Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ - ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΓΕΝΟΚΤΟ

ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ, ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

+
-
ΧΡΙΣΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2020-0136
Τιμή Έκδοσης
€11.00
Τιμή Πολιτείας
€7.70
(-30%)
Κερδίζετε €3.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Εκφράσεις της εχθρότητας και της προκατάληψης στη σύγχρονη κοινωνία, η παρουσία της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού στην Ελλάδα, στοιχεία για την αποκορύφωση της δίωξης σε βάρος των Εβραίων από την χιτλερική Γερμανία, με τη συνδρομή κειμένων του Ραούλ Χίλμπεργκ και τέλος η «Φούγκα Θανάτου» του Πάουλ Τσελάν: υλικά προβληματισμού για τους όρους της συνύπαρξης στον κόσμο που ξημερώνει. Ο Ανδρέας Χριστινίδης με τη συγκέντρωσή τους εδώ εκθέτει μιαν από τις μονιμότερες εστίες ενδιαφέροντος των μαθημάτων του στο Πανεπιστήμιο του Γκίσεν, δίνοντας συνάμα με απόλυτη καθαρότητα και σαφήνεια τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματά του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο συγγραφέας προτάσσει μια γενικότερη θεωρητική σπουδή του σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της προκατάληψης (πηγή της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας) και θα ήθελα να επιμείνω σ' αυτό το κείμενο, δεδομένου ότι η ορθή ανάγνωσή του μπορεί να διαυγάσει ένα πλήθος θεματικών οι οποίες επικεντρώνουν το ενδιαφέρον στα δομικά στοιχεία του ναζιστικού αντισημιτισμού αλλά και του αντισημιτισμού μέσα στα σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά μορφώματα. "Ως προκατάληψη", γράφει ο Χριστινίδης, "θεωρώ κατ' αρχάς την προσχηματισμένη, άκριτη, παράλογη και βέβαια συνήθως αρνητική και χυδαία παράσταση ή αντίληψη και τη συνακόλουθη απόφανση για μια κοινωνική ομάδα που κατά κανόνα, αλλά όχι πάντοτε, είναι μια μειονότητα. Όταν όμως δεν πρόκειται μόνο για παραστάσεις, αντιλήψεις ή αποφάνσεις, παρά αυτές εμφανίζονται συνδεδεμένες με μιαν απειλητική συμπεριφορά, με μια μάλιστα επιθετική ετοιμότητα, και όταν αυτές έχουν κάποια διάρκεια, τότε αντιμετωπίζουμε ένα βαθύτερο και δριμύτερο φαινόμενο που, αν και εξωτερικά προβάλλει ως επακόλουθο των προκαταλήψεων, δεν καθορίζεται εν τούτοις από αυτές. Αντίστροφα, εκείνο τις προκαλεί, τις ενισχύει και τις πολλαπλασιάζει". Η συζήτηση για την προκατάληψη ως στερεοτυπία είναι αναμφισβήτητα κρίσιμη. Επεκτείνεται τόσο στη δομή της ατομικότητας όσο και της συλλογικότητας εν γένει. (Στέφανος Ροζάνης, Η Αυγή, 2/10/2003)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605181420
ΕκδότηςΙΝΔΙΚΤΟΣ
ΣειράΕΔΙΚΤΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ 1
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2003
Αριθμός σελίδων134
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2020-0136
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Σχέδιο διαφυγής
BIOY CASARES ADOLFO
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»
LANDAUER GUSTAV
€9.95 €4.97
(-50%)
Κερδίζετε €4.98

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS