Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ

+
-
TAIBO II PACO-IGNACIO
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0425
Τιμή Έκδοσης
€18.90
Τιμή Πολιτείας
€13.23
(-30%)
Κερδίζετε €5.67


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ήταν γοητευμένος από το αδύνατο. Και έτσι συνέλαβε, τετρακόσια χρόνια νωρίτερα, το σκίτσο ενός μεταφορικού οχήματος με δύο τροχούς, μία σέλα, οπίσθια κίνηση με πετάλια και ένα τροχό με οδοντωτή αλυσίδα: αυτό που θα ονομάζαμε πολύ αργότερα ποδήλατο. . . Ο χειρόγραφος κώδικας με το σχέδιο βρέθηκε επίσημα το 1972 στη Μαδρίτη, αλλά. . . Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Χοσέ Δανιέλ Φιέρρο είναι ερωτευμένος με μια αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια. Αν δεν είχε σπάσει τον αστράγαλό του κατεβαίνοντας τις σκάλες της Ταινιοθήκης, δεν θα είχε ανακαλύψει το γυναικείο μπάσκετ. . . για να μπλέξει σε μια υπόθεση απαγωγής και αφαίρεσης νεφρού της εν λόγω μπασκετμπολίστριας, στο Μεξικό. Ο Τζέρυ εγκατέλειψε τη Σαϊγκόν με το τελευταίο αμερικάνικο ελικόπτερο. Ένας Βούλγαρος, παλιός συνεργάτης στη διακίνηση ναρκωτικών, επιστρέφει από το παρελθόν για μια ύποπτη αποστολή. . . Αναρχικός ακτιβιστής, ο Άνχελ δελ Ιέρρο, ο επονομαζόμενος και Άγγελος του Θανάτου, μεταμφιέζεται διαδοχικά σε καλόγρια, σενεγαλέζο καμπούρη, οργανοπαίχτη, ινδό Βραχμάνο, απόστρατο συνταγματάρχη και ζητιάνο, για να πολεμήσει τους φασίστες και, κυρίως, το φρικτό Βαρόνο ντε Κένιγκ, ειδικό στους εκβιασμούς, τις μίζες και τις δολοφονίες, στις συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις της Βαρκελώνης της δεκαετίας του είκοσι. Τι συνδέει έναν ιδιοφυή ιταλό ζωγράφο - εφευρέτη, έναν κουτσό μεξικάνο συγγραφέα, έναν αμερικανό μισθοφόρο, έναν ισπανό επαναστάτη και πολλούς άλλους ήρωες; Ο Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο ΙΙ, με τη μαγεία του λόγου, σπάζοντας τα σχήματα του παραδοσιακού αστυνομικού μυθιστορήματος, συγκεντρώνει διαφορετικούς κόσμους κάτω από τη «μεγάλη έναστρη νύχτα των παραμυθάδων» στο«Ποδήλατο του Λεονάρντ», που του έφερε το 1996, για τρίτη φορά, το Βραβείο Χάμμετ (βραβείο του καλύτερου λατινοαμερικανικού αστυνομικού μυθιστορήματος), μετά τη «Ζωή την ίδια» και το «Με τέσσερα χέρια». (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA BICICLETA DE LEONARDO
ISBN139789605054625
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2001
Αριθμός σελίδων456
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΑΙΜΠΟ ΙΙ ΠΑΚΟ-ΙΓΝΑΣΙΟ
Κωδικός Πολιτείας0020-0425
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

vagtsi, actinie, AsFanePadespani, litokanli

Κριτικές για το προϊόν

[27/08/2023] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Να ένα βιβλίο του Τάιμπο που φαίνεται να έχει και λογοτεχνικές αρετές. Εδώ η συνδρομή της (έξοχης) μετάφρασης είναι παραπάνω από εμφανής.
Η γραφή είναι μεστή, εκφραστική, πλούσια και με καλή ροή.
Το ζήτημα όμως είναι αυτή η καλή γραφή τί αφηγείται; Εδώ νομίζω ότι χάνεται η μπάλα. Το φευγάτο στιλ και οι πινελιές χιούμορ δεν σώζουν την κατάσταση.
Φορτωμένο το κείμενο με τόσες (εξωφρενικές) ιστορίες, τόση πολυλογία, τόσα αναμασήματα, τείνει να καταντήσει ένας λογοτεχνικός (με κάποιες δόσεις αστυνομικού) αχταρμάς.
Μέσα στο, ας υποθέσουμε, κυρίως μυθιστόρημα υπάρχουν δυο άλλα (τουλάχιστον) παράλληλα μυθιστορήματα. Και τα τρία έχουν ασάφειες, είναι φλύαρα, πλημμυρισμένα με ασήμαντες, πληκτικές υπο-λεπτομέρειες. Με τα χίλια ζόρια, σπρώχνοντας, τραβώντας τις «ιστορίες» από τα μαλλιά, προσπαθεί ο συγγραφέας να τις ενώσει. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Α, και κάτι ακόμη: υπάρχει και ο … Λεονάρντο ντα Βίντσι! Σαν μαϊντανός; για να μεγαλώσει το κείμενο; για να μάθουμε πτυχές του έργου του; δεν κατάλαβα.
Και το παρόν βιβλίο δεν του «βγήκε» του Τάιμπο. 2 αστεράκια.
[09/09/2016] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το "Με τέσσερα χέρια" και το "Η σκιά της σκιάς" που έχω διαβάσει παλιότερα μου δημιούργησαν υψηλότερες προσδοκίες για το συγκεκριμένο μυθιστόρημα. Η γραφή του Ταΐμπο είναι πάντα γοητευτική, το ιδιαίτερο χιούμορ του ευπρόσδεκτο, η πλοκή με τους πρωταγωνιστές να δρουν σε ευρύ χρονικό φάσμα κρατά το ενδιαφέρον σε ψηλό επίπεδο αλλά... Νομίζω ότι η υπερβολή σε κάποιες σκηνές δράσης ξεφεύγει και η ιδεολογική του εμμονή αφήνει σε αυτό το βιβλίο άλλα στοιχεία της προσωπικότητας των ηρώων του σε δευτερεύοντα ρόλο αντίθετα με τα προαναφερθέντα μυθιστορήματα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο βασιλιάς με τα κίτρινα
CHAMBERS W. ROBERT
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
€18.55 €9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS