Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΝΑΣ ΤΙΓΡΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ)

ΕΝΑΣ ΤΙΓΡΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΜΠΕΡΤ ΚΑΜΠΙΟΝ

+
-
ALLINGHAM MARGERY
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1155
Τιμή Έκδοσης
€14.00
Τιμή Πολιτείας
€9.80
(-30%)
Κερδίζετε €4.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Μπορεί να είναι απλώς εκβιασμός", είπε με μια δόση αισιοδοξίας ο άντρας στο ταξί. Η ομίχλη έμοιαζε με βαθυκίτρινη κουβέρτα μουλιασμένη σε παγωμένο νερό. Κρεμόταν πάνω από το Λονδίνο όλη μέρα. Ο ουρανός ήταν κίτρινος σαν ξεσκονόπανο, και το υπόλοιπο σκηνικό κόκκοι μαύρου σε γκρίζο φόντο ένας αστυνομικός έστριβε με την υγρή μπέρτα του."
Ο ΤΖΑΚ ΧΑΒΟΚ, δραπέτης από τη φυλακή και μαχαιροβγάλτης, κυκλοφορεί και πάλι ασύδοτος στους δρόμους του Λονδίνου. Στα ξεθωριασμένα πολεοδομικά τετράγωνα με τα σαθρά σπίτια, στα απόμερα δρομάκια και στα μισοσκότεινα παμπ, πλανιέται η φήμη ότι ο Τίγρης γύρισε ξανά στην πόλη, πιο μοχθηρός από ποτέ. Είναι πλέον καθήκον του Άλμπερτ Κάμπιον να φανεί εξυπνότερος από τον δολοφόνο και να τον καταδιώξει μέσα στη λονδρέζικη αιθαλομίχλη του Νοεμβρίου προτού να είναι αργά.
Η ΜΑΡΤΖΕΡΥ ΑΛΛΙΝΓΚΧΑΜ ήταν συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων της "χρυσής εποχής", και τη δεκαετία του 1930 πουλούσε περισσότερα βιβλία από την Αγκάθα Κρίστι. Έγραφε ερωτικές ιστορίες με καλοσχεδιασμένη πλοκή, που τυλίγονταν με νήματα θανάτου και αστυνομικού μυστηρίου - αινίγματα που προκαλούν την έκπληξη αλλά και χαρίζουν ικανοποίηση στον αναγνώστη, με συναρπαστικές περιγραφές του χρόνου, του τόπου και των χαρακτήρων. Οι Times ανακήρυξαν το "Ένας τίγρης στην αιθαλομίχλη" ένα από τα εκατό καλύτερα Βιβλία Μυστηρίου του 20ού αιώνα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Η Μάρτζερυ Άλλινγκχαμ είναι μια συγγραφέας που αξίζει να την ανακαλύψουμε εκ νέου". (P. D. JAMES)
"Ξεχωρίζει από μακριά σαν το φως στο σκοτάδι. Διαθέτει επίσης ένα προτέρημα που συνήθως δεν το συναντάμε στις αστυνομικές ιστορίες: φινέτσα". (AGATHA CHRISTIE)
"Η επινοητική εγρήγορση, η περιέργεια και ο ρυθμός της είναι απαράμιλλα... Μετέτρεψε τα αινίγματα σε δραματικές ιστορίες με τη μελετημένη χάρη της δεξιοτεχνίας της." (A. S. BYATT)

Περιεχόμενα

Φαντάσματα
Στο σπίτι
Ο ντόρος
Ο αστάθμητος παράγοντας
Ο σύντροφος Ντολλ
Το μυστικό
Η τοκογλύφος
Ο ντόρος ξανά
Στα δάση της νύχτας
Το μακρύ κουτάλι
Το σχέδιο Τίντινγκτον
Επίσημη δράση
Ο προστάτης
Διορατική καρδιά
Φτωχός άνθρωπος
Αποστολή
Στη σκάλα
Η ρόδα γυρίζει
Το μυστήριο της Σαίντ Οντίλ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE TIGER IN THE SMOKE
ISBN139789605051068
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων384
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΓΑΡΓΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΛΙΝΓΚΧΑΜ ΜΑΡΤΖΕΡΙ
Κωδικός Πολιτείας0020-1155
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tim8

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tim8

Κριτικές για το προϊόν

[17/07/2021] clea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα με τα στοιχεία της καλής λογοτεχνίας σε επίπεδο ύφους και γραφής. Οι πρώτες σελίδες ήταν χαοτικές και φλύαρες, από τα μέσα του βιβλίου και μετά διαβάζεται ευχάριστα.
[28/04/2021] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα αρκετά ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα, που σε μεταφέρει στο ομιχλώδες μεταπολεμικό Λονδίνο. Θυμίζει σε πολλά σημεία έργα του Ουγκώ και του Ντίκενς, ενώ δε λείπουν και οι θρησκευτικές και φιλοσοφικές αναφορές. Ξεχωρίζουν οι συναρπαστικές περιγραφές των τόπων και των χαρακτήρων, ενώ η πλοκή του, χωρίς να χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες ανατροπές, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος.
Συμφωνώ με την άποψη της Αγκάθα Κρίστι από το οπισθόφυλλο, ότι "διαθέτει μια φινέτσα που συνήθως δε τη συναντάμε στις αστυνομικές ιστορίες."
[19/07/2019] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η αιθαλομίχλη έχει πολύ έξυπνα χρησιμοποιηθεί από τη συγγραφέα για να μην διακρίνονται οι διαθέσεις των ηρώων, αλλά και για να υπάρχει αιφνιδιασμός - τα 'νουάρ' στοιχεία του βιβλίου προέρχονται και από το συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο του Λονδίνου.

Βαθμολογία: 4,2/5 ή 8,4/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΙΟΓΚΑ
FRASER TARA
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50
ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ (3 ΤΟΜΟΙ)
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€41.34 €16.54
(-60%)
Κερδίζετε €24.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS