Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΟΝΤ

Η ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΟΝΤ

+
-
SIMENON GEORGES
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1081
Τιμή Έκδοσης
€12.50
Τιμή Πολιτείας
€8.75
(-30%)
Κερδίζετε €3.75


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Όλα όσα είχε πει στον επιθεωρητή ήταν αλήθεια, αλλά συμβαίνει και η αλήθεια να είναι το μεγαλύτερο ψέμα.
Γιατί, χωρίς να διστάσει, πήγε στη γωνία του μπουλβάρ Σαιν-Μισέλ και περίμενε ένα λεωφορείο που πήγαινε στο σταθμό Γκαρ ντε Λυόν; Το έκανε χωρίς να σκεφτεί. Ούτε μια στιγμή δεν είχε πει να κάνει αυτό ή το άλλο.
Μήπως άρχιζε επιτέλους η ζωή; Δεν ήξερε. Φοβόταν να θέσει στον εαυτό του την ερώτηση. Δεν ήξερε που πήγαινε, ούτε τι θα έκανε. Είχε φύγει. Δεν υπήρχε πλέον τίποτα πίσω του. Δεν υπήρχε ακόμη τίποτα μπροστά του. Βρισκόταν απλώς μέσα στο χώρο.
Μιλούσε χωρίς ν' ανοίγει το στόμα, γιατί δεν υπήρχε λόγος. Διηγιόταν την ατέλειωτη κόπωσή του που δεν ήταν η κόπωση του ταξιδιού μέσα σ' ένα βαγόνι, αλλά αυτή του μεγάλου ταξιδιού του ώσπου να ανδρωθεί."

ΣΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑΟΚΤΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ, κρυφά απογοητευμένος από την ύπαρξή του, ο Νορμπέρ Μοντ αποφασίζει να εγκαταλείψει τους πάντες και τα πάντα, τη γυναίκα του Τερέζ, τα παιδιά του, την επιχείρηση με τις εξαγωγές που διατηρούσε.
Διαλέγει τη ζωή του περιπλανώμενου, τη ζωή του περιθωρίου και της φτώχειας, και η επιλογή αυτή τον φέρνει σύντομα σε ένα μέτριο ξενοδοχείο της Μασσαλίας. Εκεί γνωρίζει τη Ζυλί, μια νεαρή δυστυχισμένη γυναίκα που θα τον αποτρέψει από την αυτοκτονία. Μέσα από την πιο απρόβλεπτη πορεία, ο κύριος Μοντ θα ξαναβρεί το δρόμο που τον οδηγεί προς τους άλλους και προς τη νεανική του ύπαρξη.
Κανένα άλλο μυθιστόρημα δεν προσφέρει τόσο χαρακτηριστική εικόνα για το σύμπαν του Ζωρζ Σιμενόν, για την έλξη που ασκούν πάνω του οι πιο αναιμικές φαινομενικά υπάρξεις, οι χώροι που κρύβονται στο ημίφως, τα περιθώρια της κοινωνίας. Δεν υπάρχει ήρωας περισσότερο ιδιόμορφος και μυστηριώδης από τον κύριο Μοντ, πρόσωπο καθημερινό που ανακαλύπτει από τα βάθη της ψυχής του τον τρόπο να ξαναγεννηθεί και να κατακτήσει την "ψυχρή" νηφαλιότητα, διώχνοντας τα φαντάσματα και τις σκιές που τον στοίχειωναν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Είπαν, για την "Φυγή του κυρίου Μοντ", πως διαπνέεται από ένα σκληρό ρεαλισμό, πως τον ρεαλισμό αυτόν τον χτίζει με mots matieres ("υλικές λέξεις") στη θέση των mots d' auteur ("συγγραφικών λέξεων"), κι ότι αυτός ο γεμάτος φωτοσκιάσεις κόσμος είναι ένα "διαμάντι για τη γαλλική λογοτεχνία". Είπαν ότι τα πρόσωπα των βιβλίων του είναι "άχρωμα", "στερημένα από αισθαντικότητα", "πλαστά", πως δεν έχουν στιλ. Κανείς όμως δεν αμφισβήτησε την ανθρωπιά που διακρίνει τους ήρωές του. Η γλώσσα είναι ρευστή, ελάχιστα ποιητική, όμως έχει στοχαστική διάθεση πάνω στ' ανθρώπινα. Ιδιαίτερα στη Φυγή του κυρίου Μοντ η ανθρωπιά κυριαρχεί, σε όλες της τις διαστάσεις: δεν αφορά μόνο την "καλή" κοινωνία, αλλά κατεξοχήν το κοινωνικό περιθώριο, προς το οποίο ο συγγραφέας στρέφει το βλέμμα. Ίσως -αυτό είναι μια αίσθηση- μέσα από την bourgeoise ματιά του κυρίου Μοντ, όμως πάντοτε συμπάσχοντας, πάντοτε τείνοντας χείρα βοηθείας. (Νίκος Ξένιος, BookPress.gr, 6/4/2013)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA FUITE DE MONSIEUR MONDE
ISBN139789605050184
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2012
Αριθμός σελίδων216
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΜΑΚΑΡΩΦ ΑΡΓΥΡΩ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΙΜΕΝΟΝ ΖΟΡΖ
Κωδικός Πολιτείας0020-1081
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli, kantath, alexiosp1

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

2ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€25.00 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.50
Η ΥΦΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
€33.95 €15.28
(-55%)
Κερδίζετε €18.67

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS