Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ // ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 8 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

ΣΕΡΕΦΑΣ ΣΑΚΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2040




Παρουσίαση

Ένα πρωί ο Γιάννης αντιλαμβάνεται πως ζει μέσα σε έναν τρύπιο κόσμο. Κουμπότρυπες, κλειδαρότρυπες,
μυρμηγκότρυπες και δεκάδες άλλες τρύπες παντού γύρω του. Όμως αυτές δεν του φτάνουν, θέλει να είναι ο πρώτος που θα καταφέρει το ανέφικτο. Να ανοίξει μια τρύπα στο νερό! Οπότε, αφιερώνει μια ολόκληρη μέρα σε αυτή την προσπάθεια. Και τότε η ζωή του αλλάζει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Δεν έχει σημασία η έκβαση του όλου εγχειρήματος του ήρωα, μα η καβαφική προσέγγιση της μητέρας του που στέκεται δίπλα του τόσο υποστηρικτικά μετά την απογοήτευση του από τη ματαίωση της ουτοπικής υπερπροσπάθειάς του. Το να απαντάς στα παιδιά αυτής της ηλικίας (από 8 και άνω) με τρόπο διδακτικό στα ερωτήματα που θέτουν, το πιθανότερο είναι να τα αποθαρρύνει και να στεγνώσει τη φαντασία τους. Είναι ζητούμενο να την βοηθήσεις v' απογειωθεί -ίσως περισσότερο από ποτέ στις σκοτεινές μέρες που ζούμε- να καλλιεργήσεις το χιούμορ τους, το θάρρος για το παράτολμο και το διαφορετικό, το φευγάτο, τον στοχασμό πάνω στο έκκεντρο. Ο Σάκης Σερέφας πλάθει με αξιοζήλευτη μαεστρία μια τόσο απλή ιστορία για ένα τόσο βασανιστικό ερώτημα, υπαρξιακής διάστασης, αν και μεταμφιεσμένο σε λαϊκή ρήση. Γιατί είναι τόσο σημαντικό όσο και η εκμάθηση της προπαίδειας, το να ερεθίσεις την παιδική φαντασία με μια σαρωτική διαδικασία, έτσι που να μην ακούγεται παράλογο το αν μια τρύπα μπορεί να πέσει μέσα στον εαυτό της! (ΘΑΛΕΙΑ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ, Η ΑΥΓΗ, 7/2/2012)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605016586
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΔΙΑΒΑΖΩ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ 8+
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2012
Αριθμός σελίδων72
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίες6-9 ετών
ΕικονογράφησηΒΕΡΟΥΤΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας2760-2040
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

paulachrono

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dolly_1, golddie, thebestgr, thanos2018

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS