Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΝΑ ΦΕΡΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΕΝΑ ΦΕΡΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΙΑ

+
-
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1457
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€8.40
(-30%)
Κερδίζετε €3.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ευθυμίου, θυμάσαι τι μου 'χες πει τότε σ' εκείνο το μπαράκι, στο Νιού Μέξικο, που γνωριστήκαμε παίζοντας φλιππεράκι;", ρώτησε ο Αντωνίου παρατηρώντας το γραφείο του Ευθυμίου, στη Σκουφά, στον πρώτον όροφο μιας παλιάς πολυκατοικίας, από αυτές που κάποτε στέγαζαν μποέμ Κολωνακιώτες, "πολυτελείς γυναίκες" και επιχειρηματίες με σκοτεινό παρελθόν. "Οι άνθρωποι είναι σκυλιά, μου είχες πει. Μυρίζονται πρώτα, για να δουν τα χνότα τους αν ταιριάζουν".
Δυο Έλληνες στην Αμερική, στο Φοίνιξ της Αριζόνας. Δυο τυχοδιώκτες στην ίδια πόλη, απ' όπου θα αρχίσει, μετά από μια τρελή παρτίδα φλίππερ, μια περιπέτεια με σκληροτράχηλους ήρωες, γύρω από τη Λόλα-Σοφία, μια σαγηνευτική γυναίκα, με σκοπό το "μεγάλο κόλπο": μια θεαματική ληστεία κοσμημάτων στην Αθήνα. Ένας καταχθόνιος Ινδός, μάνατζερ ξενοδοχείου. Μια περίεργη σπείρα κακοποιών στο Δυτικό Βερολίνο. Ένα διεθνές Γραφείο Τελετών στην Αθήνα, που μεταφέρει σορούς προς τη Σόφια.
Περιπετειώδες αφήγημα, παλιομοδίτικο και ταυτόχρονα σύγχρονο. Και πρώτη "υπόθεση" στην ελληνική αστυνομική λογοτεχνία με τη φόρμα μιας κοινοπρακτικής νουβέλας που έχει θέμα τη ληστεία κοσμημάτων. Γεφυρώνεται έτσι η hard boiled με τη νουάρ γραφή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Από ένα παιχνίδι άρχισαν όλα. Σε ένα λογοτεχνικό τερέν συνεχίστηκαν. Ένα μπαλάκι είναι αυτό το κείμενο που ξεκίνησε από τους συγγραφείς προς τους θεατές του Τρένου στο Ρούφ, επιστράφηκε στον έκδοτη και στους συγγραφείς, και από εκεί στον αναγνώστη. Οι Εκδόσεις Άγρα, ο Ανδρέας Αποστολίδης και ο Κώστας Καλφόπουλος δεν άφησαν το μπαλάκι να πέσει χάμω, και τα κεφαλαία γράμματα του τίτλου δίνουν μιαν ακόμα αμφισημία ως προς το τέλος της ηρωίδας - και της ιστορίας". (ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ, από το πρόλογο της έκδοσης)

«Αν και πρόκειται για ένα «κοινοπρακτικό» μυθιστόρημα γραμμένο από δύο, υπάρχει ομοιογένεια κι ενότητα χωρίς καθόλου να διακρίνονται οι ραφές, καθώς η σύζευξη των ειδών («σκληροτράχηλο» hardboiled απέναντι σε «νουάρ», δηλαδή κυνισμός απέναντι στον πεσσιμισμό) εναλλάσσεται ισορροπημένα στο αφήγημα, σαν σε παρτίδα τέννις, όπως σημειώνει στον πρόλογό του ο Γιάννης Μπασκόζος. Βέβαια, στο δημοσιογραφικό κομμάτι και στα μοτίβα του φλίπερ διακρίνουμε θέλοντας και μη το στίγμα του Καλφόπουλου, «σεσημασμένου» ρέκτη, που έχει αναλύσει εξαντλητικά την κοινωνιολογία των παιχνιδομηχανών και με κάθε ευκαιρία επανέρχεται δριμύτερος, ενώ στα κεφάλαια με το εμπόριο πολυτίμων λίθων και τη δράση των διεθνών συμμοριών είναι εμφανής η σφραγίδα του Ανδρέα Αποστολίδη». (Νίκη Κώτσιου, bookpress.gr, 10/03/2021)

Περιεχόμενα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ: Προλόγισμα: Αστυνομικό πινγκ-πονγκ
Πρόλογος των συγγραφέων
Οι βασικοί πρωταγωνιστές με τη σειρά που εμφανίζονται
Έλληνας
Νεύρα
Άλμπουκερκυ
Φιλίες
Ευθυμίου
Ραδιουργίες
Έφοδος
Τηλε-όραση
Ρολάρισμα
Ορθολογισμός
Γέφυρες
Ισοπαλία
Αντιπάθειες
Τετ-α-τετ
Ηρεμία
Συσκέψεις
Ουρανοκατέβατοι
Φαντάσματα
Ίντριγκες
Adieu
Παράρτημα
Σημειώσεις
Λεπτομέρειες
ISBN139789605054694
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις17x12
ΠρόλογοςΜΠΑΣΚΟΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδικός Πολιτείας0020-1457
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

panvasil, tsigenopoulos

Κριτικές για το προϊόν

[20/06/2022] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Η σύμπραξη 2 συγγραφέων μπορεί να γίνει ή συνθετική δημιουργία με ουσία και ωραίο αποτέλεσμα ή να οδηγήσει σε περίεργα και επικίνδυνα μονοπάτια, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Το 1ο κομμάτι του βιβλίου είναι παραφορτωμένο με περιττά πραγματολογικά στοιχεία και χωρίς αίσθηση μυστηρίου μέχρι ευτυχώς την στιγμή που γίνονται έρευνες στις κάμερες που κατέγραψαν την διαφυγή των ληστών - αυτό είναι και το 1ο ενδιαφέρον στοιχείο. Το 2ο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το τί συνέβη με το φέρετρο για τη Σόφια ή άραγε με την Σοφία μέσα? Η γενική αίσθηση πάντως που αφήνει το βιβλίο είναι ότι δεν θέλει μόνο κόπο μια λογοτεχνική προσπάθεια, αλλά κυρίως τρόπο. Έπαιξε ίσως ρόλο και το γεγονός ότι ξεκίνησε το όλο συγγραφικό εγχείρημα ως θεατρικό παιχνίδι, και έγινε θεατρική παράσταση.

Βαθμολογία: 3/5 ή 6/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

TIDELAND
CULLIN MITCH
€12.41 €5.58
(-55%)
Κερδίζετε €6.83
ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΟΥΔΗΣ Δ. ΧΡΙΣΤΟΣ
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS