Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΑΓΡΥΠΝΟ ΜΑΤΙ

ΤΟ ΑΓΡΥΠΝΟ ΜΑΤΙ

+
-
SHERIDAN-LE FANU JOSEPH
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1306
Τιμή Έκδοσης
€10.90
Τιμή Πολιτείας
€7.63
(-30%)
Κερδίζετε €3.27


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Σεριντάν Λε Φανύ είχε πολλούς θαυμαστές - ανάμεσά τους και αρκετούς επιφανείς ομοτέχνους του. Ο M. R. James ισχυριζόταν ότι "κατορθώνει να εμπνέει τον μυστηριώδη τρόμο καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον συγγραφέα", ενώ ο Henry James διατεινόταν ότι οι ιστορίες του ήταν "το ιδανικό ανάγνωσμα για μεταμεσονύχτιες ώρες σ' ένα σπίτι στην εξοχή" - διατυπώσεις που ιχνογραφούν απλώς το περίγραμμα μιας απαράμιλλης αφηγηματικής και εικονοπλαστικής ικανότητας στην υπηρεσία μιας προσωπικής ποιητικής του τρόμου, που στηρίζεται στην υποβλητικότητα και πάλλεται από έναν γνήσιο όσο και παράδοξο λυρισμό με μεταφυσικές προεκτάσεις.
Το Άγρυπνο μάτι είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές ιστορίες του Λε Φανύ και από τις πλέον αριστοτεχνικές όσον αφορά την κλιμάκωση της υφέρπουσας απειλής και τη συντριπτική επικράτησή της έναντι της λογικής και τελικά της ζωής του ήρωα. Ο Μπάρτον, άνδρας ορθολογιστής, με περιπέτειες και εμπειρίες, αποφασίζει στο Δουβλίνο να προσχωρήσει στο ρεύμα μιας κοινωνικά αποδεκτής κανονικότητας - να κατασταλάξει, να συνάψει γάμο με μια νεαρή κυρία, να ενσωματωθεί. Τα σχέδιά του ανατρέπονται όταν ένα βράδυ ακούει βήματα να τον ακολουθούν - βήματα που δεν τον εγκαταλείπουν έκτοτε και που φαίνεται να ανήκουν σ' έναν (πραγματικό ή φανταστικό;) διώκτη, αποφασισμένο να τον κυνηγήσει μέχρι τέλους και να γίνει η νέμεσή του για ένα σφάλμα που διαπράχθηκε στο παρελθόν και παραμένει έως τη λύση του δράματος ανεξιχνίαστο. Όμως, ακόμα και όταν ο συγγραφέας παραχωρεί μια ενδεχόμενη ερμηνεία, λίγα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους και ποτέ δεν καθησυχαζόμαστε στ' αλήθεια: κάτι ελλοχεύει εκεί έξω και πιθανότατα δεν μας είναι ανοίκειο, ξένο. Βρισκόμαστε σίγουρα κάτω απ' τον αστερισμό της αμφισημίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE WATCHER
ISBN139789605052546
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις17x12
ΠρόλογοςΚΟΥΛΙΖΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΜετάφρασηΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΕΡΙΝΤΑΝ-ΛΕ ΦΑΝΟΥ ΤΖΟΖΕΦ
Κωδικός Πολιτείας0020-1306
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, Arabornn, tim8, Christos Kitsos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tim8, Christos Kitsos, blacknarcissus

Κριτικές για το προϊόν

[19/02/2023] Christos Kitsos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σβήσε τα φώτα του δωματίου σου και άφησε μόνο το φως του γραφείου σου/της βιβλιοθήκης σου. (Το συγκεκριμένο βιβλίο θέλει και σωστή ατμόσφαιρα για να διαβαστεί) Η συγκεκριμένη ιστορία/νουβέλα έχει θεωρηθεί από τις καλύτερες ιστορίες τρόμου (και το πιστεύω).

Το "Άγρυπνο Μάτι" πρόκειται για μια ιστορία (τρόμου) όπου μια... "υπερφυσική οντότητα" παρακολουθεί και ερευνά το θύμα της. (Έναν πλοίαρχο, με το όνομα "Μπάρτον"), για τις προηγούμενες πράξεις του και τελικά αποφασίζει μια.... "κοσμική τιμωρία" γι' αυτόν....

*Εξαιρετικό βιβλίο
[02/05/2020] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Αξίζει να αναφέρω ότι η απόδοση της εποχής, όπως και η μυστηριώδης γοτθική ατμόσφαιρα της νύχτας, η οποία στοιχειώνεται από μια σκιά-φιγούρα που καταδιώκει τον κεντρικό ήρωα 'ανεβάζει' τη νουβέλα στο επίπεδο του κλασικού. Η αμφιβολία του ήρωα για την ψυχική του υγεία και η αναμέτρηση με το παρελθόν του τον καθιστούν ένα τραγικό πρόσωπο.

Πρόκειται για μια κλασική νουβέλα τρόμου με αρκετά στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ που αξίζει να διαβαστεί.

Υ.Γ.: O Χένρι Τζέιμς ήταν φαν του Λε Φανού.

Βαθμολογία: 3,9/5 ή 7,8/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΛΕΓΕΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΑΛΑΓΓΑΣ
COLE MYKE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS