Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΑΡΗΣ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  [ΑΓΡΑ]

ΜΑΡΗΣ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

+
-
ΜΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1543
Τιμή Έκδοσης
€14.00
Τιμή Πολιτείας
€12.60
(-10%)
Κερδίζετε €1.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Προχτές ο Κοντόλαιμος είχε δοκιμάσει να σκοτώσει τον γιατρό με μια πέτρα. Σήμερα ο Καρζής θέλησε να αφήσει να πνιγεί ο μηχανικός. Ναι, ο θάνατος είχε μπλεχτεί κατά πολύ περίεργο τρόπο στην εύθυμη συντροφιά μας. [...]
"Θυμήθηκα όσα είχα ακούσει από τον ηγούμενο της Μονής Διονυσίου και από τον τραπεζικό συνάδελφό μου των Καρυών, γι' αυτόν. Θυμήθηκα τη φράση του πρώτου: "Οι Γερμανοί λύσσαξαν να βρουν τον Σταυρό των Κομνηνών, έκαναν μπλόκα και σχολαστικές έρευνες, αλλά δε βρήκαν τίποτε".
Άρα, ο κλέφτης δεν είχε προφτάσει να τον βγάλει από το Άγιον Όρος, τον είχε αφήσει εκεί, τον είχε κρύψει γύρω στο Μοναστήρι. Ο Τίμοθυ όμως φαινόταν πολύ νέος για να είναι αυτός ο ίδιος που τον είχε κλέψει τότε. Ο Κοντόλαιμος, πάλι; Ποια ανάμειξη μπορούσε να έχει σε αυτή τη δουλειά ο πλούσιος μηχανικός; Και η Ντόρα; Η Ντόρα, ναι, αυτή τα ήξερε όλα. Αλλά δε θα μιλούσε με κανέναν τρόπο. [...]
"Πόσες ιστορίες και πόσα πάθη κρύβονταν στη μικρή αυτή συντροφιά! Ο Καρζής μισούσε τον άντρα της αγαπημένης του. Ο Αρλιώτης τον εραστή της γυναίκας του. Η Λίζα ζήλευε. Ο Τίμοθυ σίγουρα θα ήταν έτοιμος να σκοτώσει για το θησαυρό που είχε κλέψει και του τον έκλεψαν. Κι εγώ;"
Ένας νεαρός υπάλληλος τραπέζης, ένας ηγούμενος, δύο "πολυτελείς " γυναίκες, οι σύζυγοι και οι εραστές τους, μαζί κι ένας μυστηριώδης " Άγγλος " συνταξιδεύουν για το Άγιον Όρος. Κάποιος από την εύθυμη συντροφιά σκοτώνεται. Από τον ζηλότυπο σύζυγο; Τον απελπισμένο εραστή; Τον άνθρωπο που έχει ορκιστεί να εκδικηθεί για τα μαρτύρια που τράβηξε τον καιρό της Κατοχής; Πρόκειται πράγματι για ταξίδι τουρισμού ή μήπως η αθώα αυτή πρόθεση κρύβει κάτι σοβαρότερο; Μήπως στην άκρη του μυστηρίου βρίσκεται ο θρυλικός Σταυρός των Κομνηνών, που τον είχαν κλέψει οι Γερμανοί από μια αγιορείτικη μονή του Αγίου Όρους;
Ένα από τα δημοφιλέστερα και πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα του Γιάννη Μαρή, η Περιπέτεια στο Άγιον Όρος πρωτοδημοσιεύτηκε το 1959 σε 93 συνέχειες στην εφημερίδα Ακρόπολις και αργότερα, το 1960, στην Απογευματινή με τον τίτλο Ο Σταυρός των Κομνηνών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605055776
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2022
Αριθμός σελίδων310
Διαστάσεις17x12
ΠρόλογοςΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Κωδικός Πολιτείας0020-1543
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[11/06/2023] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Για πρώτη φορά, ο Μαρής διχάζει το αναγνωστικό κοινό τόσο πολύ όσον αφορά την αξιολόγηση ενός βιβλίου του. Αυτό ίσως συμβαίνει, γιατί, ενώ περιέχει για πρώτη φορά τόσο πικάντικες περιγραφές των ερωτικών σχέσεων κάποιων προσώπων, στο τέλος, δίνει την αίσθηση της σχεδόν απόλυτα προβλέψιμης πλοκής με την αίσθηση του μυστηρίου να 'τρεμοσβήνει' στο μεγαλύτερο μέρος του μυθιστορήματος.

Στα θετικά στοιχεία του βιβλίου σίγουρα είναι οι πολύ προσεκτικά σκιαγραφημένοι χαρακτήρες με έντονες τις ατομικές διαφορές στην προσωπικότητα, όπως και οι αρκετά εύστοχοι διάλογοι που αποτελούν και το στοιχείο για να κρατήσει σε εγρήγορση το μυαλό των αναγνωστών.

Παραδόξως, δεν υπάρχουν στιγμές που να περιγράφεται η κατανυκτική ατμόσφαιρα της περιοχής του Αγίου Όρους παρά μια διεκπεραιωτική αναφορά στη καθημερινότητα των μοναχών και στην περιουσία του Αγίου Όρους. Αντίθετα, μεγαλύτερη εντύπωση προκαλούν εδώ κάποια στοιχειωτικά γεγονότα της Κατοχής που εμπλέκουν τουλάχιστον 3 από τους ήρωες του βιβλίου στο αιματοβαμμένο κυνήγι για την απόκτηση του περιβόητου 'Σταυρού των Κομνηνών'.

Προτεινόμενο για το καλοκαίρι!

Βαθμολογία: 3,3/5 ή 6,6/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ
BACIGALUPI PAOLO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS