Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ ΖΥΓΙ // Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ ΖΥΓΙ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ

+
-
ROTH JOSEPH
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1308
Τιμή Έκδοσης
€15.50
Τιμή Πολιτείας
€10.85
(-30%)
Κερδίζετε €4.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αφού υπηρέτησε για δώδεκα χρόνια ως πυροτεχνουργός, ο υπαξιωματικός Άνζελμ Άιμπενσυτς παραιτείται από το στράτευμα για χάρη της γυναίκας του και αναλαμβάνει τη θέση ενός κρατικού επιθεωρητή, αρμόδιου για τον έλεγχο των μέτρων και σταθμών. Όμως, στην απομακρυσμένη περιφέρεια του Ζλότογκροντ, όπου η απάτη και η δωροδοκία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, ένας άνθρωπος έντιμος όπως ο Άιμπενσυτς, που φροντίζει με ευσυνειδησία για την τήρηση των νόμων, δεν μπορεί παρά να είναι γεννημένος εχθρός των εμπόρων. Ολομόναχος ανάμεσα σε απατεώνες, χαρτοκλέφτες και λιποτάκτες, πασχίζει με νύχια και με δόντια να διατηρήσει σταθερές τις αξίες του, για να τις δει σύντομα να καταρρέουν ή μία μετά την άλλη, ερχόμενος σε σύγκρουση με τον εαυτό του, έρμαιο ενός κόσμου που θα τον οδηγήσει στην καταστροφή.
Η παραβολή για τα κάλπικα ζύγια γεννήθηκε το 1937, όταν ο Γιόζεφ Ροτ ζούσε στο Παρίσι. Στο πρόσωπο του Άνζελμ Άιμπενσυτς, ο συγγραφέας δημιούργησε έναν από τους πιο πειστικούς και συγκινητικούς χαρακτήρες του. Μέσα από την αναπόδραστη παρακμή του τίμιου επιθεωρητή, που αναζήτα καταφύγιο στο ποτό και σ' έναν αδύνατο και καταστροφικό έρωτα, σκιαγραφεί με απλότητα και αγωνία, ένταση και μυστήριο, τον κόσμο της ετοιμόρροπης Αυστροουγγαρίας, της τελευταίας ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας. Με λιτά μέσα, δημιουργεί σαγηνευτικές εικόνες αλλά και σκηνές γεμάτες λαμπερές λεπτομέρειες, διανθισμένες με μια ανεπαίσθητη αύρα παρωδίας, με φόντο τα σκονισμένα, χιονοσκέπαστα και λασπερά τοπία της μεθοριακής υπαίθρου, στα σύνορα με τη Ρωσία. Το Κάλπικο ζύγι αποτελεί ένα από τα πιο αριστοτεχνικά και άρτια μυθιστορήματα της ύστερης περιόδου του Ροτ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

- BEATRICE MUSGRAVE
Εισαγωγή στην αγγλική έκδοση
- JOSEPH ROTH
ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ ΖΥΓΙ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ
- ΕΠΙΜΕΤΡΟ: ARIEL SION
Το Κάλπικο ζύγι του Γιόζεφ Ροτ: Μια αλληγορία των Μαράνων για τις συναρθρώσεις του κακού με τον Νόμο
- Εργοβιογραφία του Γιόζεφ Ροτ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDAS FALSCHE GEWICHT. DIE GESCHICHTE EINES EICHMEISTERS
ISBN139789605052584
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2017
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΑΓΓΕΛΗ ΗΛΙΑΝΑ
ΕπιμέλειαΚΑΛΙΦΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΤ ΓΙΟΖΕΦ
Κωδικός Πολιτείας0020-1308
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, Alka, Christos Kitsos, nannarella, COSTAS1988, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

[29/01/2021] clea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η ιστορία ενός έντιμου ανθρώπου σε έναν εχθρικό και ανήθικο κόσμο ειπωμένη με ωραία πρόζα που κάνει το μικρό αυτό μυθιστόρημα εξόχως ευκολοδιάβαστο. Ωστόσο οι χαρακτήρες παραμένουν αφανείς και αχαρτογράφητοι ως προς το ψυχικό τους βάθος και την υπόσταση εκείνη που θα τους καθιστούσε καθηλωτικούς.
[07/01/2020] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Το πρώτο βιβλίο του Ροτ που διαβάζω και, δυστυχώς, δεν με ενθουσίασε. Η πλοκή δεν 'ρέει', οι διάφορες πράξεις μοιάζουν επαναλαμβανόμενα μοτίβα παρά τις όποιες εξαιρέσεις. Πολλοί χαρακτήρες όπως π.χ. του τσιγγάνου Ζεμέσκιν παραμένουν μονοδιάστατοι, χάρτινοι, χωρίς βάθος. Η ιστορία του Αίμπνεσυτς με τη σύζυγό του και το παιδί (του) δεν αναλύεται όσο θα έπρεπε. Ο Ροτ παρουσιάζει τον ήρωα να μεταλλάσσεται, αλλά δεν παρουσιάζει επαρκώς και πειστικά την αιτία αυτής της μετάλλαξης. Η γλώσσα είναι όμορφη, χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό. Η κατάληξη της ιστορίας μού φάνηκε απλοϊκή και κάπως βεβιασμένη. Θα δοκιμάσω κι άλλα βιβλία του Ροτ, αλλά το Κάλπικο Ζύγι δεν νομίζω ότι είναι ένα άρτιο μυθιστόρημα, όπως περιγράφει ο εκδότης στο οπισθόφυλλο του βιβλίου - κι ας με ελκύει πολύ η ιστορική περίοδος κατά την οποία εκτυλίσσεται η πλοκή του βιβλίου.
[14/11/2019] oceansoul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μου άρεσε πολύ. Η γραφή του συγγραφέα είναι μεστή, ακούραστη και όσο πρέπει περιγραφική.Με σημεία στοχασμού και αναφορές στην ανθρώπινη αμαρτία. Μέσα από μια απλή ιστορία, καταφέρνει να πει τόσα πολλά για την ευαίσθητη και μελαγχολική ψυχή του ήρωα που δυστυχώς δεν καταφέρνει να γλιτώσει από τα νύχια της ανθρώπινης ασχήμιας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ !
HESSEL STEPHANE
€3.00 €1.50
(-50%)
Κερδίζετε €1.50
Ο ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ
BATAILLE GEORGES
€32.00 €16.00
(-50%)
Κερδίζετε €16.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS