Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

HITCH 22 // ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΑΣ ΕΚ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ

HITCH 22

ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΑΣ ΕΚ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ

HITCHENS CHRISTOPHER
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2026




Παρουσίαση

Οργισμένο παιδί του '68, αντιρρησίας από επιλογή, ο εχθρός των συμβάσεων και πολέμιος της κοινοτοπίας, ο Κρίστοφερ Χίτσενς είναι ένας από τους πιο τολμηρούς και αμφιλεγόμενους δημόσιους διανοούμενους του καιρού μας. Στην αυτοβιογραφία του ξετυλίγει τον μίτο μιας ζωής ανήσυχης και μιας ταραγμένης πολιτικής διαδρομής: από τα κολέγια της Οξφόρδης στην Αθήνα των συνταγματαρχών, από την Κούβα του Κάστρο στην Πορτογαλία του Καρβάλιο, από τη σπαραγμένη από τον Εμφύλιο Ιρλανδία πλάι στους Κούρδους μαχητές, και από τον τροτσκισμό των νιάτων του στην ανεπιφύλακτη υποστήριξη του πολέμου στο Ιράκ. Αιρετικός και βλάσφημος, δεν θα διστάσει να τα βάλει με τον Χένρι Κίσινγκερ, τον Μπιλ Κλίντον και τη Μητέρα Τερέζα, να επιτεθεί με σφοδρότητα στη θρησκεία, να κατακρημνίσει προσωπικότητες όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, ο Γκορ Βιντάλ και ο Έντουαρντ Σαΐντ. Παράλληλα, όμως, μιλάει με θέρμη για τις μεγάλες του φιλίες, τον ποιητή Τζέιμς Φέντον και τους πεζογράφους Μάρτιν Έιμις και Σαλμάν Ρούσντι, αναπολεί με τρυφερότητα τους γονείς του, τον "υποπλοίαρχο" και την ωραία Ιβόν που αυτοκτόνησε στην Αθήνα όταν ο ίδιος ήταν 24 ετών, αυτοσαρκάζεται, αναθεωρεί. Ισορροπώντας ανάμεσα στην ευθυμία και τη μελαγχολία, την οξύτητα και τη σοβαρότητα, σκιαγραφεί πενήντα χρόνια πολιτικής και λογοτεχνικής ιστορίας με τη γραφίδα ενός συναρπαστικού λογοτέχνη κι ενός πνεύματος ανήσυχου, όσο και η εποχή μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Έντονα πολιτικό, το "Hitch22: Αμφισβητίας εκ πεποιθήσεως" είναι το τελευταίο βιβλίο του Κρίστοφερ Χίτσενς. Είναι γραμμένο μερικές φορές με ξεκαρδιστικό χιούμορ, το εξαιρετικό memoir του Βρετανού συγγραφέα μιλάει για την πορεία ενός παιδιού του 1968 που ποτέ δεν έπαψε να αναθεωρεί απόψεις, να γίνεται βλάσφημος και ενοχλητικός, να υπερασπίζεται τις συχνά αιρετικές του θέσεις με επιμονή, να μη μετανιώνει για το παρελθόν και το παρόν του και να διατηρεί πεισματικά το θάρρος της γνώμης του. Γραμμένο ύστερα από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, (που κατέληξε στο θάνατό του) το αυτοβιογραφικό αυτό βιβλίο, που ήδη μεταφράζεται σε επτά γλώσσες, περιγράφει τις αντιφάσεις της ζωής ενός από τους διασημότερους αμφισβητίες στον κόσμο. [...] Με κέφι, με απαράμιλλη συγγραφική δεξιοτεχνία και με μια αφήγηση που ισορροπεί ανάμεσα στην ευθυμία και τη μελαγχολία, την οξύτητα και τη σοβαρότητα, ο Χίτσενς μάς ταξιδεύει από τη μεταπολεμική Αγγλία στον Μάη του '68, από την Κούβα του Κάστρο στη σπαραγμένη από τον εμφύλιο Ιρλανδία, παρουσιάζοντάς μας ταυτόχρονα, από πρώτο χέρι, πάμπολλες από τις φυσιογνωμίες του πολιτικού και λογοτεχνικού στερεώματος, που σημάδεψαν αυτά τα πενήντα χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο γεμάτο με αστείες ιστορίες, αξιομνημόνευτες ατάκες, διορατικές παρατηρήσεις και οξυδερκείς περιγραφές που διαβάζεται όπως η πιο συναρπαστική λογοτεχνία." (Εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 29-12-2011)

Περιεχόμενα

Προοίμιο
Πρόλογος με προμηνύματα
Ιβόν
Ο υποπλοίαρχος
Θραύσματα μιας εκπαίδευσης
Κέμπριτς
Τα Σίξτις: Επανάσταση μέσα στην Επανάσταση (και Αναμάσημα του Μπράιντσχεντ)
Κρις ή Κρίστοφερ;
Αβάνα εναντίον Πράγας
Ο παράγοντας Φέντον
Μάρτιν
Από την Πορτογαλία ως την Πολωνία
Δεύτερη ταυτότητα: πώς έγινα (Αγγλο-) Αμερικανός
Αλλάζοντας τόπο
Σαλμάν
Η Μεσοποταμία κι από τις δύο πλευρές
Κάτι σχετικά με εμένα
Σκεπτόμενος τρις σχετικά με το εβραϊκό ζήτημα...
Ο Έντουαρντ Σαΐντ στο φως και τη σκιά (και ο Σολ)
Παρακμή, μετάλλαξη ή μεταμόρφωση;
Ευχαριστίες
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHITCH 22 // A MEMOIR
ISBN139789605015213
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων488
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΕπιμέλειαΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΙΤΣΕΝΣ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ
Κωδικός Πολιτείας2760-2026
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kornik, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Bkouk, maidenhead, gorrister, giovand, tsiotras, tegos, kkaravassilis, zopyros

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ
MARCUS AURELIUS
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS