Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΩΝ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΩΝ

+
-
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-0540
Τιμή Έκδοσης
€8.80
Τιμή Πολιτείας
€6.16
(-30%)
Κερδίζετε €2.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο θίασος της Ευαγγελίας Παρασκευοπούλου - της μεγαλύτερης θεατρικής δόξας της εποχής της - καταφθάνει χειμώνα του 1896 στην Ερμούπολη που βαδίζει πλέον προς τη δύση της ένδοξης ιστορίας της. Το τελευταίο βράδυ, μετά την τιμητική της πρωταγωνίστριας με τη Φαύστα του Δημητρίου Βερναρδάκη, ο θίασος θα δειπνήσει στο μέγαρο των Πινά, μιας παλαιάς οικογένειας που έχει χάσει πια την αίγλη και τα πλούτη της.
Το αποχαιρετιστήριο δείπνο θα μεταβληθεί σε σκηνικό θαυμάτων: Πρώτη φορά θα αντηχήσουν από το γραμμόφωνο άριες αγαπημένων μελοδραμάτων και η ομήγυρη θα γνωρίσει ένα κορίτσι, το οποίο αργότερα θα ανακηρυχθεί σε αγία από την Καθολική Εκκλησία. Όλα συντελούνται ανάμεσα σε πολλούς έρωτες, ανομολόγητα πάθη, αντιπαλότητες και μελλοντικές χαρές.
Μια κατανυκτική Ακολουθία των Παθών, και της πόλης και των ηρώων, η οποία, ωστόσο, θα τελειώσει με το θρίαμβο της αγάπης και την αποκατάσταση της ευτυχίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

[...] Μυθιστόρημα εποχής, αν σταθούμε στον πλούτο των ψηφίδων αυτού του αλλοτινού κόσμου και στον λεπταίσθητο τρόπο συναρμολόγησής τους. Κι όμως, στην ουσία, μυθιστόρημα υπαρξιακό, που πλέκεται με αλληγορίες και μεταφορές. [...] Μεταγγίζει παρακμή και θλίψη με υπερρεαλίζουσες εικόνες, που έρχονται από ένα ποιητικό σύμπαν, σμιλευμένο στην πάνω από τέσσερις δεκαετίες θητεία του Ελευθερίου στην ποίηση. (Μάρη Θεοδοσοπούλου, Το Βήμα της Κυριακής)
[. . .] Δεν μιλάμε για ένα απλά καλό μυθιστόρημα, αλλά για έναν ολόκληρο κόσμο, μια πραγματική ιστορία με όλες τις αποχρώσεις της λέξης, με μυθ-ιστορία γλυκόπιοτη και άγρια, ντελικάτη και παθιασμένη, ένα ολοκληρωμένο έργο τέχνης με όλη τη σημασία του όρου. [. . .] (Αλέξης Σταμάτης, Athens Voice)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605014643
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2011
Αριθμός σελίδων416
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΝΙΤΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδικός Πολιτείας2760-0540
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

VS.mlmd

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

katiachor, eletsak, mitsost, linuxman101, spytsa, Nefeli Karapiperi, VS.mlmd

Κριτικές για το προϊόν

[08/01/2023] VS.mlmd.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Χωρίς να έχει μεγάλη ή ιδιαίτερη πλοκή, αλλά γραμμένο με τον υπέροχα ποιητικό λόγο του Μάνου Ελευθερίου, σε μαγεύει και σε μεταφέρει σε ένα απτό και ταυτόχρονα παράλληλο σύμπαν, όπου τα πάντα αποκτούν διαφορετική διάσταση και ρευστή ουσία. Σίγουρα απαιτεί όλη την προσοχή του αναγνώστη για να του μεταφέρει αυτούσιο το νόημα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΟΥΒΛΙΝΕΖΟΙ
JOYCE JAMES
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€12.72 €5.09
(-60%)
Κερδίζετε €7.63

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS