Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΒΡΟΧΗ

ΒΡΟΧΗ

+
-
MAUGHAM SOMERSET WILLIAM
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1315
Τιμή Έκδοσης
€9.90
Τιμή Πολιτείας
€6.93
(-30%)
Κερδίζετε €2.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Έξω έβρεχε, έβρεχε αδιάκοπα, ανελέητα, με μια άγρια μοχθηρία, πολύ κοντινή στα ανθρώπινα πράγματα".
Η Βροχή είναι ίσως η καλύτερη νουβέλα που έγραψε ο Σόμερσετ Μωμ. Συμμορφώνεται στον γνώριμο τρόπο που ο Μωμ αναπτύσσει τις ιστορίες του - με αρχή, μέση και τέλος.
Η δημοτικότητα της ιστορίας υπήρξε ιδιαίτερα ανθεκτική στο πέρασμα των χρόνων από την πρώτη δημοσίευσή της το 1921. Έχει περιληφθεί σε πάμπολλες ανθολογίες, έχει γίνει αρκετές φορές ταινία και έχει παρουσιαστεί επανειλημμένα στο θέατρο. Την ηρωίδα Σέηντι, μια πόρνη που αγαπά τις διασκεδάσεις, έχουν ενσαρκώσει στην οθόνη η Τζόαν Κρώφορντ, η Γκλόρια Σουώνσον και η Ρίτα Χέυγουερθ.
Ένα πλοίο με κατεύθυνση την Άπια των νήσων Σαμόα στον Νότιο Ειρηνικό αγκυροβολεί κοντά στο Πάγκο-Πάγκο, καθώς υπάρχει υποψία για επιδημία χολέρας, και επιβάλλεται καραντίνα για να αποφευχθεί η εξάπλωσή της.
Ανάμεσα στους επιβάτες υπάρχουν και δύο ζευγάρια που ταξιδεύουν στην πρώτη θέση. Ο Μακφαίηλ είναι ένας καλόκαρδος γιατρός, που προτιμά να αντιμετωπίζει τα πράγματα με ηρεμία και να μη χώνει τη μύτη του στις υποθέσεις των άλλων. Οι Ντέηβιντσον όμως αντιπροσωπεύουν το εντελώς αντίθετο: ως ιεραπόστολοι με θρησκευτικό φανατισμό, είναι άκαμπτοι ηθικολόγοι και ηχηρά ενάντιοι στα ήθη και τα έθιμα των ντόπιων. Ο ιερωμένος προσπαθεί απεγνωσμένα και βίαια να σώσει την Σέηντι, οι ισορροπίες όμως ανατρέπονται απροσδόκητα. Και εδώ, όπως και σε άλλα έργα του, ο Μωμ επιτίθεται στην ιεραποστολική ηθική και επικροτεί εκείνους που ζουν για τις απολαύσεις της ζωής.
Το αποπνικτικό περιβάλλον του νησιού και του ξενώνα όπου αναγκαστικά διαμένουν ενισχύεται από τη βροχή που πέφτει βασανιστικά όλη μέρα. Σαν να επαναλαμβάνει μονότονα και πεισματικά πως δεν υπάρχει διαφυγή απ' ό, τι είναι προδιαγεγραμμένο και πως η φύση θα ακολουθήσει μοιραία την πορεία της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η πεζογραφία του Μωμ είναι περίφημη για την αμεσότητα, την αστική καταβολή της και τη γυαλάδα της. Όπως όλο σχεδόν το λογοτεχνικό έργο του, η Βροχή γράφεται με ελάχιστα στολίδια, δίνοντας με εμμονή έμφαση στην αφηγηματική ροή. Ο Μωμ θεωρεί τον εαυτό του πρωτίστως αφηγητή και δευτερευόντως λογοτέχνη, αλλά η Βροχή διαψεύδει τη συγγραφική του σεμνότητα. Δεν στήνει απλώς ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό παιχνίδι της ηθικής απέναντι στον πειρασμό, την αμαρτία και τη σωτηρία, αλλά πλέκει και μια κοφτερή ή και αλληγορική κριτική στην αποικιοκρατική επιβολή του λευκού άνδρα. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςRAIN
ISBN139789605052843
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2017
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΙΣΜΥΡΙΔΟΥ ΠΑΛΜΥΡΑ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΜ ΣΟΜΕΡΣΕΤ ΟΥΙΛΙΑΜ
Κωδικός Πολιτείας0020-1315
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[23/03/2021] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αν και πρόκειται για μια σύντομη ιστορία, ωστόσο είναι πλούσια και πολύχρωμη σε σύγκριση με πολλά μυθιστορήματα μεγάλου μεγέθους. Αποδίδει εξαιρετικά τις χριστιανικές δοξασίες κι επιβολές έναντι των γηγενών πληθυσμών και τη σύγκρουση με τη “φύση”. Η “κατήχηση” αντιντίθεται στη λογική, ενώ η αυταρέσκεια αποδεικνύεται υποκρισία. Όσο για τα “ηψηλά” ιδανικά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αυταπάτη. Οι διάλογοι είναι αρκετά θεατρικοί, όπως και το σκηνικό, αλλά σε πολλά σημεία κουραστικό. Η βαθμολογία μου είναι 3.5 αστέρια.
[29/06/2018] anna_trul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Κινηματογραφικο! Μεσα απο μια απλή ιστορία σατυριζει και καυτηριαζει τα κακως κείμενα, τις προκαταληψεις και τον καθωσπρεπισμο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
FEUERBACH LUDWIG
€23.32 €10.49
(-55%)
Κερδίζετε €12.83
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
ΜΠΟΤΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS