Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΑΥΡΕΣ ΟΧΙΕΣ ΜΑΣ ΖΩΣΑΝΕ

ΜΑΥΡΕΣ ΟΧΙΕΣ ΜΑΣ ΖΩΣΑΝΕ

ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1867




Παρουσίαση

Γιατί ένας γιατρός εντατικολόγος από νοσοκομείο της Αθήνας παίρνει απόσπαση σ' ένα Κέντρο Υγείας της επαρχίας; Γιατί από το ίδιο νοσοκομείο εξαφανίζεται ένα πτώμα; Γιατί ένας απόστρατος της Κορέας εισάγεται επειγόντως στο νοσοκομείο; Γιατί ένα υπόγειο πολυκατοικίας στην Κυψέλη δημιουργεί υποψίες εγκληματικών ενεργειών; Γιατί ένα ασθενοφόρο όχημα φέρει την επιγραφή "μαύρες οχιές μας ζώσανε"; Αστυνομία, Λιμενικό, κανάλια, τηλεντετέκτιβ, εγκληματολόγος, κρυφοκαμεράκηδες, ψυχολόγοι, αστρολόγοι, σεξολόγοι, ινδοί δότες νεφρών, νεκροπομποί, ακόμα και πραγματογνώμονες θαυματουργών λειψάνων στο κυνήγι των απαντήσεων. Ο αστυνόμος Κωσταβάρας κατ ο αρχιφύλακας Θρουμουλόπουλος αναλαμβάνουν την πιο σημαντική υπόθεση της καριέρας τους. θα κατορθώσουν όμως να τη διαλευκάνουν; Ένας θεότρελος θίασος που πρωταγωνιστεί στο αλαλούμ της σύγχρονης νεοελληνικής καθημερινότητας. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Το καινούργιο πολυσέλιδο μυθιστόρημα του Δενδρινού ανακυκλώνει εκ πρώτης όψεως τις καταστάσεις που τρέφουν την πλοκή στο "Απ΄ τα κόκαλα βγαλμένη", επεκτείνοντας ελαφρώς το πεδίο του, για να περάσει από τις τερατωδίες του ΕΣΥ στις τερατογενέσεις του Ελληνικού Δημοσίου υπό την ευρύτερη έννοια: αρχής γενομένης από την Αστυνομία, τις κρατικές τράπεζες και τις αγροτικές επιδοτήσεις και φτάνοντας μέχρι τις συντάξεις των στρατιωτικών, τις άδειες των δημοτικών υπαλλήλων και τις απεργίες του ΟΛΠ. Ο Δενδρινός απομακρύνει τώρα τον αφηγητή του από τη μυθιστορηματική σκηνή (δεν είναι πια αυτόπτης μάρτυρας, αλλά ένας αντικειμενικός εξιστορητής), στεγάζοντας τα πρόσωπα και τις καταστάσεις του κάτω από μια ανοιχτή βεντάλια, που τον προικοδοτεί και με το πρώτο συνθετικό του μυθιστόρημα. Αντί για σχετικά απομονωμένα σπαρταριστά συμβάντα, έχουμε πλέον μια συντεταγμένη αστυνομική κωμωδία με έντονα τα στοιχεία του παραλόγου και του μαύρου χιούμορ. (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 17/4/2011)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605012281
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2011
Αριθμός σελίδων424
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΡΑ ΕΛΕΝΗ
Κωδικός Πολιτείας2760-1867
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

bazioto

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

bazioto

Κριτικές για το προϊόν

[17/01/2020] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ ωραίο γρήγορο,εύστροφο και αστείο γράψιμο.Δεν θέλεις να σταματήσεις να διαβάζεις μέχρι να τελειώσεις το βιβλίο.Ο συγγραφέας παρουσιάζει την ελληνική κοινωνία ,μέσα από την ιστορία αυτή, ρεαλιστικά. Θα μπορούσε να πει κανείς τόσο ρεαλιστικά, ώστε πέρα από την αστεία πλευρά περνάει και ένα μήνυμα απαισιοδοξίας. Σεκάθε περίπτωση είναι ένα πολύ ευχάριστο και διασκεδαστικό βιβλίο.Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Διαλογισμός
ANDERTON BILL
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50
Το κατά Θωμάν Απόκρυφο Ευαγγέλιο (σκληρόδετη έκδοση)
€25.44 €12.72
(-50%)
Κερδίζετε €12.72

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS