Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ( ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ 3 / ΣΕΙΡΑ

ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

HEARN LAFCADIO
Κωδ. Πολιτείας: 2020-0020




Παρουσίαση

Nαοί, έθιμα, θεότητες, λατρευτικές εκδηλώσεις, είναι τα θέματα των σημειώσεων και των παρατηρήσεών του Λ. Χερν. Aργά και βασανιστικά θα πάρουν τη μορφή των δοκιμίων και των θρύλων που θα γράψει. Δοκίμια και θρύλοι που φανέρωσαν στα μάτια των Δυτικών αναγνωστων του την ψυχική ενδοχώρα απ' όπου αντλούσε τ' αποθέματά της η δύναμη που τόσο τους εντυπωσίασε στους πρώτους μεγάλους σύγχρονους πολέμους της Iαπωνίας (πόλεμος με την Kίνα, Pωσοϊαπωνικός πόλεμος).
«Ήταν κάποτε ένας κυνηγός και γερακάρης, τον λέγανε Σονζό μια μέρα, πήγε να κυνηγήσει μα δε συνάντησε κανένα θήραμα. Στο δρόμο της επιστροφής, στην τοποθεσία Ακανούμα, πήρε το μάτι του ένα ζευγάρι πάπιες οσιντόρι. Κολυμπούσαν πλάι πλάι στα νερά του μικρού ποταμού που έπρεπε να περάσει. Αν σκοτώσεις, λένε, ένα οσιντόρι θα σε βρει μεγάλη δυστυχία. Ο Σονζό όμως πεινούσε, σκόπευσε λοιπόν το ζευγάρι. Το βέλος τρύπησε το αρσενικό το θηλυκό ξέφυγε μέσα από τις καλαμιές της αντίπερα όχθης και χάθηκε. [...] Ο Σονζό πήγε στην Ακανούμα. Φτάνοντας στο ποτάμι είδε το θηλυκό οσιντόρι να κολυμπάει μόνο του. Την ίδια στιγμή τον διέκρινε κι εκείνο αντί να φύγει όμως κολύμπησε προς το μέρος του κοιτάζοντάς τον συνέχεια με μια παράξενη προσοχή. Ξαφνικά, μ' ένα χτύπημα του ράμφους άνοιξε πληγή στα πλευρά του κι έσβησε εκεί μπροστά στα μάτια του κυνηγού. Ο Σονζό ξύρισε το κεφάλι του και κλείστηκε σε μοναστήρι». (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Αξίζει να εντρυφήσει ο Έλληνας αναγνώστης στη γραφή του Χερν. Είτε στις τρυφερά μελαγχολικές ιστορίες της μεσαιωνικής Ιαπωνίας που έχει συλλέξει κι αναπλάσει είτε στα περιηγητικά-στοχαστικά κείμενά του για τη φύση, την κοινωνία, τις αξίες, το θρησκευτικό αίσθημα και τους ανθρώπους της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. (Γιώργος Βιδάλης, Ελευθεροτυπία, 16/9/2004)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605180195
ΕκδότηςΙΝΔΙΚΤΟΣ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ 3
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2008
Αριθμός σελίδων448
Διαστάσεις21x12
ΠρόλογοςΧΑΛΙΚΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΜετάφρασηΧΑΛΙΚΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΕΡΝ ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (ΓΙΑΚΟΥΜΟ ΚΟΙΖΟΥΜΙ)
Κωδικός Πολιτείας2020-0020
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Νεκταρία Παπαδογιάννη

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsos, cersos, Ron, blacknarcissus, Nefeli Karapiperi, Christos Kitsos, Silverchild, geopap1984

Κριτικές για το προϊόν

[15/04/2014] Magda1990.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Άν λατρεύεται την παλαιά Ιαπωνία της εποχής των σαμουράι τότε πρέπει να το διαβάσετε. Ερωτεύσιμες ιστορίες γεμάτες μηνύματα, θρύλους και παραδόσεις μιας Ιαπωνίας με μακρά ιστορία. Μια ιστορία που προσπάθησε με κόπο ο Λευκάδιος Χέρν να σώσει λόγω της αναγκαστικής δυτικοποίσης της χώρας του (πλέον). Ο Χέρν διαβάζεται και τιμάτε απο τα σύγχρονα Ιαπωνικά σχολεία και τους Ιάπωνες γενικότερα. Περιέγραψε τις ομορφιές μιας ξακουστής χώρας. Προσφέρει στον αναγνώστη μέσα απο το συγκεκριμένο βιβλίο, μια ματιά στο παρελθόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΜΗΡΟΣ: ΟΔΥΣΣΕΙΑ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΟΜΗΡΟΣ
€42.40 €19.08
(-55%)
Κερδίζετε €23.32
ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ
LLAMAZARES JULIO
€7.42 €3.34
(-55%)
Κερδίζετε €4.08

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS