Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - 1967-1973: ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ Α

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

1967-1973: ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΙΣ

+
-
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Ν. ΜΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3360-0377
Τιμή Έκδοσης
€23.32
Τιμή Πολιτείας
€18.66
(-20%)
Κερδίζετε €4.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στην παρούσα εργασία γίνεται για πρώτη φορά αποτίμησις του συνολικού έργου της περιόδου
1967 - 1973. Μέσα από τις πλέον έγκυρες εθνικές πηγές πληροφοριών και τις εκθέσεις και μαρτυρίες των πλέον αρμοδίων διεθνών οργανισμών, ολόκληρο το έργο της εποχής Παπαδοπούλου σε συγκριτικό συσχετισμό με τις κυβερνητικές περιόδους που προηγήθηκαν και την διαδέχθηκαν. Αναλύονται κατά τομείς:
- Η Οικονομική Ανάπτυξις: Τι έγινε στα Δημοσιονομικά, ποιοι ήσαν οι Βασικοί Οικονομικοί Δείκτες και στους παραγωγικούς τομείς της Γεωργίας, της Βιομηχανίας, της Ενεργείας, του Ορυκτού Πλούτου, της Εμπορικής Ναυτιλίας, των Τηλεπικοινωνιών, του Τουρισμού και των Δημοσίων Έργων.
- Η Κοινωνική Ανάπτυξις: Τι έγινε στους τομείς της Εργατικής Πολιτικής, της Στεγάσεως, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφαλίσεως και της Προνοίας.
- Η Διοικητική Αναδιοργάνωσις: Τι έγινε στους τομείς της Κρατικής Οργανώσεως, της Δημοσίας Διοικήσεως, της Διοικητικής Αποκεντρώσεως και της Περιφερειακής Αναπτύξεως.
- Η Πολιτιστική Ανάπτυξις: Τι έγινε στην Παιδεία, στον Αθλητισμό, τα Γράμματα και Τέχνες, τις Επιστήμες - Έρευνα, τον Τύπο, τις Αρχαιότητες, τα Μνημεία, την Εκκλησία, την Δικαιοσύνη, την Προστασία του Περιβάλλοντος.
- Οι Εξοπλισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων: Τι έγινε στην διοικητική διάρθρωσι των Ε.Δ., ποια ήταν η νέα αμυντική πολιτική που εφαρμόσθηκε, ποιοι υπήρξαν οι εξοπλισμοί και το έργο στον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία και ποια η μεταβολή του συσχετισμού δυνάμεων με την Τουρκία σε όλα τα μέτωπα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ
Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1945-1967
ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1967-1973
ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ - ΤΙΜΑΡΙΘΜΟΣ 1967-1973
ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ 1967-1973
ΓΕΩΡΓΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
ΕΜΠΠΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΥΔΡΕΥΣΙΣ
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΣΤΕΓΑΣΙΣ
ΥΓΕΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΙΣ - ΠΡΟΝΟΙΑ
- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΙΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΙΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΤΕΧΝΕΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΙΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΑ
- ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
Η ΝΕΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ
ΕΠΙΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ, Χρήστου Χαρίτου
ΠΗΓΕΣ - ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789605225230
ΕκδότηςΠΕΛΑΣΓΟΣ
Σειρά
Αριθμός σελίδων342
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3360-0377
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Βιβλιοφάγος, Ιστορικός ερευνητής, kost4s

Κριτικές για το προϊόν

[06/08/2020] Leo1994.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Απιστευτη αναλυση, αξιοπιστες επισημες αναγνωρισμενες πηγες και λεπτομεριες για την πολιτικη της τοτε εποχης που σε αφηνουν αφωνο. Ενα βιβλιο που δεν θα επρεπε να λειπει απο την συλλογη του μεσου Ελληνα που λατρευει την ιστορια.

[12/06/2018] Βιβλιοφάγος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στην παρουσα εργασια εχουμε για πρωτη φορα μια λεπτομερεστατη αναλυση ανα τομεις, του εργου που εγινε στην Ελλαδα κατα την περιοδο 1967-1973. Δεν χρειαζεται να γραψω περισσοτερες λεπτομερειες διοτι απο τα περιεχομενα του βιβλιου που αναγραφονται παραπανω, ο αναγνωστης μπορει να κατατοπιστει πληρως! Εχει ομως ιδιαιτερη σημασια να τονισω οτι η τεκμηριωση των γραφομενων σε αυτο το βιβλιο, γινεται μεσα απο τις πλεον επισημες και αρμοδιες ελληνικες και ΚΥΡΙΩΣ ξενες πηγες! Εκθεσεις και δελτια απο το ΔΝΤ, τον ΟΟΣΑ, την Οικονομικη Επιτροπη του ΟΗΕ, το Διεθνες Γραφειο Εργασιας, ξενες οικονομικες εφημεριδες, ξενες τραπεζες με διεθνη κυκλο εργασιων, Τραπεζα της Ελλαδος, Εθνικη Στατιστικη Υπηρεσια, Υπουργειο Συντονισμου κλπ. Ο κοσμος πρεπει επιτελους να μαθει οχι μονο οτι πρεπει να μελεταει σφαιρικα και με πνευμα αντικειμενικοτητας για καθε ιστορικη περιοδο, αλλα κυριως το πως γινεται η σοβαρη τεκμηριωση στοιχειων, η παραθεση ντοκουμεντων, η διασταυρωση πηγων, τι ειναι οι πρωτογενεις πηγες κλπ παραμετρους που απ'οτι φαινεται ειναι αγνωστες στο ετσι κι αλλιως ανιστορητο ελληνικο κοινο. Αλλιως, δεν θα ειχαμε φαινομενα εκθειασμου βιβλιων τυπου "Λαμογια Στο Χακι" του Ελευθερατου, οπου η "τεκμηριωση" γινεται μεσα απο δευτερογενεις και τριτογενεις πηγες, ρεπορταζ εφημεριδων του 1975(!!) και κουτσομπολια και φημες...Ο αντικειμενικος αναγνωστης ας αντιπαραβαλει τις πηγες και την τεκμηριωση του βιβλιου του Χατζηδακη και του βιβλιου του Ελευθερατου και ας βγαλει μετα τα συμπερασματα μονος του!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS