" αφηγείται την ιστορία της Άννας, ενός 10χρονου κοριτσιού με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή. Η Άννα ονομάζοντας τη διαταραχή της Αμφιβολία αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο, με τρόπο άμεσο και αυθεντικό, την πραγματικότητα ενός παιδιού, όπως η ίδια, που ζει καθημερινά με αυτήν. Η ιστορία της Άννας παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τις ζωγραφιές ενός, επίσης, παιδιού και απευθύνεται στις καρδιές όλων των συνομηλίκων της με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, θέλοντας να κερδίσει το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη τους. Το μήνυμα που μεταδίδει είναι μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης. Κάθε παιδί μπορεί να τα καταφέρει. Να νικήσει αυτή τη διαταραχή και να πάρει πίσω τη ζωή του! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η άρτια επιστημονική κατάρτιση της συγγραφέως και η βαθιά κλινική της εμπειρία συνέβαλαν στη δημιουργία ενός πολύ χρήσιμου θεραπευτικού εργαλείου βασισμένου στη γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία παιδιών με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή. Ο ψυχοεκπαιδευτικός χαρακτήρας του βιβλίου δεν διευκολύνει μόνο το ψυχοθεραπευτικό έργο του ειδικού, συμβάλλει επίσης στην κινητοποίηση του ίδιου του παιδιού, ισχυροποιώντας τη θέλησή του για αυτοβοήθεια. Εξάλλου η παιδικότητα των εικόνων, που φιλοτέχνησε η κόρη της συγγραφέως, δημιουργεί τις πλέον κατάλληλες συνθήκες για την κατανόηση της "Αμφιβολίας". (Αναστασία Καλαντζή-Αζίζι Ομ. Καθ. Κλινικής Ψυχολογίας Παν. Αθηνών)
«Η αφήγηση θεραπευτικών ιστοριών στην ψυχοθεραπεία παιδιών είναι μία πρακτική που γνωρίζει μεγάλη αποδοχή διεθνώς, καθώς αποτελεί ένα μέσο προσφιλές και οικείο στα παιδιά. Στο παρόν βιβλίο, η πρωτότυπη θεραπευτική ιστορία της Άννας μπορεί να επιδράσει ανακουφιστικά στο παιδί με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, καθώς του δίνει την ευκαιρία, μέσω της ταύτισής του με τον ήρωα της ιστορίας, να αναγνωρίσει και να κατανοήσει αυτό που του συμβαίνει, ενώ παράλληλα αισθάνεται ότι μπορεί να το αντιμετωπίσει. Η συγγραφέας, στο εισαγωγικό σημείωμα, με τρόπο απλό και περιεκτικό, περιγράφει τα συμπτώματα της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής και το πώς αυτά επηρεάζουν την καθημερινότητα του παιδιού. Στη συνέχεια, σκιαγραφεί το θεωρητικό υπόβαθρο της γνωσιακής-συμπεριφορικής Θεραπείας της διαταραχής, η οποία έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί ως η πλέον αποτελεσματική. Εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους γονείς και τους ειδικούς ψυχικής υγείας στη θεραπευτική προετοιμασία του παιδιού, το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία θεραπευτικών ιστοριών.» (Δρ Ιωάννα Γιαννοπούλου Παιδοψυχίατρος Δ/ντρια ΕΣΥ Κ.Ψ.Υ. Περιστερίου & Β' Ψυχιατρική Κλινική Π.Γ.Ν. "Αττικόν")
Λεπτομέρειες
ISBN139789604991907
ΕκδότηςΤΟΠΟΣ (ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ)
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2016
Αριθμός σελίδων44
Διαστάσεις20x25
ΕπιμέλειαΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕικονογράφησηΠΡΕΛΟΡΕΝΤΖΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Κωδικός Πολιτείας4306-0300
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

αγγελοςευη

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ARASSE DANIEL
€28.40 €14.20
(-50%)
Κερδίζετε €14.20
Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
SORA STEVEN
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS