Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΘΝΙΚΗ 86

ΕΘΝΙΚΗ 86

+
-
POUY JEAN-BERNARD
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1353
Τιμή Έκδοσης
€13.00
Τιμή Πολιτείας
€9.10
(-30%)
Κερδίζετε €3.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Λούσι είχε εξαφανιστεί έναν ολόκληρο μήνα χωρίς να δώσει καμία εξήγηση στον Λεονάρ. Και εκείνος δεν είχε προλάβει να την πείσει να του μιλήσει αφού λίγο αργότερα η Λουσι πέθανε σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Αυτό το αβάσταχτο κενό επιχειρεί να γεμίσει ο Λεονάρ με τη βοήθεια του μοναδικού στοιχείου που τον συνδέει με το μυστήριο: μια καρτ ποστάλ από τη γέφυρα του Γκαρ. Μόλις όμως διασχίζει τη γέφυρα, τα φαντάσματα έρχονται να τον ανταμώσουν...
Με φόντο την παλιά, καλή Προβηγκία, τις πόλεις Νιμ και Αβινιόν και τα μικρά χωριά τους, τον άνεμο μιστράλ που σφυροκοπάει ασταμάτητα και τις εθνικές οδούς με τα βαριά φορτηγά που τις οργώνουν, ακολουθούμε τον Λεονάρ, σχεδόν ηδονοβλεπτικά, καθώς προσπαθεί να ανασυνθέσει τις τελευταίες ημέρες της ζωής της γυναίκας του. Αυτός ο απόλυτα συνηθισμένος άνδρας, που ζούσε μαζί της μια εξίσου συνηθισμένη ζωή, θα ανακαλύψει πως η Λούσι ήταν πολύ διαφορετική από τη γυναίκα που γνώριζε: ήταν μοιραία, γεμάτη φαντασιώσεις και καταχωνιασμένα όνειρα, που έζησε μια ζωή χαώδη. Αν και δεν επιθυμεί πραγματικά να μάθει την αλήθεια, τον απορροφά η δίψα της ανακάλυψης, η καταβύθιση στον ίδιο του τον εαυτό. Μέσα από τυχαίες γνωριμίες που καταλήγουν σε στοχοποιημένες συναντήσεις, εισδύουμε στον αληθινό κόσμο του, τον άλλοτε ψυχρό και άλλοτε σκοτεινό. Το ταξίδι του εξάλλου είναι ένας στοχασμός πάνω στη σκοτεινή και μυστηριώδη πλευρά του καθενός, στις φαντασιώσεις και τις παρορμήσεις που μπορούν να εμφανιστούν, όταν απομακρυνόμαστε από τον στενό ορίζοντα της καθημερινότητας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος του Caryl Ferey
Επίλογος του Jean-Bernard Pouy
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςRN86 (ROUTE NATIONALE 86)
ISBN139789605053161
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2018
Αριθμός σελίδων264
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΟΥΙ ΖΑΝ-ΜΠΕΡΝΑΡ
Κωδικός Πολιτείας0020-1353
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dsapo094

Κριτικές για το προϊόν

[12/07/2021] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ ωραίο ψυχολογικό θρίλερ από ένα συγγραφέα που περίμενα να καλοκαιριάσει για να τον πιάσω στα χέρια μου. Το μυθιστόρημα είναι κάπως άνισο αφού στο πρώτο του μισό δεν έχει κάτι διαφορετικό να δείξει παρά μια ιστορία που ο κεντρικός της ήρωας προσπαθεί να διαλευκάνει. Όμορφα φυσικά τοπία από τις μικρές πόλεις της Προβηγκίας που διακόπτονται από την πολύβουη εθνική οδό 86 συνοδεύουν την έρευνα του κεντρικού ήρωα Λεονάρ. Σταδιακά το βιβλίο σε βυθίζει σε μια έρευνα-αποκάλυψη τόσο για τον χαρακτήρα της νεκρής Λουσί αλλά και για αυτόν του Λεονάρ. Ως το τέλος ο αναγνώστης θα μπει σε έναν κύκλο αμφιβολίας και αποκάλυψης των εμμονών που υπάρχουν στο μυαλό Λεονάρ.
[12/09/2020] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Μία από τις απογοητεύσεις του φετινού καλοκαιριού (2020)! Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα (1992) μοιάζει περισσότερο σαν ταξιδιωτική περιήγηση στη Γαλλία παρά σαν αστυνομικό μυθιστόρημα μυστηρίου με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ, ενώ η πραγματική ουσία της ιστορίας βρίσκεται στις τελευταίες περίπου 30 σελίδες.

Από την άλλη πλευρά, οι διάλογοι (όταν υπάρχουν) έχουν ενδιαφέρον και σωστό μέτρο, ενώ η διαλεύκανση της εξαφάνισης, στο τέλος, προκαλεί σταδιακά αγωνία, αλλά και μια 'μετέωρη' αίσθηση ασάφειας που διχάζει.

Βαθμολογία: 3,3/5 ή 6,6/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣ
BERNET JORDI
€7.51 €3.00
(-60%)
Κερδίζετε €4.51
ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
HILL STEPHEN
€21.20 €7.42
(-65%)
Κερδίζετε €13.78

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS