Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

(ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ) 33χ3χ33, ΠΟΙΗΜΑΤΑ / ΔΟΚΙΜΙΑ / ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ

33χ3χ33, ΠΟΙΗΜΑΤΑ / ΔΟΚΙΜΙΑ / ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ

(ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΓΓΛΙΚΑ)

CUMMINGS E.E. (EDWARD-ESTLIN)
Κωδ. Πολιτείας: 2990-1367




Παρουσίαση

Το όνομα του ε.ε. κάμμινγκς (το οποίο ο ίδιος επέμενε να γράφει με πεζά) είναι για μένα συνυφασμένο με τα φοιτητικά μου χρόνια και την πρώτη μου σοβαρή γνωριμία με την αμερικανική ποίηση. Ήταν τον πρώτο μου χρόνο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το 1979, όταν ένας Αμερικανός συμφοιτητής μου, ο Τσαρλς Γκιλ (τον θυμάμαι πάντα με ευγνωμοσύνη), μου χάρισε τα Εκατό ποιήματα του κάμμινγκς, μια σπάνια έκδοση, που έκτοτε έγινε ο σταθερός μου σύντροφος, ένα εγκόλπιο που δεν θα το εγκατέλειπα ποτέ, μια φωνή έμπνευσης και ενθάρρυνσης. Είχα ένα χρέος να ξεπληρώσω στον κάμμινγκς και το ανέβαλλα για καιρό, απορροφημένος από την ποίηση του (στενού του φίλου) Πάουντ, του Στήβενς και των (αγαπημένων του) Άγγλων ρομαντικών, Μπλέηκ, Σέλλεϋ και Κητς. Τώρα, ύστερα από χρόνια συνομιλίας μαζί του, ανακαλύπτω ξανά, με άλλον τρόπο αυτήν τη φορά -μέσα από τη δύσκολη και αργή διαδικασία της μετάφρασης- τη μεγάλη χάρη και δύναμη των στίχων του. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

«γιατί η ζωή δεν είναι παράγραφος
Κι ο θάνατος νομίζω δεν είναι παρένθεση». (e.e. cummings)

Στην κόψη του ξυραφιού, στο μεταίχμιο ανάμεσα στην παραδοσιακή ποίηση και το Μοντέρνο, ο e.e. cummings, ποιητής, ζωγράφος, δοκιμιογράφος, μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, εισάγοντας εσωτερική "διχοτομία" στην καρδιά των ποιημάτων του και αγνοώντας τα "οπτικά" στοιχεία που αποπροσανατολίζουν από τον θεματικό πυρήνα, καθιερώνει την περίφημη "αναποφάσιστη" στάση του ποιητή ως συνειδητή επιλογή. Ως λυρικός υμνεί ό,τι θα υμνούσε κάθε λυρικός, όμως οι εξάρσεις του συναισθήματος στην ποίησή του εμβαπτίζονται στο σαρκικό βίωμα, παράγοντας ποίηση με έντονο αισθησιασμό, που κάποιους μπορεί και να τους σοκάρει ακόμα.
[...] Η υπερβατικότητα ανάγεται σε κύριο στόχο της ποίησης αυτού του ακραίου αντικομφορμιστή, που σάρκασε τις συμβάσεις της εποχής του και, έμμεσα, και τις συμβάσεις της μηχανοποιημένης, αλλοτριωμένης, αποξενωτικής, πορνογραφικής σύγχρονης ζωής. (Από το κείμενο του Νίκου Ξένιου στο BookPress.gr, 31/8/2015)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
33 Ποιήματα
3 Δοκίμια
- Advice to younger poets
Συμβουλή σε νεότερους ποιητές
- Re Ezra Pound I
Περί Έζρα Πάουντ I
- Re Ezra Pound II
Περί Έζρα Πάουντ II
33 Θραύσματα
Λεπτομέρειες
ISBN139789605041410
ΕκδότηςΝΕΦΕΛΗ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΙΗΣΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2015
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ΧΑΡΗΣ
ΜετάφρασηΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ΧΑΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΜΙΝΓΚΣ Ε.Ε. (ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ-ΕΣΤΛΙΝ)
Κωδικός Πολιτείας2990-1367
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

DIGIAKON, geopap1984, Ελισάβετ.

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Ombledroom, ημίφως, dimos, Tkaridakis, stamathiou, papazichaidi, DIGIAKON, Εβίτα Λυκ., geopap1984, panther, RomanosV, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ
JAGER GERHARD
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49
ΟΙ ΥΦΑΝΤΕΣ
HAUPTMANN GERHARD (NOBEL 1912)
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS