Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / ΣΕΙΡΑ)

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ

NESBO JO
Κωδ. Πολιτείας: 2760-2232




Παρουσίαση

1999: Ο Χάρι Χόλε πυροβολεί λόγω παρεξήγησης έναν αμερικανό μυστικό πράκτορα στη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Κλίντον στη Νορβηγία. Ενώ περιμένει την ταπεινωτική αποπομπή του από το αστυνομικό σώμα, ο Χόλε μετατίθεται στην αντιτρομοκρατική και παίρνει προαγωγή - γίνεται επιθεωρητής. Τον χώνουν σε ένα ανήλιαγο γραφείο και ξεφυλλίζει αναφορές για φαινομενικά ασήμαντες υποθέσεις. Η περίπτωση που πέφτει στα χέρια του όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: ένας σπάνιος και ασυνήθιστος τύπος όπλου, το οποίο ενδείκνυται για εκτελέσεις, εισάγεται λαθραία στη Νορβηγία. Ακολουθώντας τη διαδρομή του, ο Χάρι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κόσμο του λαθρεμπορίου όπλων, των νορβηγών Νεοναζί, αλλά και με τη ζοφερότερη πτυχή της νορβηγικής ιστορίας - τη συνεργασία των Νορβηγών με τον Χίτλερ στο Ανατολικό Μέτωπο στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Παράλληλα ένας δολοφόνος αποφασισμένος να αποδώσει δικαιοσύνη σκορπάει τον θάνατο... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένας από τους πιο συναρπαστικούς επιθεωρητές στη σύγχρονη αστυνομική λογοτεχνία". (LIBRARY JOURNAL)

"Αυτό το βιβλίο χρησιμοποιεί τα πάθη του παρόντος για να στηρίξει ένα άκρως ανησυχητικό επιχείρημα: όταν φιμώνουμε την ιστορία, είναι σαν να την προκαλούμε να επαναληφθεί... Ένα καλογραμμένο και πολυεπίπεδο θρίλερ". (NEW YORK TIMES BOOK REVIEW)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςRODSTRUPE
ISBN139789605019600
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΧΑΡΙ ΧΟΛΕ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2013
Αριθμός σελίδων648
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΕπιμέλειαΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ, ΛΕΛΟΥΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΕΣΜΠΟ ΤΖΟ
Κωδικός Πολιτείας2760-2232
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[25/08/2023] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η πλοκή είναι ενδιαφέρουσα, συναρπαστικοί οι χαρακτήρες με εξαιρετική ανάπτυξη, ζωντανές οι περιγραφές, αρκετή αγωνία, περιπέτεια και ανατροπές και ένας Χόλε πολύ πιο ανθρώπινος!
Αρκετή βία, διαφθορά, αυτοδικία, λαθρεμπόριο όπλων και αρκετή ψυχανάλυση κυριαρχούν στις σελίδες του με τον έρωτα να παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του Χόλε και τη βία με τον ρομαντισμό "να βαδίζουν χέρι-χέρι".
Ξεδιπλώνονται από την αρχή πολλές ιστορίες ταυτόχρονα που, όμως, σε κάποιο σημείο δένουν μεταξύ τους και η ιστορία κάνει έντονη την παρουσία της, καθώς γίνεται αναφορά στη συνεργασία εθελοντών Νορβηγών με τη ναζιστική Γερμανία στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου στο Ανατολικό Μέτωπο, με αποτέλεσμα να μεταφερόμαστε από το 1942 στο 2000 και αντίστροφα! Εκτός από τις εναλλαγές χρόνου ενδιαφέρουσες είναι και οι εναλλαγές στην αφήγηση (πρωτοπρόσωπη, τριτοπρόσωπη, επιστολογραφία)!
Μένουν, βέβαια, αναπάντητα κάποια ερωτήματα, αλλά είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς και υπάρχει δρόμος ακόμα...τουλάχιστον για μένα!
[04/04/2021] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το θέμα που πιάνει για να χτίσει την αστυνομική του ιστορία (ο δωσιλογισμός και η αντίσταση των Νορβηγών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο) είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Ο τρόπος αφήγησης του είναι καλός (αν και όχι ιδιαίτερα περίτεχνος), δεν κουράζει με παράπλευρες ανούσιες περιγραφές και τα καταφέρνει αρκετά καλά στην διήγηση σκηνών και κάποιων ψυχολογικών καταστάσεων των ηρώων του. Έχει μια δυναμική ως προς τη ροή, έχει ιστορίες φαινομενικά ασύνδετες που προσπαθεί να συνθέσει στην πορεία, και αρκετές πληροφορίες σχετικά την ιστορία της Νορβηγίας κατά την περίοδο του πολέμου πράγμα που επιβεβαιώνει ότι ο Νέσμπο έκανε σοβαρή έρευνα και δεν έγραψε από κεφαλιού του. Η αχίλλειος πτέρνα του μυθιστορήματος είναι η μη ρεαλιστική και τραβηγμένη από τα μαλλιά κατάληξη της υπόθεσης, ενώ κάποια επιμέρους ζητήματα κατά την πλοκή που υποτίθεται ότι θα έπαιζαν κάποιο ρόλο μένουν αδιευκρίνιστα (αν γίνεται σκόπιμα ή όχι δεν μπορώ να το γνωρίζω, αισθάνομαι όμως πως ισχύει το δεύτερο).

Συμπερασματικά είναι ένα σχετικά καλό αστυνομικό μυθιστόρημα κυρίως για όσους ελκύονται από θέματα ιστορίας του Β' παγκοσμίου πολέμου για χώρες της Βόρειας Ευρώπης που για μας τους Έλληνες είναι κάτι τελείως άγνωστο. Είναι ένα βιβλίο ευκολοδιάβαστο και ευχάριστο αλλά μέχρι εκεί.
[11/07/2017] tasou_lalala.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Από τα βιβλία του Nesbo που έχω διαβάσει, ίσως το καλύτερο... Παρά τον όγκο του, το τελείωσα σε λιγότερο από 24 ώρες!! Ο Χόλε γίνεται πιο ανθρώπινος. Τα flashbacks διατηρούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο. Ανατροπές μέχρι το τέλος, όπως συνηθίζει άλλωστε ο συγγραφέας. Όσοι αγαπούν την αστυνομική λογοτεχνία και τον Nesbo ας σπεύσουν!!!
[16/06/2017] sabrina.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Έχοντας διαβάσει πρώτα τον Χιονανθρωπο είχα πάρει την απόφαση να αρχίσω με τη σειρά τα βιβλία με τον Χόλε.Και αυτό είναι αντάξιο του Χιονάνθρωπου. Φοβερές ανατροπές που δεν σε αφήνουν να αφήσεις το βιβλίο. Φαίνεται ότι κι ο ίδιος ο Nesbo "ωριμάζει" μαζί με τον Χόλε.Πάρα πολύ καλό, διαβάστε το!
[03/07/2014] ifadisilias.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Μια χαρά αστυνομικό βιβλίο...για εμάς που διαβάζουμε στην παραλία είναι ότι πρέπει...αγοράστε το ανεπιφύλακτα. είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς του μυθικού επιθεωρητή Χάρι Χόλε!!!!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
SCHMUKLER V. ALAN
€17.00 €7.65
(-55%)
Κερδίζετε €9.35
ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ. ΜΕΤΑΞΩΤΟΙ ΕΡΩΤΕΣ
HARDY THOMAS
€15.50 €6.20
(-60%)
Κερδίζετε €9.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS