Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ( ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ

+
-
SIMENON GEORGES
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0703
Τιμή Έκδοσης
€14.50
Τιμή Πολιτείας
€10.15
(-30%)
Κερδίζετε €4.35


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Σε ό,τι αφορά προσωπικά τον Κέες Πόπινγκα, πρέπει κανείς να παραδεχτεί ότι στις οκτώ η ώρα το βράδυ υπήρχε ακόμη χρόνος, καθώς το πεπρωμένο του δεν είχε ακόμη καθοριστεί. Όμως χρόνος για τί; Μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό απ' αυτό που επρόκειτο να κάνει, έχοντας εξάλλου την απόλυτη πεποίθηση ότι οι κινήσεις του δεν θα είχαν μεγαλύτερη σημασία απ' ότι κατά τη διάρκεια των χιλιάδων, των μυριάδων ημερών που προηγήθηκαν;
Θα σήκωνε τους ώμους του με αδιαφορία αν του έλεγαν ότι η ζωή του θα άλλαζε απότομα και ότι αυτή η φωτογραφία, που βρισκόταν πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού και τον έδειχνε όρθιο στο κέντρο της οικογένειάς του, με το χέρι του νωχελικά ακουμπισμένο στη ράχη μιας καρέκλας, θα δημοσιευόταν σε όλες τις εφημερίδες της Ευρώπης.
Τέλος, αν είχε ψάξει μέσα του, με πλήρη συνείδηση, για να βρει τί θα μπορούσε να τον προδιαθέσει για ένα ταραχώδες μέλλον, σίγουρα δεν θα είχε σκεφτεί τη φευγαλέα εκείνη, σχεδόν ένοχη συγκίνηση, που τον συγκλόνιζε όταν έβλεπε να περνούν τρένα, κυρίως νυχτερινά, με κατεβασμένα τα στόρια που σκέπαζαν το μυστήριο των επιβατών."

Η τακτική και καλοβολεμένη ζωή του ήρωα του μυθιστορήματος, Κέες Πόπινγκα, σε μια επαρχιακή πόλη της Ολλανδίας, ανατρέπεται από τη μία στιγμή στην άλλη, όταν ανακαλύπτει ότι το αφεντικό του ετοιμάζεται να εξαφανιστεί αφήνοντας τους άλλους να πιστέψουν ότι αυτοκτόνησε. Γίνεται άλλος άνθρωπος. Και αρχίζει έτσι μια περιπλάνηση από το Άμστερνταμ στο Παρίσι με απροσδόκητες εξελίξεις, προσπαθώντας να εκδικηθεί την κοινωνία για τη μέτρια ζωή του και να αφεθεί στην ηδονή του εγκλήματος.
Ένα από τα σημαντικότερα έργα του ιδιοφυούς Σιμενόν, το μυθιστόρημα αυτό γράφτηκε την άνοιξη του 1937 στο νησί Πορκερόλ. Πρωτοδημοσιεύτηκε σε σαράντα συνέχειες (10 Ιουνίου - 19 Ιουλίου 1938) στην εφημερίδα Petit Parisien με τον αρχικό τίτλο Popinga a tue [Ο Πόπινγκα σκότωσε] . Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησε σε αυτοτελή έκδοση από τον σπουδαίο εκδοτικό οίκο Gallimard. Μεταφέρθηκε στην κινηματογραφική οθόνη το 1953 από τον Βρετανό σκηνοθέτη Harold French με τον τίτλο The Man Who Watched Trains Go By (The Paris Express για τις ΗΠΑ), με τον Claude Rains στον πρωταγωνιστικό ρόλο. (Από την ιστοσελίδα του εκδότη)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςL' HOMME QUI REGARDAIT PASSER LES TRAINS
ISBN139789605054984
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2008
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις19x12,5
ΜετάφρασηΜΑΚΑΡΩΦ ΑΡΓΥΡΩ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΙΜΕΝΟΝ ΖΟΡΖ
Κωδικός Πολιτείας0020-0703
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

zefi housiada, steldass, Μενέλαος, COSTAS1988, kantath, AsFanePadespani, MariaLouloudi, zorzzano

Κριτικές για το προϊόν

[02/09/2018] nikospatramath.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Τι στυλίστας της γραφής ο Σιμενόν!

Πόσο κινηματογραφικές εικόνες χρησιμοποιεί για να αποδομήσει την καθωσπρέπει αστική ζωή!

Πρώτη μου επαφή με το Σιμενόν κι αμέσως αγόρασα 3 ακόμη βιβλία του.

Άξιο αναφοράς και το 3σελιδο επίμετρο του Γ.Ν.Πεντζίκη.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS