Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΒΡΟΜΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΒΑΝΑΣ ( ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ /ΣΕΙΡΑ )

Η ΒΡΟΜΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΒΑΝΑΣ

GUTIERREZ PEDRO-JUAN
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1059




Παρουσίαση

Με γλώσσα δυνατή και λιτή, ο Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες καταθέτει τη μαρτυρία ενός άπιστου κατοίκου της Αβάνας, ενός ανθρώπου που επιστρέφει σ' αυτήν εξουθενωμένος, ύστερα από μια μεγάλη περιπλάνηση που τελικά δεν τον έβγαλε πουθενά. Δεν είναι απαισιόδοξος για τη ζωή του στη σύγχρονη Αβάνα, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να ανατέμνει τα πάντα γύρω του με τη δεξιοτεχνία εξειδικευμένου χειρουργού. Βυθίζει τον αιχμηρό σαν νυστέρι λόγο του δίχως φόβο, «σκαλίζει« σωθικά και ανακατεύει τα πάντα χωρίς να σέβεται τίποτα: σεξ, πείνα, πολιτική, ερωτισμό, απογοήτευση, επιθυμίες, ρούμι και καλή διάθεση.
Γραμμένη με ένα ρυθμό ιλιγγιώδη, κάπου ανάμεσα στην τροπική έξαψη και τη μαύρη απόγνωση ενός Μπουκόφσκι, η "Βρόμικη Τριλογία της Αβάνας" είναι ένα διαφωτιστικό μείγμα διηγημάτων ενορχηστρωμένων σαν μυθιστόρημα. Σκληρά, συγκινητικά και αληθινά, μας αποκαλύπτουν έναν αυθεντικό συγγραφέα, έναν ανελέητο χρονικογράφο μιας χώρας και μιας εποχής αντιφατικής, τρομερής, σαγηνευτικής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Αν υπάρχει ένα βιβλίο που ταιριάζει με το καλοκαίρι, είναι σίγουρα Η βρόμικη τριλογία της Αβάνας του Γκουτιέρες. Βρόμικο όσο χρειάζεται, πολιτικό όσο αντέξει ο φιλήσυχος κάτοικος της Δύσης και κυνικό όσο μπορεί να αντιληφθεί ο αναγνώστης. (Τίνα Μανδηλαρά, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 22/7/2007)

Ένα θαρραλέο μυθιστόρημα για την ηδονιστική αμφιλεγόμενη πόλη. Λυπημένο και βαθιά ανθρώπινο, μια τραγική ματιά στις πιο κρυφές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. [...] Η Τριλογία παραμένει αξεπέραστη για την αλήθεια και την τόλμη της. (Θεόδωρος Γρηγοριάδης ΤΑ ΝΕΑ, Βιβλιοδρόμιο, 30/6-1/7/2007)

Η Τριλογία της Αβάνας, χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένα πολιτικά γεγονότα, είναι, κατά τη γνώμη μας, ένα ξεκάθαρα πολιτικό βιβλίο. Μοιάζει με την κραυγή ενός πληγωμένου ανθρώπου ενάντια στην ανελευθερία και την πολιτική παρακμή μιας χώρας που βιάζεται πολλαπλώς. [...] Ο Γκουτιέρες, με μια εκρηκτική γλώσσα, ένα μείγμα Καπότε, Χεμινγουέι, Μπάροουζ, Μπουκόφσκι και pulp πορνογραφίας, το οποίο σημειωτέον μετέφερε στιβαρά στα ελληνικάη Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη, φιλοτεχνέι ένα ζοφερό πορτρέτο της Αβάνας. (Γιώργος Καρουζάκης, LIFO, 20/9/2007)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTRILOGIA SUCIA DE LA HABANA
ISBN139789605013530
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2011
Αριθμός σελίδων464
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΕΛΑΙΟΤΡΙΒΙΑΡΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
ΕπιμέλειαΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΜΥΡΤΩ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ ΠΕΔΡΟ-ΧΟΥΑΝ
Κωδικός Πολιτείας2760-1059
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

jimmis77, lab.alex, dikeopolis15

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

arjuna, andisou, grimpa, ΦΜ70, mitsost, vana_del, jimmis77, karambas, Pinta, chroikonomou, Dimitris_Theo98, dikeopolis15

Κριτικές για το προϊόν

[04/01/2014] akos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ήταν σα να διάβαζα ακόμα ένα βιβλίο του Μπουκόφσκι. Θα συμφωνήσω πως από ένα σημείο και μετά το βιβλίο με κούρασε.
[15/08/2013] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Μου αρεσει ο κυνισμος του κεντρικου ηρωα που προσπαθει να ζησει το σημερα ελευθερος απο καθε συναισθηματικο βαρος ( αντιθετα τα σωματικα βαρη τον εχουν σκισει). Παντως ολες αυτες οι αυτοτελεις ιστοριες καποια στιγμη με κουρασαν. Αν δεν υπαρχει αρκετη υπερβολη στα κοινωνικοκοικονομικα στοιχεια που παραθετει για τη Κουβα τοτε μπορω να πω οτι ειναι συγκλονιστικα
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Τσάι του τριφυλλιού
CARSON CIARAN
€15.90 €6.36
(-60%)
Κερδίζετε €9.54
CARL BARKS, ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€18.90 €9.45
(-50%)
Κερδίζετε €9.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS