Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΦΥΤΡΩΣΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΦΥΤΡΩΣΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ

+
-
ΠΑΠΠΑ ΡΟΔΟΥΛΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2990-1274
Τιμή Έκδοσης
€12.90
Τιμή Πολιτείας
€9.03
(-30%)
Κερδίζετε €3.87


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Δέντρο φυτρώνει σε κεφάλι παιδιού! Είναι επικίνδυνο; Μεταδοτικό; Οπωροφόρο; Κωνοφόρο; Αειθαλές; Να συνεχίσουμε να κοιμόμαστε ήσυχοι;"
Μια εικονογραφημένη ιστορία για τη διαφορετικότητα.
Συμμετέχουν: κύριοι που καταπίνουν φωτιές και κυρίες που δένονται φιόγκο, άνθρωποι καλοκάγαθοι κι άνθρωποι φαρμακομύτηδες, ένας γαλάζιος σκούφος, ένας κύριος με φράκο και ημίψηλο μες στο κατακαλόκαιρο, τρία φάλτσα τρομπόνια, η μπάντα και οι κηπουροί του δήμου, ένας μάγειρας από τη Ζανζιβάρη, μια αυστηρή κατσίκα από την Ανάφη, ψάρια που λένε το φλιτζάνι, ηλεκτροφόρα σαλάχια, βαριεστημένα λιοντάρια, ένας τσατίλας ελέφαντας, μια τεράστια συναχωμένη μύτη, ένας κροκόδειλος που βρίσκει ξαφνικά τον εαυτό του, ένας σαστισμένος υπουργός Οικονομικών, και άλλοι πολλοί.
Με πρωταγωνιστή ένα παιδί που στο κεφάλι του φύτρωσε ένα δέντρο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο στο βιβλίου)

Η Ροδούλα Παππά αφηγείται με χιούμορ, χειμαρρώδη ρυθμό και καλοδουλεμένη γλώσσα την αλληγορική ιστορία ενός αγοριού διαφορετικού από όλα τα άλλα. Το αγόρι είναι διαφορετικό επειδή ένα δέντρο έχει φυτρώσει στο κεφάλι του, ωστόσο ζει την διαφορετικότητά του με τον ίδιο τρόπο που την ζουν όλοι όσοι χαρακτηρίζονται από κάποιας μορφής διαφορετικότητα: αρχικά προσπαθούν να την κρύψουν και όταν πια αυτό είναι αδύνατο, αναγκάζονται να επωμιστούν ό,τι αυτή συνεπάγεται: σοκ, αμηχανία, έντονες αντιδράσεις, έντονη υποστήριξη, αποκλεισμό κι απόρριψη. Η ισορροπία («η λύση» όπως την αποκαλεί η συγγραφέας) επέρχεται μέσω της μόνης οδού που αποδεδειγμένα μπορεί να βοηθήσει: της αποδοχής της διαφορετικότητας από τον ίδιο και της συνάντησης με εκείνους που στο διαφορετικό βλέπουν κάτι το διαφορετικό και όχι το κακό, το απειλητικό, το παράξενο ή κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να διορθωθεί. Το αγόρι της ιστορίας βιώνει την ευτυχή συγκυρία να συναντήσει κάποιον που θα του καθρεφτίσει το «πρόβλημά του». Αφού δει την κατάστασή του, θα μπορέσει να την αντιμετωπίσει και να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς να παραχωρεί ούτε χιλιοστό από την περηφάνια του και την ευτυχία του. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε καλούς αναγνώστες των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, οι οποίοι αν και μπορούν άνετα να διαβάζουν βιβλία χωρίς εικονογράφηση, θα απολαύσουν τις όμορφες εικόνες που συνοδεύουν την ανατρεπτική και αστεία ιστορία. [...] Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο τα παιδιά θα αγαπήσουν το βιβλίο είναι επειδή η προσέγγιση της διαφορετικότητας μέσω μιας σαφώς μη ρεαλιστικής κατάστασης αποτελεί την κατεξοχήν σύμβαση εντός της οποίας και τα ίδια λειτουργούν με οδηγό τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Για να προσφέρουν στα παιδιά, εκτός των άλλων που αναφέραμε, την ευκαιρία της αισθητικής απόλαυσης με αυτό το εκδοτικά φροντισμένο και ιδιαίτερα καλαίσθητο βιβλίο. Όπως άλλωστε λέει στην αρχή αλλά και στο τέλος του βιβλίου της η Ροδούλα Παππά: «κανένα παιδί δεν είναι σαν όλα τ’ άλλα παιδιά». Κατά μία έννοια, το ίδιο συμβαίνει και με τα καλά βιβλία. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr, 24/6/2013)

Περιεχόμενα

Η ΑΡΧΗ
ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ;
"ΠΑΡΑΞΕΝΟ"; "ΠΡΟΒΛΗΜΑ";
ΤΡΙΑ ΦΑΛΤΣΑ ΤΡΟΜΠΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΣΙΑ
ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ!
Ω!
Η "ΛΥΣΗ"
ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ...
ΤΕΛΟΣ;
Λεπτομέρειες
ISBN139789605040475
ΕκδότηςΝΕΦΕΛΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις24x17
ΕικονογράφησηGHEZZI PAOLO
Κωδικός Πολιτείας2990-1274
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

yiannis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

yiannis

Κριτικές για το προϊόν

[27/01/2016] mariamtk.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το προτεινω!! Πολυ καλο βιβλιο, μιλαει για τη διαφορετικοτητα με εναν τρυφερο τροπο που μπορει να χρησιμοποιηθει με ποικιλους τροπους απο εκπαιδευτικους και γονεις.
[08/02/2013] yiannis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πάρα πολύ καλό βιβλίο για παιδιά προεφηβικής ηλικίας. Με χιούμορ, υπέροχη γλώσσα, και ενδιαφέρουσα δομή, το βιβλίο αυτό είναι πραγματική απόλαυση. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52
Δουβλινέζοι
JOYCE JAMES
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS