Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

+
-
ΣΜΠΑΡΟΥΝΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2990-1485
Τιμή Έκδοσης
€15.50
Τιμή Πολιτείας
€10.85
(-30%)
Κερδίζετε €4.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια πανδημία, μια επέτειος, μια εθνική επιτροπή (που λίγο, έως καθόλου, απέχει από την Επιτροπή 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση): άσπονδοι φίλοι κι επιστήθιοι εχθροί, όλοι γύρω-γύρω από τη δαιμόνια Πρόεδρο της Επιτροπής, βρίζονται κι αγαπιούνται, ψηλώνουν και κονταίνουν, γράφουνε και σβήνουνε, δένουνε και λύνουνε, ενώ ένα εθνικό όνειρο αιώνων ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί.
Τι θα κάνει η Επιτροπή για να γιορτάσει το 21, ενώ ο ιός θερίζει; Τι σχέδιο έχει η Πρόεδρος για να βγει από πάνω; Ποιος την έχει βάλει στο μάτι; Τι πραγματικά συνέβη στη μάχη της Αλαμάνας; Και γιατί έρχεται εσπευσμένα στην Αθήνα ο Σερ Τσάρλι Μπρόνσον, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας;
Στην Επιτροπή του Αλέκου Σμπαρούνη, η σατιρική σουρεαλιστική ορμή του Jonathan Coe συναντάει τη μυθομανή παραδοξολογία του άλλου μεγάλου Jonathan (του προπάτορα Swift), και μαζί, την εγχώρια παράδοση του Ροΐδη, του Τσιφόρου, του Μποστ, αλλά και του πρόστυχου παππού Αριστοφάνη, σε μια λαχανιασμένη αλλά περίτεχνη αφήγηση, όπου πρωταγωνιστούν το κουτσομπολιό ως άποψη και οι συνεχείς παρεμβολές ως ύφος, καθώς ξεδιπλώνεται ένα δαιδαλώδες κουβάρι ανθρώπινων παθών, που ιλαροτραγικά καταλήγουν στο έγκλημα, την τιμωρία και, τελικά, την εθνική τραγωδία.
Όμως, προσοχή: "Τα εδώ αναφερόμενα πρόσωπα ουδεμία πλήρη σχέση έχουν με την υπαρκτή γύρω μας πραγματικότητα..." (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605043049
ΕκδότηςΝΕΦΕΛΗ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2021
Αριθμός σελίδων416
Διαστάσεις20x12
Κωδικός Πολιτείας2990-1485
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[26/07/2021] Alexandros Filippidis .   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το πήρα γιατί μου έκανε εντύπωση το εξώφυλλο με το τσαρουχάκι. Σατιρίζει χωρίς έλεος την Επιτροπή της Γιάννας για το 21, αλλά και πολλά άλλα νεοελληνικά. Δεν περίμενα τόσο καλό βιβλίο από πρωτοεμφανιζόμενο. Έμεινα άναυδος. Πολύ αστείο. Φοβερή γλώσσα, αστείρευτα δημιουργική. Η Πρόεδρος Γιάννα θα μου μείνει αξέχαστη, όπως και ο καθηγητής Τρίμης, όπου νομίζω ότι σατιρίζει τον Θάνο Βερέμη.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS