Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ // ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1900




Παρουσίαση

Η καλοσύνη των ξένων πρωτοεκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2006 και αμέσως βρέθηκε στις λίστες των ευπώλητων, ενώ η κριτική τής επιφύλαξε εξίσου θερμή υποδοχή. (Ο αναγνώστης θα βρει στις τελευταίες σελίδες του ανά χείρας τόμου χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα δημοσιεύματα του Τύπου). Το βιβλίο έχει ξεπεράσει τα 40.000 αντίτυπα σε πωλήσεις, ενώ κυκλοφόρησε και σε μορφή audio book.
Με τίτλο δανεισμένο από μια φράση της Μπλανς Ντι Μπουά, στο "Λεωφορείον ο Πόθος" του Τενεσί Ουίλιαμς, ο Πέτρος Τατσόπουλος ανατέμνει την ιστορία της υιοθεσίας του. Ισορροπεί ανάμεσα στο κωμικό και στο δραματικό στοιχείο, με γενναίες δόσεις χιούμορ και άλλες τόσες κυνισμού, σε ένα βιβλίο που, κατά γενική ομολογία, διαβάζεται απνευστί. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η καλοσύνη των ξένων είναι η τελειότερη συγγραφική χειρονομία του Πέτρου Τατσόπουλου, η συνισταμένη όλων των προηγούμενων προσχηματικών προσώπων του και συγχρόνως η ανάδειξη της προοπτικής τους» [...] (Δημοσθένης Κούρτοβικ, ΤΑ ΝΕΑ, Βιβλιοδρόμιο)
«Η καλοσύνη των ξένων δεν είναι "μια αληθινή ιστορία" [...], αλλά ένα πραγματικό και, θέλω να το υπογραμμίσω, ένα πολύ καλό μυθιστόρημα. Το καλύτερο, ίσως, μυθιστόρημα του Τατσόπουλου μέχρι σήμερα» (Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Βιβλιοθήκη)

Περιεχόμενα

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 1969
Η περιοδεία των τεσσάρων
Εκ παραδρομής
Νυχτερινά παρατράγουδα
Το ξέφραγο αμπέλι
Η επίσημη εκδοχή
Το ανορθόγραφο ντοκουμέντο
Η συναίνεση
Ζωή σκέτη
Σύγκρουση προτεραιοτήτων
Η κλωστή και το καλάμι
Δεκτοί και οι άρρενες
Ο γενίτσαρος
Το αίμα είναι μια μπούρδα
Θρησκευτικά καθήκοντα
Διαχείριση υιοθεσίας
Όπου σταθεί η μπίλια
Στην υπηρεσία του πελάτη
Τα χειρότερα ορφανά
Ανατολή και Δύση
Ο σωσίας του πατέρα
Η ακηδία των αριθμών
Τεγκουσιγκάλπα
Άσπρο και μαύρο
Πρακτικές συμβουλές
Πηγές και ευχαριστίες
Τι έγραψε ο Τύπος (αποσπάσματα)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605013851
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2011
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Κωδικός Πολιτείας2760-1900
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ChrisM, laroukos, xanthia22, lastride

Κριτικές για το προϊόν

[28/10/2019] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Σε αυτό το βιβλίο ο Τατσόπουλος 'ξεγυμνώνεται'. Μάς παρουσιάζει την προσωπική του ιστορία με το γνωστό ειρωνικό, κυνικό και αυτόσαρκαστικό ύφος του. Μέσα από την προσωπική ιστορία της υιοθεσίας του, που είναι ο άξονας/αφορμή γύρω από τον οποίο περιστρέφεται το βιβλίο, ο Τατσόπουλος περιγράφει μορφές και μορφώματα της Ελλάδας από τη δεκαετία του 1960 και μετά. Χωρίς καμία διάθεση εξωραϊσμού, ο Τατσόπουλος περιγράφει ιστορίες ενός παρελθόντος, που αν και δεν είναι μακρινό, στο σημερινό νεαρό αναγνώστη μοιάζει μάλλον κιτς. Είναι οι δεκαετίες του 70 και του 80, ο παροξυσμός των 90s, όλα περνάνε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Ίσως σε μερικά σημεία χάνεται ο ειρμός, αλλά ο συγγραφέας καταφέρνει γρήγορα να τον ξαναπιάσει και να 'στρώσει' πάλι τη διήγηση. Διαβάζεται πολύ εύκολα, όπως κι όλα του Τατσόπουλου. Το ύφος και η γλώσσα του είναι κάτι παραπάνω από διακριτή. Συνεχίζω να θεωρώ ότι η Καρδιά του Κτήνους είναι το κορυφαίο του βιβλίο. Η Καλοσύνη των Ξένων είναι αξιόλογο βιβλίο, θέτει πολλούς προβληματισμούς γύρω από την υιοθεσία, αλλά δεν περιορίζεται εκεί. Θέτει την κοινωνία μας μπροστά στον καθρέφτη της - και την ξεμπροστιάζει.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ; ΟΧΙ ΠΙΑ!
MELLODY PIA
€16.08 €6.43
(-60%)
Κερδίζετε €9.65
Τ' ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΡΥ ΛΥΝΤΟΝ
THACKERAY WILLIAM-MAKEPEACE
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS