Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ Ο ΝΕΚΡΟΣ

Ο ΝΕΚΡΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
BATAILLE GEORGES
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1154
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγρα, σε νέα μορφή, με σκληρή βιβλιοδεσία και ειδικό χαρτί, "Ο ΝΕΚΡΟΣ" του GEORGES BATAILLE, που πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1981, σε μετάφραση ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΕΤΡΑ, λίγο μετά την "Ιστορία του ματιού" και λίγο πριν τη "Μαντάμ Εντουαρντά". Η νέα έκδοση συνοδεύεται από τη σειρά 14 σχεδίων "The Dead Man" της ζωγράφου ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΣΟΥΛΟΥ, που εκτέθηκε το 2012 στην γκαλερί Capitain Petzel στο Βερολίνο.
Ο "ΝΕΚΡΟΣ" ΤΟΥ ΖΩΡΖ ΜΠΑΤΑΙΓ
Ο νεκρός του τίτλου του βιβλίου, ο Εντουάρ, εραστής της Μαρίας, έχει μόλις πεθάνει στην αρχή της ιστορίας, και ο θάνατός του προξενεί στη Μαρία μια κατάσταση αποχαλίνωσης και έκστασης. Αυτό ίσως να υπονοεί μια προηγούμενη κατάσταση περιορισμού και δέσμευσης από τον εραστή. Ωστόσο, ο Μπατάιγ μας αποκαλύπτει ότι, καθώς ο Εντουάρ πέθαινε, της ζήτησε να γδυθεί τελείως.
Η Μαρία παραβιάζει και αποσυναρμολογεί τους κοινωνικούς κανονιστικούς κώδικες - με τη γύμνια, το ακόρεστο μεθύσι και τον αχόρταστο ζωώδη πόθο της. Πραγματικά πίνει και συνουσιάζεται σαν να μην υπάρχει αύριο: εξάλλου επιβεβαιώνει επανειλημμένα ότι θα πεθάνει το πρωί.
"Στον Νεκρό ο Μπατάιγ ανακατεύει τη θνητότητα και το σκοτεινό μπουρλέσκ, το κροτάλισμα του θανάτου με τον οργασμό και το γοερό γέλιο, που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν την απόλυτη εξαθλίωση". (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Ο ΝΕΚΡΟΣ: I-XXVIII
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Ο ΤΥΦΛΟΣ / Ο ΝΕΚΡΟΣ
ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ THE DEAD MAN ΤΗΣ ΧΡ. ΣΟΥΛΟΥ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLE MORT
ISBN139789605051044
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων82
Διαστάσεις21x15
ΜετάφρασηΠΕΤΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΕικονογράφησηΣΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΤΑΙΓ ΖΟΡΖ
Κωδικός Πολιτείας0020-1154
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

giovand, maria vouka, sugahtankdesign

Κριτικές για το προϊόν

[31/05/2014] mpakana.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η ανάγκη να υπάρξει νέα έκδοση και μάλιστα διανθισμένη με αυτά τα σχέδια. Το κείμενο είναι βέβαια εξαιρετικό, αγγίζει τα όρια του αριστουργηματικού, μα τα συνοδευτικά σχέδια της Χ. Σούλου θα έλεγα πως χαλούν την έκδοση, καθ' ότι άσχετα με το κείμενο, μάλλον κακότεχνα, δεν προσθέτουν τίποτα, αντιθέτως, είναι σαν ένας εξωγενής εισβολέας στο ''σώμα'' του κειμένου. Η παλαιότερη, μικρή, κομψή, λιτή και απέριττη έκδοση ήταν πολύ καλύτερη, ανέδιδε κάτι... Το πολυτελές χαρτί αυτής εδώ δε φαντάζει αρκετό ώστε να σώσει την κατάσταση. 4 αστεράκια για το κείμενο του Μπατάιγ, και μόνο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
POUND EZRA
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
ΗΣΙΟΔΟΣ: ΘΕΟΓΟΝΙΑ
HESIOD
€13.25 €5.96
(-55%)
Κερδίζετε €7.29

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS