Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΦΟΥΜΙΚΟ

ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΦΟΥΜΙΚΟ

+
-
TANIZAKI JUNICHIRO
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1447
Τιμή Έκδοσης
€10.50
Τιμή Πολιτείας
€7.35
(-30%)
Κερδίζετε €3.15


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Πολύ σύντομα μου γεννήθηκε η υποψία ότι το "βλέμμα" του έκρυβε κάποιο μυστικό και ότι αυτή η πόζα περιείχε κάτι που αιχμαλώτιζε την ψυχή του συνταξιούχου με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Μια οποιαδήποτε άλλη συνηθισμένη πόζα δεν θα επέτρεπε να φανερωθεί το συγκεκριμένο μέρος του κορμιού, και εννοώ τη στάση των γυμνών ποδιών ιδωμένων κάτω από το άνοιγμα του κίμονο, την καμπύλη γραμμή που έφτανε μέχρι τα νύχια των δαχτύλων. Καθώς ήμουν ήδη από την παιδική μου ηλικία ιδιαιτέρως επιρρεπής στη γοητεία των αρμονικών γυναικείων ποδιών, είχα υπνωτιστεί από την τέλεια καμπύλη των ποδιών της Ο-Φούμι. Οι γάμπες της, λεπτεπίλεπτες και αισθησιακές, ήταν λες και είχαν σμιλευτεί προσεκτικά σε λευκό ξύλο, το περίγραμμά τους, καθώς κατηφόριζε προς τους αστραγάλους, γινόταν όλο και πιο φίνο, καταλήγοντας με μία μαλακή κλίση στην καμάρα του πέλματος, ενώ στο τέλος αυτής της καμπύλης παρατάσσονταν το ένα μετά το άλλο τα δάχτυλα από το μικρό μέχρι το πιο μεγάλο σε μία σειρά, και αυτή η ευθυγράμμιση μού φαινόταν πολύ πιο άμορφη ακόμα κι απ' το πρόσωπο της Ο-Φούμι".
Ο ΟΥΝΟΚΙΤΣI, φοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών, αφηγείται τη συνάντησή του με τον συνταξιούχο Τσουκακόσι και τη μαιτρέσσα του Φουμίκο. Ο γέρος έμπορος, παθιασμένος με την ομορφιά του ποδιού της ερωμένης του, αναθέτει στον νεαρό ζωγράφο να αποδώσει δυτικότροπα τη Φουμίκο, κατά τον τρόπο όμως μιας παλιάς γιαπωνέζικης γκραβούρας, σε μια στάση που αναδεικνύει τη μοναδική αισθησιακότητα της γυναίκας που αναπαρίσταται. Η έμμονή του για ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματός της, τα πόδια της, θα αποκτήσει τέτοια ένταση που θα τον οδηγήσει στα όρια της τρέλας.
Το Πόδι της Φουμίκο παραμένει το πιο αντιπροσωπευτικό από τα πρώιμα έργα του Τανιζάκι που διερευνούν πλευρές "διαστροφικής ", όπως ονομαζόταν εκείνη την εποχή, σεξουαλικότητας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η Ιαπωνία με συγγραφείς όπως ο Τανιζάκι, ο Καουαμπάτα, η Ογκάουα, καταφέρνει να μας εκπλήσσει, γιατί ανανεώνει το πεδίο του ερωτισμού με συνταγές ολότελα διαφορετικές από τις συνηθισμένες. Αν και το "Πόδι της Φουμίκο"είναι πολύ απλό και κατανοητό στην ανάγνωση, προϋποθέτει μια εξοικείωση με τον ιαπωνικό τρόπο ζωής. Σε μια ιστορία όπου το σημαίνον και το σημαινόμενο σχεδόν συμπίπτουν σε μια ταυτολογία, η υποψία πως κάτι βαθύτερο υφίσταται είναι διάχυτη. Αυτή η αισθητική διατριβή πάνω στις αναλογίες της θηλυκότητας, εδώ συνδυάζεται με τον ενθουσιασμό της νεότητας και το βάρος των γηρατειών». (Ιγνάτης Χουβαρδάς, bookpress.gr, 18/06/2021)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFUMIKO NO ASHI
ISBN139789605054496
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2020
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΑΝΙΖΑΚΙ ΤΖΟΥΝΙΤΣΙΡΟ
Κωδικός Πολιτείας0020-1447
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geopap1984, alexpapaioanou, Christos Kitsos, Antonis1223452442

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

cersos, odpo, orwell52, katerz, blacknarcissus, Ron, chris_kostopanagiotou, geopap1984, Pandev, Christos Kitsos, alexpapaioanou, tinoli00, MariaLouloudi, ani.rst

Κριτικές για το προϊόν

[23/10/2022] Christos Kitsos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σε αυτό το αριστούργημα θα βρεις τη γυναικεία ομορφιά της Άπω Ανατολής που βρίσκεται στα γυναικεία πόδια. (Το λέει και ο τίτλος του βιβλίου) Η γραφή είναι τόσο απλοϊκή & όμορφη. Είμαι σίγουρος ότι θα σε τραβήξει από την πρώτη στιγμή. Η Ιαπωνική κουλτούρα, βρίσκεται μέσα σε αυτό το μικρό διαμαντάκι των 96 σελίδων. Ένα.... ''διαφορετικό'' βιβλίο (απ' όλες τις απόψεις) που θίγει θέματα, ''ερωτισμού'', νεότητας, γηρατειών & φυσικά θανάτου.


*Ρίξε και μια ματιά στα παρακάτω βιβλία: Το κλειδί (Tanizaki), Ο Παράμεσος (Yoko Ogawa), Το εγκώμιο της σκιάς (Tanizaki)

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
BALZAC HONORE. DE
€20.14 €10.07
(-50%)
Κερδίζετε €10.07
Το μικρό βιβλίο των μυστικών
GIBRAN KAHLIL
€11.10 €5.55
(-50%)
Κερδίζετε €5.55

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS