Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΝΕΥΡΟΜΑΝΤΗΣ ( ΑΙΟΛΟΣ )

ΝΕΥΡΟΜΑΝΤΗΣ

GIBSON WILLIAM
Κωδ. Πολιτείας: 0110-0147




Παρουσίαση

Σ' ένα μέλλον που μας έχει ήδη πλησιάσει επικίνδυνα κοντά, οι άνθρωποι ζουν αναπόσπαστα δεμένοι με τον εικονικό κόσμο του Ηλεκτροσύμπαντος. Η ζωή επιμηκύνεται, το σώμα των ανθρώπων μεταλλάσσεται γενετικά και γεμίζει μικροτσίπ. Ο νεαρός ήρωας, πρώην ταλαντούχος κλέφτης πληροφοριών, στερείται τη δυνατότητα πρόσβασης στον Κυβερνοχώρο ύστερα από μια άτυχη επιχείρηση.
Είναι παγιδευμένος σ' ένα λαβύρινθο, όπου κυριαρχούν τα τεχνοναρκωτικά και το λαθρεμπόριο πληροφοριών και γενετικού υλικού. Είναι πάντα έτοιμος να διαπράξει κάθε έγκλημα που θα εξασφάλιζε μια μικρή έστω ελπίδα επιβίωσης.
Όσο ο κλοιός σφίγγει γύρω του, προσπαθεί ν' ανασυνθέσει τον εαυτό του αναζητώντας τον μάγο της νευροχειρουργικής που θα τον γιατρέψει.
Ο Ουίλιαμ Γκίμπσον είναι ο γνησιότερος εκφραστής του Κυβερνοπάνκ με βραβεία Hugo, Nebula και Philip Dick. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςNEUROMANCER
ISBN139789605210182
ΕκδότηςΑΙΟΛΟΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1998
Αριθμός σελίδων292
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΙΜΠΣΟΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜ
Κωδικός Πολιτείας0110-0147
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

emm, solitarystrider, milabros1981, lab.alex, antonis.g37, tlsurfer

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

nikolaras, ANAF, solitarystrider, n.marianos, milabros1981, nikosdallas, catherine.liapi

Κριτικές για το προϊόν

[04/12/2020] tlsurfer.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο συγγραφέας είναι ένας γνήσιος εκφραστής της cyberpunk φαντασίας. Το βιβλίο είναι πολύ καλό, εννοείται χαοτικό, όπως άλλωστε αρμόζει στη λογοτεχνία αυτού του είδους, αλλά δυστυχώς άλλης τεχνολογικής εποχής. Γράφτηκε τη 10ετία του '80 όταν ακόμα ο κόσμος λειτουργούσε με κονσόλες τύπου atari, sinclair, amstrad κλπ. Μόλις βέβαια είχαν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα pc και θα περίμενες από τον συγγραφέα να είναι πιο ευφάνταστος σε θέματα τεχνολογίας. Εξ' ου και τα 4 αστέρια αντί για 5. Η προσπάθεια όμως που κάνει να απεικονίσει το μυαλό και τον κόσμο μία τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και το χαοτικό και πολυδιάστατο ψηφιακό σύμπαν εκείνη την εποχή με τις λίγες γνώσεις που υπήρχαν είναι πραγματικά αξιέπαινη.
[29/12/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ο ήρωας του βιβλίου ήταν ένας πρώην κλέφτης πληροφοριών, ο οποίος εξαιτίας μιας μικροαπάτης, έχασε τους νευρώνες και το κύρος του, το 'πνεύμα' του αποκόπηκε από την σάρκα, μα συνεχίζει να εισέρχεται στην εικονική πραγματικότητα του ηλεκτροσύμπαντος προκειμένου να επανέλθει στην ενεργό δράση και κυρίως να μπορέσει να επιβιώσει. Επιστημονική φαντασία υπέρ το δέον, εξαντλεί αρκετές υποθετικές ιστορίες, με αποτέλεσμα, παρά την ταχύτατη αφήγηση, να γίνεται κάπως υπερβολικό. Ως ανοίκειος με το συγκεκριμένο είδος, θα προτιμούσα τον συναισθηματικό μινιμαλισμό του Σολάρις ή την πολιτική αλληγορία του Αναρχικού των δύο κόσμων.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
LANDAUER GUSTAV
€10.58 €5.29
(-50%)
Κερδίζετε €5.29
ΗΣΙΟΔΟΣ: ΘΕΟΓΟΝΙΑ
HESIOD
€13.25 €5.96
(-55%)
Κερδίζετε €7.29

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS