Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ

LEONARD ELMORE
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1152




Παρουσίαση

Η αριστουργηματική ιστορία "Όταν οι γυναίκες βγαίνουν να χορέψουν", από την ομότιτλη συλλογή του Έλμορ Λέοναρντ του 2002, επιλέχτηκε στα καλύτερα αστυνομικά διηγήματα της Αμερικής για το 2003, ενώ το 2010 συμπεριελήφθη στην ανθολογία The Best American Noir of the Century που εξέδωσε ο James Ellroy με τον Otto Penzler.
Όπως γράφει ο Τζέημς Ελλρόυ, είναι "μια διδακτική ιστορία για το πόσο πρέπει κανείς να προσέχει τι ακριβώς εύχεται να του συμβεί".
Είναι η ιστορία μιας κοκκινομάλλας πρώην στριπτηζέζ που παντρεύτηκε έναν επιτυχημένο Πακιστανό πλαστικό χειρουργό στο Παλμ Μπητς και της Κολομβιανής υπηρέτριάς της, με φόντο μια πολυτελή βίλα με πισίνα.
Υπαινικτικός ευφυής διάλογος, μαύρο χιούμορ, ανατρεπτική εξέλιξη: τα χαρακτηριστικά της γραφής του Έλμορ Λέοναρντ.
Στις Εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του "Τισομίνγκο Μπλουζ" και "Ο Καπάτσος".
Το παρόν βιβλίο αποτελεί φόρο τιμής στον διακεκριμένο συγγραφέα που απεβίωσε τον Αύγουστο του 2013. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ο Λέοναρντ είναι το real thing. Εξυψώνει το σκληρό μυθιστόρημα αγωνίας πέρα από τα όρια του είδους" (Washington Post Book World)
"Ένας υπέροχος τεχνίτης. Η γραφή του προσφέρει καθαρή ευδαιμονία" (Los Angeles Times Book Review)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςWHEN THE WOMEN COME OUT TO DANCE
ISBN139789605051013
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων32
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΙΟΝΑΡΝΤ ΕΛΜΟΡ
Κωδικός Πολιτείας0020-1152
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tim8

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tim8

Κριτικές για το προϊόν

[23/06/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Λέναρντ αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας: καταφέρνει με έναν άκρως δημιουργικό τρόπο να συνδυάζει τη 'νουάρ' ατμόσφαιρα με το μαύρο χιούμορ χωρίς να κινδυνεύει να χαθεί η σοβαρότητα των ιστοριών του - ένα στοιχείο το οποίο ενδεχομένως θα ζήλευαν οι αδελφοί Κόουν και ο Κουέντιν Ταραντίνο. Το συγκεκριμένο διήγημα (2002) επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα αμερικάνικα αστυνομικά διηγήματα για το 2003 και θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί μια παραβολή για την ανθρώπινη ματαιοδοξία, την απληστία, την ουτοπία του 'Αμερικάνικου Όνείρου', αλλά και την παγίδα και τους κινδύνους που μπορεί να μας οδηγήσουν οι βαθύτερες επιθυμίες ή οι ευχές μας. Η πολυτελής βίλα με τη πισίνα στο Πάλμ Μπήτς είναι ο χώρος όπου διαδραματίζονται με έντονη θεατρικότητα τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας, αλλά και που χάνονται ή βρίσκονται τα όρια στη σχέση μεταξύ της πρώην στρίπερ-νυν συζύγου του Πακιστανού μεγαλογιατρού και της Κολομβιανής υπηρέτριάς της. Η συνέχεια και η κατάληξη μόνο ανατρεπτική και αφοπλιστική θα μπορούσε να ήταν. Το μόνο αρνητικό στοιχείο του διηγήματος είναι ότι οι αναγνώστες θα ήθελαν,ο Λέναρντ να είχε γράψει,τουλάχιστον, άλλες 20 σελίδες. Βαθμολογία: 4,1/5 ή 8,2/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

BUSHCRAFT 101
CANTERBURY DAVE
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
POUND EZRA
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS