Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΑΣ // ΕΙΡΗΝΗ

ΠΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ

+
-
FEREY CARYL
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1446
Τιμή Έκδοσης
€21.00
Τιμή Πολιτείας
€14.70
(-30%)
Κερδίζετε €6.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
"Κάτι μαγειρευόταν - παντού παγίδες σ' αυτή την οικογένεια, που έμοιαζε υπερβολικά με την ιστορία αυτής της χώρας".
"Ένας γερο-καρχαρίας της πολιτικής.
"Ένας πρώην αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, παραστρατιωτικός και αρχηγός πλέον της Αστυνομίας στην Μπογκοτά.
"Ένας μαχητής των FARC, που έχει καταθέσει τα όπλα μετά τη Συμφωνία Ειρήνης.
Ένας πατέρας, δύο γιοί, μια οικογενειακή τραγωδία, με φόντο τον εμφύλιο και τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην Κολομβία.
ΠΑΣ. Ειρήνη: Τραγική ειρωνεία για μια χώρα όπως η Κολομβία, που βασανίζεται από την απουσία της. Εδώ επιλέγει ο Φερέ να φέρει αντιμέτωπα δύο αδέρφια, τον Λαουτάρο και τον Άνχελ, που σαν τον Ρώμο και τον Ρωμύλο, τον Άβελ και τον Κάιν, εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι εξουσίας και φαρισαϊσμού. Ο ένας πρώην παραστρατιωτικός και ο άλλος πρώην μαχητής των FARC, σε μια Κολομβία όπου διασταυρώνονται οι αντάρτες, οι ακροδεξιοί, οι ναρκοέμποροι και οι sicarios της ζούγκλας. Και οι δύο απόλυτα καθορισμένοι από έναν πατέρα-τοτέμ, έναν επικίνδυνο Βασιλιά Ληρ, με σκοτεινό παρελθόν και παρόν. Βρισκόμαστε στην Μπογκοτά, όπου διαμελισμένα πτώματα κάνουν την εμφάνισή τους, όμοια με εκείνα της Λα Βιολένσια, μιας αγνοημένης περιόδου της εμφύλιας σύγκρουσης, που το όνομά της δείχνει με καθαρότητα το χαρακτήρα της: εποχή ακραίας βίας και στυγερών εγκλημάτων. Αυτό το ανθρώπινο δράμα σηματοδοτεί το απόγειο της Τριλογίας της Λατινικής Αμερικής.
Ένα έργο γεμάτο ένταση. Ανάκληση στη μνήμη μιας τρομακτικής ιστορίας, αλλά και ένα επικό πολάρ μυθιστόρημα, με σθένος και συναίσθημα, του είδους που μας έχει συνηθίσει ο Καρύλ Φερέ.
Ο συγγραφέας φρόντισε το ωμό, ρυθμικό και εικονιστικό ύφος της γραφής του, εμποτίζοντας αυτό το γεμάτο αίμα μυθιστόρημα με ποιητική πνοή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Λα Βιολένσια
Το φιλί της φωτιάς
Το σιωπηλό δωμάτιο
Σημείωση του συγγραφέα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPAZ
ISBN139789605054328
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2020
Αριθμός σελίδων576
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΚΑΡΩΦ ΑΡΓΥΡΩ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΕΡΕ ΚΑΡΙΛ
Κωδικός Πολιτείας0020-1446
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

katiazag, Μενέλαος, SotDin444, panagiotis kontopoylos, Silverchild, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[03/11/2022] Silverchild.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στη σύντομη συνέντευξή του στην αρχή της έκδοσης ο συγγραφέας λέει ότι «η Κολομβία, η πρώτη χώρα της αμερικανικής ηπείρου όπου αποβιβάστηκαν οι Ευρωπαίοι για να επιβάλουν τον "πολιτισμό" τους, έγινε το ιερό άντρο της σούπερ βίας. Ωραία ειρωνεία της Ιστορίας».
Η ειρήνη του τίτλου είναι ένα άπιαστο όνειρο τόσο για τη χώρα όσο και για την οικογένεια των ηρώων. Παρά την συνθήκη ειρήνης μεταξύ ακροδεξιών παραστρατιωτικών κι αριστερών ανταρτών που υπογράφτηκε πριν από λίγα χρόνια κι απέσπασε το αντίστοιχο Νόμπελ, ο πόλεμος καλά κρατεί στην πλούσια, αλλά δοκιμαζόμενη αυτή χώρα της λατινικής Αμερικής.
Ο πιο διάσημος εκπρόσωπός της, ο Πάμπλο Εσκομπάρ, ένας έμπορος ναρκωτικών που εκλέχτηκε βουλευτής, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του ποιός κυβερνάει στο βασίλειο της βίας. Μιας βίας, που έρχεται στο μυθιστόρημα από το παρελθόν, για να στοιχειώσει την Κολομβία και την οικογένεια του Γενικού Εισαγγελέα, Σαούλ Μπαγκαδέρ.
Δεν ξέρω αν έχει σημασία η υπόθεση. Θα πω μόνο ότι ο Φερέ είναι ένας Γάλλος συγγραφέας, που δε γράφει για τη Γαλλία. Πηγαίνει και μένει 2-3 χρόνια σε μια χώρα προκειμένου να κάνει έρευνα για τα βιβλία του. Έχει γράψει την τριλογία της λατινικής Αμερικής, απ' την οποία έχω διαβάσει και το Μαπούτσε, καθώς και τη σάγκα Μαορί, δύο βιβλία για τη Νέα Ζηλανδία. Χρησιμοποιεί το αστυνομικό μυθιστόρημα ως αφορμή να μιλήσει για την κοινωνία, την πολιτική και την ιστορία των χωρών για τις οποίες γράφει και το κάνει με πολύ ωραίο τρόπο. Η δε δράση είναι καταιγιστική. Το τελευταίο του βιβλίο "Ποτέ πια μόνος" διαδραματίζεται στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να μου ξεφύγει, όπως και το μικρούλι "Νύχτες του Σαν Φρανσίσκο" το οποίο έχω ήδη αγοράσει.
Το μόνο αρνητικό ήταν η ανύπαρκτη επιμέλεια της έκδοσης, αλλά αυτά παθαίνεις, όταν ένας άνθρωπος επιβλέπει όλα τα βιβλία του οίκου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

2ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€25.00 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.50
ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΣ
€7.42 €2.97
(-60%)
Κερδίζετε €4.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS