Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ 193 - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

+
-
WALLACE EDGAR
Κωδ. Πολιτείας: 2569-0095
Τιμή Έκδοσης
€5.00
Τιμή Πολιτείας
€3.50
(-30%)
Κερδίζετε €1.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Για τον Φρανκ Ντάτον, νεαρό και φιλόδοξο δημοσιογράφο, η ζωή θα ήταν ωραία αν δεν υπήρχε ο Ερνέστο Πολτάβο που ήταν ο πιο επικίνδυνος αντίζηλός του για την καρδιά της όμορφης Ντόρις Γκρέυ, προστατευόμενης του πολυεκατομμυριούχου Γκ. Ρ. Φάριγκτον. Ο Πολτάβο που είχε κληρονομήσει τον τίτλο του κόμη -κάτι που ποτέ κανείς δεν είχε ελέγξει, ούτε αμφισβητήσει- είχε εμφανιστεί ξαφνικά στα σαλόνια της Λονδρέζικης αριστοκρατίας εντυπωσιάζοντας με τους τρόπους του και την εμφάνισή του. Βέβαια, κανείς δεν μπορούσε να ξέρει πως είχε αρχίσει μόλις πρόσφατα την καριέρα του σαν συντάκτης κάποιου σκανδαλοθηρικού εντύπου κι ότι μέρα με τη μέρα προχωρούσε όλο και περισσότερο στην αποκάλυψη της ταυτότητας του μυστηριώδη Μοντάγκ Φάλοκ, "εξέχουσα" μορφή του υποκόσμου, όσο κι αν αυτό ήταν άκρως επικίνδυνο. Χωρίς αμφιβολία, το διπλό φονικό στην Μπρέϊκλυ Στρητ ήταν δικό του έργο. Ο επιθεωρητής Σούερφουτ Σμιθ, λαγωνικό της Σκώτλαντ Γυάρντ, θα καταπιανόταν με την υπόθεση και επιβεβαιώνοντας τις ικανότητες του λαγωνικού θα διαπίστωνε αμέσως πως ο Φερέιρα ντε Κόστα και ο Χένρυ Σαντς ήταν νεκροί 100%, πως ο νεαρός αστυφύλακας Χάμπιτ πρέπει να είχε σοβαρό πρόβλημα με την ακοή του κι ότι το μπουκαλάκι με το άρωμα που βρήκε στον κήπο ήταν οπωσδήποτε νουί ντ' αμούρ. Φυσικά, τα τρία αυτά στοιχεία δεν ήταν αρκετά να τον βάλουν στο σωστό δρόμο και χρειαζόταν να συσχετισθεί με την υπόθεση ένα μενταγιόν που στο εσωτερικό του έγραφε: ο θεός σώζει το βασιλιά!
Σώζει όμως και τους κακούς; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE SECRET HOUSE
ISBN139789605170905
ΕκδότηςΛΥΧΝΑΡΙ
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 193
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 1987
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΙΛΙΛΗ ΛΕΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΑΛΑΣ ΕΝΤΓΚΑΡ
Κωδικός Πολιτείας2569-0095
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tim8

Κριτικές για το προϊόν

[25/06/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Ουώλλας ανήκει στους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας που αποτυπώνουν στα βιβλία τους με εύστοχο τρόπο την ατμόσφαιρα και τα ήθη της εποχής τους, και αυτός είναι ένας από τους λόγους, ίσως, που θεωρείται ξεπερασμένος ή παρωχημένος. Μόνο που δεν ισχύει σε αυτή τη περίπτωση - το συγκεκριμένο μυθιστόρημα (1917) αντικατοπτρίζει αρκετά πειστικά τη τάση της βρετανικής κουλτούρας να καλύπτει την δολοφονική της ματαιοδοξία με το 'προσωπείο' των προσχημάτων και της βικτωριανής νοοτροπίας, ακόμα, καί κατά το τέλος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. Εντυπωσιάζουν οι ίντριγκες και τα παιχνίδια δύναμης μεταξύ των βασικών χαρακτήρων του μυθιστορήματος, το επικίνδυνο 'μονοπάτι' της πλαστοπροσωπίας, ο χειριστικός ρόλος των εφημερίδων, αλλά, κυρίως, οι κατασκευές ασφαλείας προηγμένης τεχνολογίας που διέθεταν, εκείνη την εποχή, εξοχικά σπίτια, όπου τα εσωτερικά ασανσέρ τους μπορούσαν να κάνουν κατάβαση, ακόμα, καί στη... κόλαση, μέσα από δαιδαλώδεις χώρους και κρυψώνες. Στο 1ο μέρος του βιβλίου, η διαχείριση της πλοκής γίνεται με αρκετά 'σκόρπιο' τρόπο που χαώνει τον αναγνώστη, αν και τον εξιτάρει, ενώ στο 2ο μέρος, τα κομμάτια του παζλ τοποθετούνται με 'αγωνιώδη' τρόπο για να οδηγήσουν στην εύρεση της ταυτότητας του εγκληματικού 'μυαλού' ονόματι Μόνταγκ Φάλοκ, ο οποίος σπέρνει τον τρόμο επί χρόνια κινούμενος σαν έναν αόρατο άνθρωπο. Ο επίλογος της ιστορίας βρίσκεται κυριολεκτικά στην τελευταία πρόταση του βιβλίου. Προτείνεται για καλοκαιρινό διάβασμα, και όχι μόνο. Συνολική βαθμολογία: 3,8/5 ή 7,6/10. Βαθμολογία για τα παραπάνω πρωτότυπα στοιχεία της πλοκής: 4,2/5 ή 8,4/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΤΥΦΛΗ ΑΚΤΗ
DOMINGUEZ CARLOS-MARIA
€5.97 €2.39
(-60%)
Κερδίζετε €3.58
ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€25.62 €8.97
(-65%)
Κερδίζετε €16.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS