Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ( ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ 73 /ΣΕΙΡΑ )

Ταξίδι στην Αρμενία

+
-
MANDELSTAM OSIP
Κωδ. Πολιτείας: 2020-0262
Τιμή Έκδοσης
€20.00
Τιμή Πολιτείας
€14.00
(-30%)
Κερδίζετε €6.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"H ελλειπτική αυτή πρόζα, που κόβει την ανάσα, είναι ταυτοχρόνως ένα ταξιδιωτικό αφήγημα, ένα αλληγορικό ταξίδι, ένα καυστικό σχόλιο πάνω στην οικοδόμηση του Κράτους, μια ουμανιστική φιλοσοφία της ζωής, μια προετοιμασία για τον θάνατο και μια προφητεία ανάστασης, τόσο για την Αρμενία όσο και για τον ίδιο τον Μαντελστάμ". Σχολιάζοντας με τα λόγια αυτά το Ταξίδι στην Αρμενία, ο Μπρους Τσάτουιν προσπαθεί να προσδώσει ένα ελάχιστο χαρακτηριστικών σ' ένα κείμενο που είναι, εκ φύσεως, εξαιρετικά δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί σύμφωνα με τα γνωστά λογοτεχνικά κριτήρια. Και συνεχίζει: "Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου είναι αυτοεπεξηγηματικό. Tο περισσότερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να παρακαλέσει τον αναγνώστη να προσέξει την κάθε του γραμμή".
Για πρώτη φορά μεταφραζόμενο στα ελληνικά, το Ταξίδι στην Αρμενία αποτελεί μία ποιητική ματιά στη φυσική πατρίδα του ρώσου αντιφρονούντα ποιητή, που μαζί με το ποιητικό του έργο αποτέλεσαν ένα ισχυρότατο πολιτικό-αντικαθεστωτικό σχόλιο βγαλμένο με πίκρα μέσα από την καρδιά του. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Τρία είναι τα γνωρίσματα που προάγουν αυτό το βιβλίο σε εκδοτικό γεγονός πρώτου μεγέθους: ο συγγραφέας του, το αντικείμενό του και βέβαια ο μεταφραστής και προλογιστής (ο Γιώργος Χαβουτσάς). Ο Μαντελστάμ ανήκε στη χορεία των συγγραφέων του σοβιετικού καθεστώτος που χαρακτηρίστηκαν "φυγάδες του εσωτερικού" και ξεπαστρεύτηκαν με τους γνωστούς τρόπους. Η ποιητική του και η απόλυτη ιδιοτυπία του ως ανθρώπου αφήνουν σύξυλο τον σημερινό αναγνώστη, έστω κι αν τον διαβάζει σε "ξένη" γλώσσα. Ο Χαβουτσάς μοιάζει γεννημένος για το έργο που ανέλαβε. Με αρμένικη ρίζα, κανονικό καρούμπαλο, αποδίδει τον μαντελσταμικό κόσμο αναπέμποντας, θα λέγαμε, μια προσευχή για τα πάτρια και τα ποιητικά. Οι σελίδες για την Αρμενία γίνονται εξόχως επίκαιρες σήμερα που οι πληθυσμοί των Βαλκανίων και της ευρύτερης ανατολικής ζώνης αναδιατάσσονται με πλήρη περιφρόνηση για το τοπικό και το ιστορικό. (Κωστής Παπαγιώργης, Αθηνόραμα, 20/3/2008)
Λεπτομέρειες
ISBN139789605183004
ΕκδότηςΙΝΔΙΚΤΟΣ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ 73
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2008
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις21x12
ΠρόλογοςΧΑΒΟΥΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜετάφρασηΧΑΒΟΥΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΝΤΕΛΣΤΑΜ ΟΣΙΠ
Κωδικός Πολιτείας2020-0262
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

amalfi, agrofylakas, antonis moros, dimbik, Ελισάβετ.

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

g.sideras, t_someone, Ελισάβετ.

Κριτικές για το προϊόν

[04/02/2019] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το Ταξίδι στην Αρμενία αποτελεί ένα λογοτεχνικό κομψοτέχνημα, μία ποιητική πρόζα βιολογίας και αρχιτεκτονικής. Είναι αξιοσημείωτος ο τρόπος με τον οποίο ο συγγραφέας εκλαμβάνει τη φύση και πως μετουσιώνει αυτές τις εικόνες σε γραφή: η γλώσσα υψωμένη στη νιοστή δύναμη. Ο Μάντελσταμ είναι αποφατικός και απροσπέλαστος.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€25.44 €12.72
(-50%)
Κερδίζετε €12.72
Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
WELLS HERBERT-GEORGE
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS