Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΓΙΟΥ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΓΙΟΥ

+
-
MENG ZI
Κωδ. Πολιτείας: 2020-0237
Τιμή Έκδοσης
€26.00
Τιμή Πολιτείας
€18.20
(-30%)
Κερδίζετε €7.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένα από τα Τέσσερα Βιβλία της κομφουκιανικής παράδοσης, τα επίσημα κείμενα των Αυτοκρατορικών Διαγωνισμών στην Κίνα, έως τις αρχές του 20ού αιώνα. Στο βιβλίο αυτό περιέχονται οι θεμελιώδεις πτυχές της ηθικής-πολιτικής διδασκαλίας του Μέγγιου (371-289 π.Χ.) που είναι γνωστός στην Κίνα ως ο Δεύτερος Σοφός. O Διδάσκαλος Μέγκ -Mencius, όπως απέδωσαν το όνομά του οι Ιησουίτες ιεραπόστολοι- είναι ο πρώτος στοχαστής που διατύπωσε ρητά την ηθική σκέψη των Κινέζων.
Στα πλαίσια της ηθικής διδασκαλίας του βασική θέση ήταν η ηθική προδιάθεση της ανθρώπινης φύσης. Σύμφωνα με τον Mέγγιο, οι άνθρωποι αρχίζουν την ζωή τους προικισμένοι με τέσσερεις "ηθικούς βλαστούς" που σε απρόσκοπτες συνθήκες αναπτύσσονται στα τέσσερα ηθικά χαρίσματά τους: την τέλεια ανθρωπιά, την δικαιοσύνη, τις Τελετές, την σοφία. Για τον Mέγγιο, ο άνθρωπος με την ηθική του συμπεριφορά συμβάλλει στην αποκατάσταση της γαλήνης στην κοινωνία του.
Στα πλαίσια της πολιτικής του διδασκαλίας ο Mέγγιος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της πρωτοκαθεδρίας του λαού. Βασική αποστολή του ηγεμόνα, που κατά τον Mέγγιο ασκεί την εξουσία μόνο μέσω της ηθικής ανωτερότητάς του, είναι η εξασφάλιση των βιοτικών μέσων του λαού, προϋπόθεση της ορθής διαπαιδαγώγησής του. Οι ριζοσπαστικές ιδέες που εκφράζονται στο Meng Zi ήταν ο κύριος λόγος για την υποτίμησή του έως τον 11ο αιώνα. H ανάγκη, ωστόσο, να καταπολεμηθούν οι κυρίαρχες βουδιστικές αντιλήψεις, οδήγησαν τους κομφουκιανούς λογίους σε ριζική ανανέωση των ιδεών τους (Νεοκομφουκιανισμός). Ανανέωση που στηρίχτηκε κυρίως σε μία νέα ανάγνωση του Meng Zi, καθιστώντας οριστικά το κείμενο αυτό ένα απ' τα σπουδαιότερα της κομφουκιανικής παράδοσης. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605182694
ΕκδότηςΙΝΔΙΚΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2006
Αριθμός σελίδων392
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΧΑΛΙΚΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΕπιμέλειαΓΙΑΡΜΕΝΙΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΕΓΓΙΟΣ (ΜΕΝΓΚ ΤΣΕ)
Κωδικός Πολιτείας2020-0237
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Alkistisg

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΧΗΜΕΙΑ
GILCHRIST CHERRY
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
NABOKOV VLADIMIR
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS