Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΚΡΥΠΤΗ ΤΩΝ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΩΝ

Η ΚΡΥΠΤΗ ΤΩΝ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΩΝ

+
-
ROTH JOSEPH
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1203
Τιμή Έκδοσης
€15.50
Τιμή Πολιτείας
€10.85
(-30%)
Κερδίζετε €4.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Που να πάω εγώ, ένας Τρόττα;...
Η ΚΡΥΠΤΗ ΤΩΝ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΩΝ, το μυθιστόρημα που συμπληρώνει το αριστούργημα του Ροτ "Το Εμβατήριο του Ραντέτσκυ", είναι μια μελαγχολική, συγκινητική ελεγεία για τον χαμένο κόσμο της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Εξιστορεί την ανέμελη ζωή ενός μέλους τρίτης γενιάς της περίφημης οικογένειας Φον Τρόττα στα χρόνια πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο, την ενθουσιώδη στράτευση και την άδοξη σύλληψή του και εξορία στη Σιβηρία, την απόδρασή του, την απώλεια των ψευδαισθήσεων για τα στρατιωτικά ιδεώδη, την επιστροφή του και την αποστράτευσή του. Σε μια μεταπολεμική Βιέννη που μαστίζεται από οικονομική κρίση, όπου οι παλιές οικογένειες έχουν χάσει όλα τα προνόμιά τους, ο Τρόττα προσπαθεί να αναβιώσει έναν προβληματικό γάμο και να συμβιβαστεί με τη σκληρή και περίπλοκη κοινωνική πραγματικότητα της Βιέννης, καθώς εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της ναζιστικής ωμότητας που καταφθάνει απειλητικά.
Το τέλος είναι μια γυμνή αυτοπροσωπογραφία του Γιοζεφ Ροτ. Δεν είναι το πρόσωπο ενός μυθιστορηματικού ήρωα σε κάποια φανταστική κατάσταση. Είναι το συναίσθημα στο οποίο ο Ροτ δίνει φωνή in propria persona σε όλα τα γραπτά του εκείνης της εποχής: η ατμόσφαιρα της οριστικής κατάρρευσης και της απελπισίας, όπως βιώνεται κι εκφράζεται στα κείμενά του του 1935 με 1938. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένα σκοτεινό, αιχμηρό μυθιστόρημα, με εκκεντρική χάρη... Οι τελευταίες μέρες μιας γερασμένης αυτοκρατορίας περιγράφονται με το γλαφυρό ύφος και την οξυδέρκεια που χαρακτηρίζουν έναν αληθινά μεγάλο συγγραφέα. Αν δεν είχατε γνωρίσει μέχρι στιγμής τον Ροτ, ξεκινήστε με την Κρύπτη των Καπουτσίνων και κατόπιν διαβάστε και όλα τα υπόλοιπα βιβλία του". (IRISH TIMES)
"Ο Γιόζεφ Ροτ είναι ένας από τους μεγάλους συγγραφείς της γερμανικής γλώσσας του εικοστού αιώνα." (THE TIMES)

«Στα μυθιστορήματά του ο Γιόζεφ Ροτ έχει αναπλάσει με οξυδέρκεια και σπαραγμό τον κεντροευρωπαϊκό πολιτισμό, την κοινωνία της αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας, την κοσμοπολίτικη κουλτούρα, την αγωνία και την ομορφιά ενός κόσμου πολυφωνίας και ανεκτικότητας, οριστικά καταδικασμένου. Το Εμβατήριο του Ραντέτσκι, Η Κρύπτη των Καπουτσίνων, το Hotel Savoy είναι μια κοινωνία που ψυχορραγεί, γκρεμίζεται στα σκοτάδια του πολέμου και προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της και να προχωρήσει». (Μαρία Αγγελίδου, bookpress.gr, 06/05/2016) «Ο Ροτ αναπαριστά λογοτεχνικά τη ρηχότητα στην αντιμετώπιση της ζωής από τους νέους αυστριακούς στρατιώτες του ancien r?gime με μια τρωτή, ευγενή εκδοχή του ανδρισμού και μελαγχολική αμφιθυμία απέναντι στη μιλιταριστική ιδιότητα, ως ασυμβίβαστη προς την ευαισθησία και την καλλιέργεια των ευγενών αυτών ανδρών. Ο πικραμένος, αποκαρδιωμένος άνδρας που αναδύεται από τις σελίδες του Ροτ δεν είναι διανοούμενος, αλλά με θυμοσοφικό τρόπο αναψηλαφεί τις ρίζες του, χλευάζει την εθελοτυφλία της μητέρας του, δυναμιτίζει τη βιωσιμότητα της ταξικής παράδοσης από την οποία κατάγεται». (Νίκος Ξένιος, bookpress.gr, 09/05/2015)

Περιεχόμενα

MICHAEL HOFMANN
Εισαγωγή στην αγγλική έκδοση
JOSEPH ROTH
Η ΚΡΥΠΤΗ ΤΩΝ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΩΝ
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
STEFAN ZWEIG
Αποχαιρετισμός στον Γιόζεφ Ροτ - 1939
Εργοβιογραφία του Γιόζεφ Ροτ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDIE KAPUZINERGRUFT
ISBN139789605051501
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων264
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΤ ΓΙΟΖΕΦ
Κωδικός Πολιτείας0020-1203
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, ALOCIUS, Μενέλαος, Christos Kitsos, kakab2402, COSTAS1988, Nefeli Karapiperi, ELLENICOS

Κριτικές για το προϊόν

[16/03/2018] Ombledroom.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Φόρος τιμής στην αδιαφορία. Όχι εκείνη του βολεμένου χορτάτου ανθρώπου, αλλά εκείνου του σχεδόν νεκρού, που έχει σπάσει το φράγμα της απελπισίας, που ούτε φοβάται, ούτε επιθυμεί τίποτα πια, ούτε προκαλεί, ούτε νουθετεί, ούτε θέλει να ξέρει και να μαθαίνει. Στο ιστορικό της πλαίσιο η αδιαφορία αυτή του Τρόττα είναι η γενική παράλυση ενός ολοκλήρου λαού απέναντι στο Απόλυτο Κακό του Ράιχ. Από κάθε άποψη το ωραιότερο βιβλίο του Γιόζεφ Ροτ - απ’ όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα. Και, σύμφωνα με τον Τσβάιχ, αυτό το βιβλίο είναι «η αληθινή επιτάφια επιγραφή της αυτοκρατορίας των Αψβούργων».
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΑ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ
SERGE VICTOR (VICTOR LVOVICH KIBALCHICH)
€15.05 €7.52
(-50%)
Κερδίζετε €7.53

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS