Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ // ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΜΠΕΚΑ

Η ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΜΠΕΚΑ

+
-
ΜΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1103
Τιμή Έκδοσης
€13.00
Τιμή Πολιτείας
€9.10
(-30%)
Κερδίζετε €3.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Λιάνα Περέζ ντύθηκε με ιδιαίτερη προσοχή. Περιποιήθηκε την ομορφιά της με μια ψυχρή επιμελημένη φροντίδα, σχεδόν επιστημονική. Μπροστά στον καθρέφτη της, επιθεώρησε τον εαυτό της και χαμογέλασε ευχαριστημένη. Όχι με το χαμόγελο μιας φιλάρεσκης γυναίκας που την ικανοποιεί η ομορφιά της, αλλά με την ευχαρίστηση ενός ανθρώπου που εξετάζει τα όπλα του. Η καμαριέρα της την κοίταζε με θαυμασμό. Ήταν όμορφη, πάρα πολύ όμορφη η κυρία της, ό,τι πιο ωραίο μπορεί να συνθέσει η πολυτέλεια, το καλό γούστο, οι πανάκριβες μοδίστρες και η φυσική ομορφιά.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΙΑΣ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ. Με αυτά τα λόγια το περιοδικό "Πρώτο" παρουσίασε το μυθιστόρημα το 1962. Είχε πρωτοδημοσιευτεί σε 82 συνέχειες στην εφημερίδα "Ακρόπολις" το 1955-56, με το χαρακτηρισμό "Πρωτότυπο αθηναϊκό μυθιστόρημα".
Πρωταγωνίστρια η Λιάνα Περέζ, μια μοιραία γυναίκα εκδικητής, στην ατμόσφαιρα των "μαύρων" ταινιών του αμερικάνικου σινεμά της δεκαετίας του '50, με έντονο το στοιχείο του μελοδράματος και βασικό χαρακτηριστικό το τραγικό τέλος.
Η δράση εκτυλίσσεται με φόντο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη του '50: λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, οδός Ηροδότου, Σύνταγμα, το κέντρο "Νεράιδα", το Θέατρο Κοτοπούλη με παράσταση του "Ρουί Μπλας" με τον Ζεράρ Φιλίπ, τραγουδιστές που μιμούνται τον Υβ Μοντάν, δράση κινηματογραφική "που θυμίζει Χίτσκοκ" και η Θεσσαλονίκη με το ξενοδοχείο "Μεντιτεράνεαν", τον Θερμαϊκό, τον Λευκό Πύργο, το Καραμπουρνού και την Αρετσού.
Ο αστυνόμος Μπέκας κάνει κι εδώ ένα σύντομο πέρασμα.
Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα του Γιάννη Μαρή που πρώτη φορά κυκλοφορεί σε βιβλίο, με εισαγωγή του Ανδρέα Αποστολίδη και εκλογή από την πρωτότυπη εικονογράφηση της εποχής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή του Ανδρέα Αποστολίδη
1. ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ
2. ΛΙΑΝΑ ΠΕΡΕΖ
3. Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ
4. ΦΙΛΙΚΟ ΓΕΥΜΑ
5. ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ
6. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
7. [ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ]
8. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜΟΓΛΟΥ
9. [ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΑΝΑ]
10. [ΕΦΥΓΕ!]
11. [ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ]
12. Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜΟΓΛΟΥ
13. Η "ΑΠΟΣΤΟΛΗ"
14. ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΗ
15. [ΠΡΩΤΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ]
16. Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ
17. ΓΙΑΤΙ;
18. ΥΠΟΨΙΕΣ
19. ΑΔΕΙΑ ΚΑΡΔΙΑ
20. Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ
21. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
22. ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΕΖ
23. ΜΕΘΥΣΙ ΣΤΟ ΚΥΜΑ
24. Η ΑΛΛΗ
25. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
26. ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
27. Η ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
28. ΤΡΕΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789605050528
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις17x13
ΠρόλογοςΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0020-1103
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[06/05/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Aν και το συγκεκριμένο 'χαμένο' μυθιστόρημα του Μαρή αναφέρεται ως ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματά του, οφείλω να τονίσω ότι θα συμφωνούσα μόνο ως προς το κεντρικό θέμα του, το οποίο αφορά ένα παιχνίδι εκδίκησης απο μια μοιραία γυναίκα στα πρότυπα της 'Νύφης με τα μαύρα' και του 'Φονικού καλοκαιριού'. Πέρα από αυτό, το βιβλίο είναι αρκετά άνισο, κυρίως, γιατί το 1ο μέρος παρουσιάζει μεγαλύτερη ευελιξία και ενδιαφέρον, ενώ το 2ο είναι στατικό και σε κάποια σημεία επαναλαμβανόμενο. Η δε τελική κορύφωση είναι απότομη και άνευρη, δίνοντας στους αναγνώστες την αίσθηση ότι ο Μαρής βιαζόταν να το ολοκληρώσει. Σύμφωνα με την εισαγωγή του Αποστολίδη, ο Μαρής χρειάστηκε να κάνει πολλές αλλαγές και προσθαφαιρέσεις στο κείμενο - φαίνεται σε αρκετά σημεία του μυθιστορήματος. Διαβάζεται εύκολα, ωστόσο η μαγική 'συνταγή' άλλων μυθιστορήμάτων του 'πατέρα' Μαρή, εδώ, δεν χρησιμοποιείται αποτελεσματικά.

Βαθμολογία: 3,2/5 ή 6,4/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ
BLACK SAUL
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS