Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ ( ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ /ΣΕΙΡΑ )

ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ

+
-
ΑΚΡΙΒΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1116
Τιμή Έκδοσης
€13.30
Τιμή Πολιτείας
€9.31
(-30%)
Κερδίζετε €3.99


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στις 16 Απριλίου 2004 οι καλόγεροι σε μια μονή στο Άγιον Όρος ανακαλύπτουν έντρομοι μέσα σε κελί ένα πτώμα. Αν σκεφτεί κανείς ότι το μέρος αυτό για πάνω από χίλια χρόνια απαγορεύεται να το πατήσει πόδι όχι μόνο γυναίκας αλλά ακόμη και ζώου θηλυκού γένους, τότε γίνεται φανερό τι σάλο προκαλεί η είδηση πως το πτώμα αυτό ανήκει σε μια κοπέλα. Οι ύποπτοι είναι ο κτήτορας του κελιού Νήφωνας, που θεωρείται περίπου άγιος, και ο γέροντας Γεδεών, που άλλο όνειρο δεν έχει παρά να δει να κυματίζει ξανά η ελληνική σημαία στην Κωνσταντινούπολη.
Ερωτικό σκάνδαλο; Εθνικό σχέδιο; Δάκτυλος του σατανά; Ή μήπως κάτι που ξεπερνάει κι αυτή ακόμα τη φαντασία του συγγραφέα; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ένα μυθιστόρημα ερωτικό, αστυνομικής πλοκής, με ιστορικό υπόβαθρο. Περισσότερο βλάσφημο από τη ροΐδεια "Πάπισσα Ιωάννα", αφού το ανοσιούργημα λαμβάνει χώρα στο Άγιον Όρος. Συναρπαστικότερο από "Το όνομα του Ρόδου", μια και το απόκρυφο χειρόγραφο που εντοπίζεται στη μοναστική Βιβλιοθήκη δεν αφορά έριδες της Καθολικής Εκκλησίας αλλά την επανάκτηση της Βασιλεύουσας. [...] Και ως επιστέγασμα, ένα μυθιστόρημα πλήρες μορφικών τεχνασμάτων». (Μάρη θεοδοσοπούλου, Το ΒΗΜΑ της Κυριακής)
«Ο Ακρίβος έχει δείξει επανειλημμένα ότι ξέρει να αποδίδει πιστά και να εναλλάσσει μέσα στο ίδιο κείμενο πολλά ιδιόλεκτα, από την προφορική ομιλία των λαϊκών στρωμάτων ως τη γραπτή γλώσσα άλλων εποχών ή το ιδίωμα των επίσημων εκκλησιαστικών εγγράφων. Το επιβεβαιώνει και σ' αυτό το μυθιστόρημα». (Δημοσθένης Κούρτοβικ, Τα Νέα)
«Στοιχεία ίντριγκας σε μια σύνθεση η οποία οδεύει εξαρχής πέραν του αστυνομικού μυθιστορήματος». (Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Ελευθεροτυπία)

Περιεχόμενα

Φιλολογική επιμέλεια: Γιάννης Γαλανόπουλος
Διορθώσεις: Βαγγέλης Χατζηβασιλείου
Την έκδοση επιμελήθηκε η Ελένη Μπούρα
Λεπτομέρειες
ISBN139786180326918
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων400
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδικός Πολιτείας2760-1116
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

sdontis, maria1977

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

sdontis, doksa, nath, Kaffes

Κριτικές για το προϊόν

[04/08/2015] IOANNAVAS.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ καλό βιβλίο. Από τα λίγα βιβλία της νέας ελληνικής λογοτεχνίας που ξεχώρισα. Έχει ενδιαφέρουσα πλοκή, ανατροπές και ανάλογη πνευματικότητα μιας και το περιβάλλον που διαδραματίζεται είναι το Άγιο Όρος. Βέβαια συναρπαστικότερο από το "Όνομα το Ρόδου" δεν είναι, μάλλον υπερβάλει ο γράφων την περίληψη, όμως την ίδια εποχή είχε εκδοθεί ένα άλλο ελληνικό βιβλίο με παρόμοιο θέμα το οποίο βραβεύτηκε κιόλας παρόλα αυτά το Πανδαιμόνιο μου άρεσε πολύ περισσότερο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ
BENNETT ALAN
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67
ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
€18.55 €9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS