Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ CANGRANDE - ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΜΟΥ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ CANGRANDE / ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ

(ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
DANTE ALIGHIERI
Κωδ. Πολιτείας: 2020-0167
Τιμή Έκδοσης
€11.00
Τιμή Πολιτείας
€7.70
(-30%)
Κερδίζετε €3.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Δύο ξεχωριστά και εξόχως ενδιαφέροντα κείμενα του Δάντη Αλιγκέρι που συνδέονται ιστορικά με τη συγγραφή της Θειας Κωμωδίας και σκιαγραφούν εμμέσως πλην σαφώς τις προθέσεις του μεγάλου συγγραφέα ως προς την ερμηνεία του συγγραφικού του έργου. Το πρώτο είναι μια πολύκροτη επιστολή του συγγραφέα προς τον μαικήνα του, ηγεμόνα της Βερόνας Κανγκράντε ντελα Σκάλα, όπου γίνεται εκτενής αναφορά στην επιθυμία του ποιητή να ερμηνευτεί το έργο του βάσει της θεολογικής του αλληγορίας. Αυτή η προσπάθεια του Δάντη να "χειραγωγήσει" την ανάγνωση της Θειας Κωμωδίας εξόργισε τη νεότερη κριτική σε βαθμό που αμφισβητήθηκε μάταια αρκετές φορές η αυθεντικότητα του κειμένου. Στην έκδοση της Ινδίκτου, η επιστολή αυτή συνοδεύεται από το Πρώτο Άσμα του Παραδείσου στη θαυμάσια μετάφραση του Γιώργου Κοροπούλη. Τα κείμενα συνοδεύονται από το πρωτότυπό τους (λατινικό στο ένα, ιταλικό στο άλλο) καθώς και από μια κατατοπιστική εισαγωγή. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Σήμερα, όποιος κάνει τον κόπο να μεταφράσει την επιστολή ή το πρώτο άσμα του "Παραδείσου", μπορεί να θεωρηθεί αργόσχολος ή θηρευτής ακαδημαϊκών τίτλων. O Δημήτρης Aρμάος και ο Γιώργος Kοροπούλης δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο.
H προσπάθειά τους σε ένα βιβλίο σε μικρό σχήμα και μόνο 88 σελίδων, μπορεί να θεωρηθεί και πρόκληση για τον ιδανικό εκείνον αναγνώστη που πάντοτε ονειρεύονται όλοι οι κειμενογράφοι. Στο βιβλίο υπάρχει το πρωτότυπο κείμενο, κατατοπιστικός πρόλογος και, για την επιστολή, πλήθος ερμηνευτικές σημειώσεις. Tο πρώτο άσμα χαρακτηρίζεται επίμετρο.
O Δ. Aρμάος δούλεψε φιλότιμα το αφιλόξενο κείμενο. O Γ. Kοροπούλης προτίμησε να αδιαφορήσει για τη ρυθμικότητα (για χάρη της οποίας ο Kαζαντζάκης διέπραξε δημοτικοφανείς και εκ γενετής υπερήλικες βαρβαρισμούς), προτίμησε να γίνει λυρικός και τόλμησε κάποιες ομοιοκαταληξίες.
Πάντως, ο φιλομαθής αναγνώστης (και αυτό ας μη θεωρηθεί δασκαλίστικη συμβουλή), αν για πρώτη φορά έρχεται σε επαφή με κείμενα του Aλιγκιέρι, καλό θα ήταν να διαβάσει πρώτα το άσμα, στη συνέχεια να μελετήσει την επιστολή και ύστερα να ξαναδιαβάσει το άσμα. Kάτι που σίγουρα ποτέ δεν έκανε ο Kανγκράντε. (Θόδωρος Ιωαννίδης, Η Καθημερινή, 18/7/2006)

Περιεχόμενα

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ CANGRANDE
Πρόλογος, Μετάφραση και Σημειώσεις: Δημήτρης Αρμάος
Επίμετρο: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ
Μετάφραση: Γιώργος Κοροπούλης
Λεπτομέρειες
ISBN139789605181765
ΕκδότηςΙΝΔΙΚΤΟΣ
ΣειράΕΔΙΚΤΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ 7
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2004
Αριθμός σελίδων88
Διαστάσεις19x13
ΠρόλογοςΑΡΜΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜετάφρασηΑΡΜΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΔΑΝΤΗΣ (ΝΤΑΝΤΕ ΑΛΙΓΚΕΡΙ)
Κωδικός Πολιτείας2020-0167
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο νόμος των δρόμων
CONNELLY MICHAEL
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
Τ' ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΡΥ ΛΥΝΤΟΝ
THACKERAY WILLIAM-MAKEPEACE
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS