Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ

+
-
BATAILLE GEORGES
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0023
Τιμή Έκδοσης
€13.43
Τιμή Πολιτείας
€9.40
(-30%)
Κερδίζετε €4.03


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Από κείνα όμως ακόμα τα χρόνια, για μένα δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία πάνω σ’ αυτό το θέμα: δεν μου άρεσε αυτό που ονομάζουμε «σαρκικές απολαύσεις» επειδή πράγματι είναι πάντα ανούσιες. Εμένα το μόνο που μου άρεσε, ήταν καθετί που θεωρούμε «βρόμικο». Ούτε κι η συνηθισμένη κραιπάλη μ’ ικανοποιούσε, κάθε άλλο μάλιστα, γιατί αυτή το μόνο που κάνει είναι να βρομίζει την κραιπάλη, κι αφήνει απείραχτο, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, κάτι ανώτερο κι απόλυτα καθαρό. Η κραιπάλη που ξέρω εγώ, σπιλώνει όχι μόνο το κορμί μου και τις σκέψεις μου, αλλά και καθετί που μπορεί να συλλάβει μπροστά της το μυαλό μου, δηλαδή το μέγα έναστρο σύμπαν που δεν παίζει παρά μόνο το ρόλο σκηνικού».
(Απόσπασμα του έργου, από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η σχέση με το έργο του Μπατάιγ είναι μια σχέση δύσκολη, όχι μόνο επειδή απαιτεί ανασκευή ριζική όλων των κυρίαρχων απόψεων κι επανεξέταση ριψοκίνδυνη όλων των συνισταμένων του προβληματισμού πάνω στον άνθρωπο και τον κόσμο, αλλά προπαντός επειδή διεκδικεί ένα βλέμμα που κοιτάει, πίσω απ’ τα παραπλανητικά φαινόμενα, την ουσία των γεγονότων, τη βαθύτερη αιτιολογία των πράξεων, την εσώτατη προέλευση της ιστορίας του ανθρώπου, το σημείο εκείνο της ανείπωτης φρίκης που κουβαλάμε όλοι ανεξαιρέτως μέσα της, που δεν τολμάμε να το αντικρίσουμε, που το απορρίπτουμε ή το παραγράφουμε, γιατί και μόνο η υποψία του της τρελαίνει, αλλά που είναι η πηγή των ειδεχθέστερων και μεγαλειωδέστερων πράξεων του ανθρώπου. Το σημείο εκείνο απ’ όπου βγήκε η Ιστορία του ματιού. (Ο μεταφραστής Δ. Δημητριάδης, 1979)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHISTOIRE DE L' OEIL
ISBN139789605053680
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΓΑΛΛΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2009
Αριθμός σελίδων164
Διαστάσεις19x12,5
ΠρόλογοςΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜετάφρασηΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΤΑΙΓ ΖΟΡΖ
Κωδικός Πολιτείας0020-0023
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[24/05/2023] Ελισάβετ..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Είναι σαν πηγαίνεις σε έκθεση μοντέρνας τεχνης στην οποία εκτίθενται γυάλες με ζουζούνια, μούχλα και μύκητες και ο διπλανός σου εντυπωσιάζεται και μένει έκθαμβος από την καταγγελία του καλλιτέχνη και λατρεύει το έργο ενώ εσύ μένεις εκθαμβος από τη διαφορετικότητα με την οποια προσεγγίζουμε τα πράγματα οι άνθρωποι και σκεφτεσαι ταυτόχρονα πώς αυτός ο άνθρωπος –άραγε- αντιλαμβάνεται και προσλαμβάνει τον κόσμο, άρα πόσο διαφορετικοί κόσμοί είστε, παραλληλοι φυσικά, και θες να το βάλεις στα πόδια και να μην τον ξαναδείς ποτέ. Κατά τον ίδιο τρόπο, θα με τρομάξει ο οποιοσδήποτε μου πει ότι αγαπάει αυτό το βιβλίο, του οποίου (βιβλίου) οι παράγραφοι που περιγράφουν ερωτικές #not σκηνές, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αυγά, βολβούς ματιών, νεκρούς ανθρώπους, αίμα και ούρα, ακρότητες, τεμαχισμούς κλπ κλπ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΥΜΑ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€31.35 €14.11
(-55%)
Κερδίζετε €17.24
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
SEKUNDA NICKOLAS-VICTOR
€7.95 €3.58
(-55%)
Κερδίζετε €4.37

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS