Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ // !VIVA LA VIDA!

ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ

!VIVA LA VIDA!

+
-
CACUCCI PINO
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1314
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.00
(-30%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε αυτόν τον χειμαρρώδη μονόλογο, ο συγγραφέας Πίνο Κακούτσι δίνει το λόγο στη ζωγράφο Φρίντα Κάλο. Λίγες μέρες πριν από το θάνατό της, μέσα στην οδύνη, τη μοναξιά, τις στιγμές απελπισίας, ξαναζεί όλα όσα μπόρεσε να ξεπεράσει με τη δύναμη της θέλησηής της. Διηγείται τη θυελλώδη σχέση της με τον Ντιέγκο Ριβέρα, τον άντρα της ζωής της, και εξηγεί το πάθος της για "το δικό της" Μεξικό. Μιλά για τα πολιτικά ιδανικά της, για τη φιλία της με τον Τρότσκι και για τους αναρίθμητους άλλους δεσμούς της.
Η ζωή της ήταν μια ζωή στα άκρα γεμάτη χρώματα, ακριβώς όπως και η ζωγραφική της. Μια ζωή επαναστατική, γιατί, αν και γεννήθηκε το 1907, της άρεσε να λέει ότι το έτος γέννησής της ήταν το 1910, το έτος της Μεξικανικής Επανάστασης.
Σε μια αφήγηση μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ο Πίνο Κακούτσι ανασυνθέτει την ιστορία μιας μυθικής ανθρώπινης ύπαρξης, μιας σπουδαίας ζωγράφου, της οποίας το έργο εξακολουθεί να συγκλονίζει. Μέσα σε λίγες σελίδες βρίσκουμε το Μεξικό, το ξύπνημα της φαντασίας, τον πόθο που ποτέ δεν έσβησε για τον ίδιο άνδρα, μια φλογερή γυναίκα που δεν σταματά να δρα και να δημιουργεί. Στο μικρό αυτό βιβλίο είναι κλεισμένος ένας τεράστιος θρίαμβος: ΖΗΤΩ Η ΖΩΗ! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

- "Ο Κακούτσι μπαίνει στο μυαλό της Φρίντα Κάλο και αποκαλύπτει τις ενδόμυχες σκέψεις της σπουδαίας Μεξικανής ζωγράφου, σε μια τρυφερά λυρική και σαγηνευτική γλώσσα" (STEFANO TASSINARI, Liberazione)
- "Ποιος άλλος από τον Πίνο Κακούτσι, που γνωρίζει τόσο καλά το Μεξικό, θα ήταν σε θέση να δώσει φωνή στη Φρίντα Κάλο; Αυτό το πυκνό κείμενο, το οποίο δανείζεται τον τίτλο του από το ομότιτλο έργο της ζωγράφου, είναι η σε πρώτο πρόσωπο αφήγηση μιας γυναίκας που αν και φυλακισμένη στο σώμα της έζησε απόλυτα συνδεδεμένη με τη ζωή" (Grazia Italy)

Περιεχόμενα

- Viva la vida!
- Φρίντα: Στιγμές, εικόνες, σκόρπιες αναμνήσεις
- Amores y desamores
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλος!VIVA LA VIDA!
ISBN139789605052799
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2017
Αριθμός σελίδων98
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑ ΤΙΤΙΚΑ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΚΟΥΤΣΙ ΠΙΝΟ
Κωδικός Πολιτείας0020-1314
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsost

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
€9.90 €2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93
Το τέλος (σκληρόδετη έκδοση)
KERSHAW IAN
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS