Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ // ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥΑΡΟ

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ

ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥΑΡΟ

CHRISTIE AGATHA
Κωδ. Πολιτείας: 2569-0220




Παρουσίαση

Αυτή η επιλογή Χριστουγεννιάτικων αναγνωσμάτων έγινε απ' την ίδια την Κυρία του Εγκλήματος το 1960. Επέλεξε διηγήματα ως ορεκτικά κι άλλα ως κυρίως πιάτα. Στην "Περίπτωση της Χριστουγεννιάτικης Πουτίγκας" ο Ηρακλής Πουαρό αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του "στέμματος" και να αναζητήσει ένα κλεμμένο ρουμπίνι αμύθητης αξίας, περνώντας τα Χριστούγεννα του στην Αγγλική επαρχία, ενώ στο "Μυστήριο της Ισπανικής κασέλας" θα εξιχνιάσει έναν ασυνήθιστο φόνο. Στον "Αποδιοπομπαίο" ο Πουαρό με τη βοήθεια του Τζωρτζ -του πιστού υπηρέτη του- εξιχνιάζει άλλη μια σκοτεινή δολοφονία χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες ενός υπνωτιστή και στο "Όνειρο" καλείται να ερμηνεύσει μια περίπτωση προαναγγελθείσας αυτοκτονίας, με απρόσμενο αποτέλεσμα. Και ως επιδόρπιο το "Είκοσι και τέσσερα βατόμουρα", όπου ο Πουαρό παρατηρώντας τις γαστριμαργικές συνήθειες ενός τακτικού θαμώνα στο εστιατόριο που κι ο ίδιος συχνάζει, γεύεται φόνο. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605170769
ΕκδότηςΛΥΧΝΑΡΙ
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 201
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις19x12
ΜετάφρασηΛΟΡΑΝΔΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΡΙΣΤΙ ΑΓΚΑΘΑ
Κωδικός Πολιτείας2569-0220
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Alka

Κριτικές για το προϊόν

[27/08/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πρόκειται για μια εξαντλημένη στα ελληνικά συλλογή από ιστορίες της Κρίστι με ήρωα, μόνο, τον πασίγνωστο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρώ, όπου ενώ εξιτάρουν τον αναγνώστη δεν πείθουν όλες για την αληθοφάνειά τους. Η συλλογή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και γοητευτική, ωστόσο, οι πιο σημαντικές ιστορίες είναι 'Το μυστήριο της Ισπανικής κασέλας', η οποία θεωρείται από τις δυσκολότερες και πιο αγαπημένες του Πουαρώ ( σε αυτήν γνώρισε τον συνταγματάρχη Ρης που, αργότερα, τον βοήθησε στο 'Εγκλημα στο Νείλο') και 'Ο αποδιοπομπαίος' όπου η Κρίστι (και κατ'επέκταση ο Πουαρώ) χρησιμοποιεί τη τέχνη της ύπνωσης ως καινοτομικό στοιχείο για τη διαλεύκανση του εγκλήματος. Οφείλω να ομολογήσω ότι, ενώ ως καλοκαιρινό ανάγνωσμα ταιριάζει 'γάντι', συγκριτικά με τις υπόλοιπες συλλογές της συγγραφέα, υπολείπεται σημαντικά. Βαθμολογία: 3,8/5 ή 7,6/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Σχέδιο διαφυγής
BIOY CASARES ADOLFO
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
ΤΑ ΖΥΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ [Πεζογράφος]
€5.97 €2.98
(-50%)
Κερδίζετε €2.99

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS