Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ

ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1633




Παρουσίαση

Η υπόθεση -ή μήπως η πραγματικότητα;- ξεκινά στο Βερολίνο της δεκαετίας του '90. Στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, ένας άνθρωπος σκυμμένος πάνω σε περιοδικά προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει ένα μήνυμα. Μπορεί να σημαίνει τη σωτηρία του, την ώρα που το Τείχος του Βερολίνου γκρεμίζεται στο κεφάλι του. Την ίδια στιγμή ένας δημοσιογράφος χαζεύει τα συντρίμμια του Τείχους και μαζί μιας χώρας που δεν υπάρχει. Της Ανατολικής Γερμανίας. Προχωρώντας ανάμεσα στα σουβενίρ του παλιού υπαρκτού σοσιαλισμού, τους μεθυσμένους πρώην Ανατολικογερμανούς και την αβεβαιότητα, θα φτάσει ως το κτίριο της Στάζι. Της πιο ισχυρής μυστικής υπηρεσίας του κόσμου. Ένα συμβατικό ρεπορτάζ μετατρέπεται σε εφιάλτη. Ο σκοτεινός δρόμος ανοίγει: πράκτορες που πουλάνε μυστικά, πολιτικοί που χρηματίζονται, εκδότες που εκβιάζουν, η απαρασάλευτη πραγματικότητα μια πλαστή εικόνα. Ανάμεσά τους ένας Έλληνας, υπεράνω υποψίας, από τους μεγαλύτερους πράκτορες της Στάζι, δίνει μάχη για να μην αποκαλυφθεί. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ένα πολυσυζητημένο μυθιστόρημα, μια ιστορία για τη διήθηση της Ευρώπης από τα απόνερα της Στάζι. Τεκμηρίωση ντοκιμαντέρ, άρωμα αστυνομικής λογοτεχνίας και ένας κόσμος από σκοτεινούς ήρωες, έλληνες και ξένους, πολιτικούς, εκδότες, πράκτορες και εκβιαστές υπεράνω υποψίας» (Ρούλα Γεωργακοπούλου, Τα Νέα - βιβλιοδρόμιο)
«Γρήγορος και κοφτός ρυθμός, που ταιριάζει σ' αυτού του είδους τα μυθιστορήματα, καθώς και πειστική περιγραφή του ανατολικογερμανικού περιβάλλοντος [...]. Ο Βαξεβάνης ξέρει να φτιάχνει ατμόσφαιρα» (Θανάσης Μήνας, ΔΙΑΒΑΖΩ)
«Ένα μυθιστόρημα που αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των πρακτόρων. Τη σκιά τους που ακουμπά το διεφθαρμένο πολιτικό γίγνεσθαι. Ένα μυθιστόρημα που ακροβατεί στα όρια της δημοσιογραφικής αποκάλυψης και του κατασκοπευτικού θρίλερ, μακριά από τις "απλοϊκές" κινηματογραφικές εκδοχές του» (Βαγγέλης Μπέκας, Ελευθεροτυπία - Βιβλιοθήκη)
«Στη σημερινή συγκυρία, με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που προκάλεσε η κατάρρευση ενός οικονομικού κολοσσού στις ΗΠΑ και τα δημοσιονομικά προβλήματα που οδήγησαν ευρωπαϊκές χώρες, και την Ελλάδα, σε οδυνηρά μέτρα λιτότητας, βιβλία σαν τον "Άνθρωπο του τείχους" μας δείχνουν ότι κάπου αλλού παίζεται το παιχνίδι. Κι αυτό είναι καλό να το γνωρίζουμε κάθε φορά που είμαστε έτοιμοι να αυτομαστιγωθούμε ως υπαίτιοι της κρίσης. Η εξουσία δεν είναι μάθημα ηθικής, είναι αρένα για άγρια θηρία - που πολλές φορές, αν όχι συνήθως, βρίσκονται ταυτόχρονα πολύ μακριά και πολύ κοντά μας» (Βασιλική Χρίστη, www.diavasame.gr)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605019624
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων512
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΡΑ ΕΛΕΝΗ
Κωδικός Πολιτείας2760-1633
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

katerinakampouri6n

Κριτικές για το προϊόν

[04/08/2015] IOANNAVAS.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ καλό βιβλίο. Απλό στη γραφή αλλά με έντονη πλοκή, από τα βιβλία που δεν θέλεις να τα αφήσεις από τα χέρια σου. Σε κάνει δε να αναρωτιέσαι αν η βάση του μυθιστορήματος είναι πραγματική αν ο δημοσιογράφος-συγγραφέας θέλει κάτι να μας πει.
[20/07/2013] polyxeni.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως όπου να ναι δε θα σκάσει το ρεπορτάζ που θα αποδεικνύει πως ήταν μια αληθινή ιστορία. Ο κύριος Βαξεβάνης εκτός από καλός δημοσιογράφος είναι και πολύ καλός συγγραφέας.
[08/04/2013] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικο στο ειδος του! Στο τελος εισαι σχεδον πεισμενος οτι αυτο που διαβασες ειναι πολυ κοντα στην πραγματικοτητα
[09/10/2012] jamaoua.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αρκετά καλό βιβλίο.Μόνο και μόνο οι σημειώσεις του συγγραφέα στο τέλος σε κάνουν να ψαχτείς και να μάθεις κάποια πράγματα.Ο τρόπος γραφής του(μάλλον δημοσιογραφικός σε καποια σημεία)μου άρεσε πολύ.Σε κάποιες απόψεις(όχι περί συνομοσιών αλλά περι ζωής) μπορεί να μην συμφωνώ,δέχομαι όμως ότι τις παραθέτει με πολύ ωραίο τρόπο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
ΣΒΟΡΩΝΟΣ Ν. ΙΩΑΝΝΗΣ
€20.00 €8.00
(-60%)
Κερδίζετε €12.00
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ
MERRIDALE CATHERINE
€30.00 €15.00
(-50%)
Κερδίζετε €15.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS